SMEHOTRESNO Izborna skupština pokreta SRCE zaličila na snimanje humorističke serije: Ponoševa ekipa kao iz Montija Pajtona
Alo

Zdravko Ponoš održao je u nedelju izbornu skupštinu svog pokreta Srbija centar (SRCE), a na njoj... Evo spiska i kratkih referenci, pa zaključke izvedite sami.

I NEDIĆEVAC

Za početak, predsednik, naravno, Ponoš. Na njega nećemo trošiti reči, već idemo dalje. U drugom redu, navodno veliki rusofil Mlađan Đorđević. Ništa čudno? Pa baš i ne, s obzirom na to da se radi o čoveku koji svakog dana priča o tome da nikako ne smemo uvesti sankcije Rusiji, a došao je da bude drag gost Ponošu, koji tvrdi da je to trebalo da učinimo juče i u svakom TV gostovanju napada predsednika Vučića što to još nije učinio. 

Idemo dalje... Na poziciji potpredsednice Dijana Vukomanović, nekada istaknuta članica SPS, pa Narodne stranke Vuka Jeremića, sada Ponoševa perjanica. Njenu političku karijeru obeležili su tuča sa stranačkom koleginicom iz SPS Ivanom Petrović, mnogobrojne prepirke s drugim socijalistima (uzgred, od njih malo ko ima lepu reč za nju), vozikanje službenim automobilima (bilo je tu i udesa) i tako dalje...

SMEHOTRESNO Izborna skupština pokreta SRCE zaličila na snimanje humorističke serije: Ponoševa ekipa kao iz Montija Pajtona

Alo

 

 

Sledeći na spisku istaknutih ponoševaca je Duško Lopandić, takođe potpredsednik pokreta. Bivši ambasador Srbije u EU ostaće upamćen kao diplomata koji je ćutao o izložbi o ustaškom kardinalu Stepincu u Briselu (zbog toga je i smenjen), te po tome da se u junu, na sastanku s Kurtijem, smejao i ludo zabavljao, što se jasno vidi na slikama sa tog susreta.

Potpredsednik je i istoričar Bojan Dimitrijević. Podsetimo, reč je o čoveku kog je sadašnji Ponošev opozicioni saborac Borko Stefanović nazvao „najvećim poštovaocem Milana Nedića u Srbiji“ i da je njegovo postavljenje za nosioca liste DS na Čukarici „dokaz da je sve gotovo“. 

ČUDNI SVATOVI

Da ne zaboravimo još jednog počasnog Ponoševog gosta. Miroslav Parović, nekadašnji funkcioner Treće Srbije, poznatiji kao profesionalni političar-preletač, koji je brzo prešao put od navodnog borca za Srbiju do zastupnika opozicionih interesa i pljuvača vlasti (iako sve vreme prima državnu u platu u jednom velikom javnom preduzeću) s otvorenim proruskim stavovima, što ga takođe svrstava među čudnije izbore Zdravka Ponoša, koji je, podsetimo još jednom, vatreni pristalica hitnog uvođenja sankcija Moskvi.

SMEHOTRESNO Izborna skupština pokreta SRCE zaličila na snimanje humorističke serije: Ponoševa ekipa kao iz Montija Pajtona

Alo

 

 

Na Ponoševom skupu viđen je i glavni urednik nedeljnika „Vreme“ (toliko o objektivnosti tajkunske štampe) Filip Švarm.

I Ponoš obrće ćurak kako vetar duva

 

I sam Ponoš, baš poput mnogih svojih sledbenika iz Srca i gostiju na skupštini, pokazao je na Šolakovoj TV N1 koliko je postojan u svojim stavovima.

Tako je ponovo insistirao na uvođenju sankcija Rusiji, verujući da se niko ne seća šta je pričao 20 dana pred izbore. „Pouzdano je znao“ tada da će Vučić uvesti sankcije Rusiji.

- Vučić je obećao sankcije odmah posle izbora, pouzdano to znam iz diplomatskih krugova - govorio je Ponoš, osuđujući šefa države jer navodno planira da se pridruži kaznenim merama protiv Rusije.

Sada već druga priča:

- Ako Vučić uvede sankcije Rusiji, zašto bismo ga mi napadali kad uradi tako nešto dobro - kaže on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading