Vesić: Vučić će odluku o odlasku u Tiranu doneti u interesu Srbije
Printscreen

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o učešću na Samitu EU – Zapadni Balkan, 6. decembra u Tirani, doneti isključivo u interesu Srbije i njenih građana.

“Ne znam da li će predsednik otići u Tiranu i kakvu će odluku doneti, ali poznajem ga već 32 godine i siguran sam da će uvek doneti odluku u interesu građana Sbrije, a ne u svom ili u interesu stranke. Ukoliko bude doneo odluku da ode na Samit, uradiće to u interesu naše zemlje”, rekao je Vesić za TV Prva.

Vesić: Srbija danas i 2012. godine - kao nebo i zemlja

Ministar je istakao da je Evropska unija ponizila Beograd svojom reakcijom, nakon što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti imenovao Nenada Rašića za ministra, što je, kaže, potez koji je čak protivan i takozvanom ustavu samoproglašenog Kosova.

“Imenovanje Rašića je skandal, kojim je Kurti prekršio Briselski sporazum, i zakone svoje jednostrano proglašene države. Onda čujete portparola EU koji poziva obe strane na uzdržanost... Pa, kako biste vi reagovali, kako bi reagovao bilo koji predsednik u svetu, nego onako kako je reagovao predsednik Srbije”, ukazao je Vesić.

Naveo je da je ono su uradili Nenad Rašić i Rada Trajković, koju je Rašić postavio za svoju savetnicu, poznato u našoj istoriji kao izdaja, i ostaće njima doživtono kao beleg – da su umesto svoje države, izabrali drugi narod i da se služe tuđim interesima.

Vesić je istakao i da Evropska unija, šta god da Kurti učini, i koliko god da nije u pravu, tu samoproglašenu državu doživljava kao svoje čedo, zbog čega Brisel misli da treba da bude popustljiviji prema njima.

Podsetio je da predsednik Vučić za 10 godina nije odbio da ode ni na jedan razgovor u Brisel, u konstruktivnom duhu, razgovarao o svakom predlogu, a Beograd ispunio sve što je potpisano u Briselu, ili na drugim mestima gde se razgovaralo o normalizaciji stanja.

“Albanska strana nije ispunila svoje obaveze, pre svega sadašnja vlast u Prištini, Aljbin Kurti, i to je nešto što međunarodna zajednica mora da sankcioniše. Zajednica srpskih opština, koja je dogovorena Briselskim sporazumom, čiji je garant EU, nije osnovana. To čekamo 10 godina”, poručio je ministar Vesić.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading