ANA BRNABIĆ O SAMITU U TIRANI Vučić još uvek razmišlja o odlasku, često se pitam odakle mu strpljenje
Foto: Pink TV printscreen

Govoreći o aktuelnim ekološkim protestima, Brnabić je istakla da isti ti takozvani borci za ekologiju puše na protestima, na iste dolaze kolima i da sve to, iako nije glavna tema njenog večerašnjeg izlaganja, ne liči na iskrenu borbu za zaštitu prirode.

Ana Brnabić je izjavila da SNS svakako radi na rešavanju ekoloških problema.

Prvi predlog u emisiji bio je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a u vezi sa imenovanjem podobnog Srbina Nenada Rašića u tzv. kosovske institucije.

Podsećamo, predsednik je rekao da Rašić i Rada Trajković imaju podršku terorističkog ološa koji ih je tu postavio, kao i zapadnih službi.

U vezi sa odlaskom predsednika Vučića na samit u Tirani, Brnabić kaže da on još uvek razmišlja o odlasku.

- Ja sam se često pitala kako ima toliko živaca i strpljenja, da se tako bori i izbori neke stvari za Srbe na KiM. Ako pogledate sve do 2010. godine, mi tamo ništa nismo imali. Vučić je nekako uspeo da se svi vrate dijalogu, da nije sve završeno i da će o tome morati da razgovaraju Beograd i Priština.

Kada su ga, kako je rekla, kritikovali da je sateran u ćošak, on je i to izborio.

- Vučić se i danas bori za te tablice. On uspeva da izbori prostor za Srbe na Kim i da dođemo do uzajamno prihvatljivog kompromisa. Posle svega što je Vučić zajedno sa Srbima na KiM sa Srbima istrpeo, ovo je za mene bila najblaža ljudska reakcija.

- On je već sutra rekao jednu izuzetno važnu stvar - ako sam uspeo da me čuju, onda sam dobro uradio. U 2022. godini, ja sam ovde nabrojala stvari, užasne stvari koje su urađene protivno Briselskom sporatumu od strane Kurtija. Na ovo je Evropa ostala nema. Imali smo zabranu glasanja Srbima na KiM. Kada je izašao izveštaj o napretku tzv. Kosova, tome su posvetili jednu rečenicu, i to o ukidanju Srbima prava glasa.

ANA BRNABIĆ O SAMITU U TIRANI Vučić još uvek razmišlja o odlasku, često se pitam odakle mu strpljenje

Foto: TV Pink/printscreen

 

Imali smo i ukidanje prava tablica. Postojao je neki dogovor, koji je jesno rekao ovako će biti, dok se ne dogovori dalje. On (Kurti) je rekao da ga to više ne zanima. Uradio je to s namerom da Srbe koji su ostali na Kim otera. Takođe, kriza koja je veštački izazavana kriza od strane Kurtija, jer nije ispoštovao ništa što je dogovoreno - istakla je Brnabić.

- On je rekao u sred Berlina da neće biti ništa od SZO, i niko iz Evrope nije ništa rekao. On je smenio Đurića, direktora policije, iako nema na to pravo, i generisao ogromnu krizu. Srbi na KiM su napustili institucije. Šlag na tortu je bilo postavljanje Rašića u tzv. Vladu Kosova, kao predstavnika Srba, iako je osvojio 0,2 posto glasova, on i Rada Trajković. 1508 glasova. Srpska lista dobila je 30 puta više glasova, oko 46.000 glasova. Koje Srbe vi predstavljate na Kim? Da ne pričamo o tome da Trajkvić živi u Beogradu, nema veze sa Srbima na Kosmetu - poentirala je Brnabić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading