BRNABIĆ, MALI I SELAKOVIĆ SA SAMOSTALNIM SINDIKATIMA Dijalog jedini i najbolji način rešavanja svih problema (FOTO/VIDEO)
Foto: Vlada Srbije

Predstavnici više sindikata predočili su premijerki probleme sa kojima se radinici u Srbiji suočavaju, istakavši da je pitanje cene rada jedno od najvažnijih, uz konstataciju da je činjenica da su zarade tokom tekuće godine podignuge i da je značajno smanjena stopa nezaposlenosti.

Prema njihovim rečima, nedostatak kvalifikovanih kadrova u određenim oblastima takođe predstavlja prepreku koja bi trebalo da bude rešena u najskorije vreme.

Premijerka Brnabić prenela je sagovornicima da će se ministri dodatno angažovati u radu Socijalno-ekonomskog saveta, kako bi taj savet bio još uspešniji.

Premijerka je podvukla da je dijalog jedini i najbolji način rešavanja svih problema i da je u potpunosti otvorena za razgovor.

Brnabić je zato ukazala da je neophodno da joj predstavnici sindikata pošalju predloge kako bi se zajednički došlo do rešenja, što su oni i prihvatili. 

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovli su i ministar finansija Siniša Mali i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading