PUTIN POSLAO PORUKU ŠEŠELJU Ruski ambasador posetio sedište SRS i preneo lideru radikala reči šefa Kremlja (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Gospodin Bocan Harčenko preneo je dr Vojislavu Šešelju poruku predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina koji se zahvalio na podršci koju su Srpska radikalna stranka i on lično ukazali specijalnoj vojnoj operaciji koju Rusija sprovodi u Ukrajini.

U izuzetno srdačnom i prijateljskom razgovoru, njegova ekselencija Bocan Harčenko i prof. dr Šešelj su razmenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i u svetu.

Predsednik Srpske radikalne stranke istakao je da srpski radikali, kao izraziti rusofili, podržavaju Rusku Federaciju u specijalnoj operaciji u Ukrajini i sigurni su da će hrabra ruska vojska doneti slobodu ruskom narodu koju su ukrajinski nacisti godinama ugrožavali. Naglasio je da Srbija, bez obzira na pritiske, ne sme uvesti sankcije Rusiji.

Vojislav Šešelj je podsetio da se Srpska radikalna stranka ranije izjasnila o Krimu kao sastavnom delu Rusije, da je priznala povratak Donjecke i Luganske Narodne Republike kao i Zaporoške i Hersonske oblasti matici Rusiji.

Dr Šešelj se u ime srpskih radikala i naroda Srbije zahvalio Ruskoj Federaciji na doslednoj zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države i očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije.

Komentari (1)

Loading
Име

12.12.2022 10:56

Не разумем зашто Шешељ није председник, ако ништа барем знамо да не би био лопов и нечија марионета