SRPSKA OPOZICIJA PORUČUJE KROZ SVOJE NOVINE: Adem Jašari je i heroj, a ne samo terorista! (FOTO)
Foto: YouTube printscreen

Povod za najnoviji pisani izbljuvak lista "Danas" o Ademu Jašariju je, svakako, momenat sa utakmice Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u Kataru kada je švajcarski fudbaler albanskog porekla Granit Džaka obukao dres sa natpisom "Jašari" u znak nacionalističke provokacije.

U želji da svoje čitalaštvo bliže upoznaju sa likom i delom Adema Jašarija, oni navode kako je za neke "heroj", dok je za druge zločinac.

SRPSKA OPOZICIJA PORUČUJE KROZ SVOJE NOVINE: Adem Jašari je i heroj, a ne samo terorista! (FOTO)

Foto: Danas printscreen

 

Ko je zapravo bio Adem Jašari?

Ozloglašeni i surovi terorista i jedan od osnivača OVK Adem Jašari likvidiran je u policijskoj akciji koja je počela na današnji dan. 5. marta 1998. Tada je posle niza terorističkih napada i dejstava Jašarijeva grupa okružena u njegovoj kući i posle dva dana borbe uništena.

Jašari je lično ubio svog nećaka zbog "kukavičluka", a zatim stvorio živi štit od žena i dece u nadi da će dobiti na vremenu dok ne dobije pojačanje, jer je očekivao je da je čitavo albansko stanovništvo iz zone Drenice spremno da mu krene u pomoć.

Lider OVK Adem Jašari, njegov brat Hamez Jašari kao i većina pripadnika terorističke grupe Jašari su ubijeni sa članovima porodice koji su odbili da se predaju.

Zauzimanje Donjeg Prekaza i likvidaciju terorističke grupe pod komandom Adema Jašarija, osnivača OVK, izvele su Jedinica za specijalne operacije (JSO) i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), potpomogunute sa pripadnicima Posebnih jedinica policije.

Priština je Adema Jašarija proglasila za nacionalnog heroja ravnog Skenderbegu. Podignuti su mu spomenici u Prištini, Tirani i Skoplju.

Ipak, ako pitate običnog čoveka Albanca za Jašarija, reći će vam da je u pitanju ekstremista sumnjive prošlosti kome se dive samo ekstremisti. Za njih, kao i za ostatak normalnog sveta, u pitanju je terorista.

Ako pitate "Danas", Jašari može biti i heroj. Koja su njegova herojska dela, osim ubijanja žena i dece? Stvaranje "Velike Albanije"?

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading