MALI SAOPŠTIO VELIKE VESTI Za par godina brzi vozovi ići će i do Niša
Foto: Instagram/printscreen

Ministar Mali se osvrnuo na urađeno u proteklim godinama:

- Na par tema hoću da se osvrnem. Kada je regionalni razvoj naše zemlje u pitanju ja mislim da nema da grada ili mesta u našoj zemlji u kojem u proteklih 10 godina nije urađen koji kilometar lokalnog puta, vodovodne mreže, kanalizacione mreže... - rekao je Mali.

Mali je naveo da su se trudili da se svaki kraj naše zemlje razvije sa ciljem da ne bude samo Grad Beograd centar. Naveo je koliko je fabrika otvoreno.

- Imate rekordno nisuku nezaposlenost upravo iz razloga što smo se trudili da poboljšamo infrastrukturu kako bi ta mesta učinili atraktivnijim i tu otvorili radna mesta - naveo je Mali.

Mali se osvrnuo na razvoj železnica te naglasio:

- Za par godina brzi vozovi ići će i do Niša. To će biti tek dodatni podsticaj, Niš pa dole skroz do Preševa. To govori o ozbiljnosti razvoja naše regionalne politike.

- Čuli smo par netačnih informacija oko naših prihoda. Mislim da smo svi zajedno bili ovde pre samo tri nedelje kada ste glasali rebalans budžeta 2022. godine, pa smo rekli da imamo veće prihode u budžetu za 192 milijarde dinara upravo zbog toga što smo konzervativno planirali prihode za ovu godinu. Povećanje prihoda za 2023. godinu je 7,8 odsto. Ne može konzervativnije od toga.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading