MINISTAR TRGOVINE PORUČIO: Vlada Srbije obezbediće najniže cene životnih namirnica
Tanjug/Sava Radovanović

- U ovim teškim okolnostima kada je na istoku Evrope rat, kada su lanci snabdevanja do kraja ugroženi Vlada Republike Srbije uspeva da obezbedi niske cene osnovnih životnih namirnica, a pre svega hleba, ulja, soli i šećera. Te namiirnice su u našoj zemlji ako ne najjeftinije, onda među najjeftinijim u Evropi. U narednom periodu, pažljivom politikom uspećemo da obezbedimo najniže cene osnovnih životnih namirnica, pre svega za socijalno ugrožene građane – poručio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon potpisivanja odluke o raspodeli prvih 27.218 tona pšeničnog brašna “T-500” proizvođačima hleba po subvencionisanim cenama.

Vlada Republike Srbije donela je Zaključak o interventnoj prodaji 30.000 tona pšeničnog brašna “T-500”, proizvođačima hleba, iz zaliha Republičke direkcije za robne rezerve. Nakon sprovedenog postupka doneta je odluka o količinama brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti od Direkcije po ceni od 33 dinara po kilogramu, sa PDV-om.

Odlukom je raspoređeno ukupno 27.218,4 tona. Preostala količina brašna od 2.206 tona, biće raspoređena proizvođačima hleba po novom Javnom pozivu koji je danas objavljen na sajtu Ministarstva trgovine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading