SKANDALOZNO Medijski zastupnici mafije udarili na tužioca zbog istine o Savamali
Foto: Alo.rs

Strašna hajka u Šolakovim medijima protiv tužioca započeta je bukvalno istog dana kada je objavljen njegov intervju u „Politici“ gde je rekao pomenute stvari. 

U tajkunskim medijima objavljeni su nebulozni spinovi da on štiti svoju saradnicu (a zapravo koleginicu koju jedva i poznaje) koja je  navodno ukrala tri i po hiljade dinara (malo-pomalo, tokom 2 meseca?!) od Lj. M., zamenika Višeg javnog tužilaštva, s kojim sedi u kancelariji?!

Da nema govora ni o kakvoj zaštiti, najbolje pokazuje činjenica da je VJT poslalo dopis Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu s molbom da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa slučajem krađe koji je prijavila Lj. M.

Skandalozno je što na rafalnu paljbu na Stefanovića koji je samo rekao istinu nije reagovao poverenik za zaštitu samostalnosti tužioca  DVT Milan Tkalac, koji je i te kako upoznat  sa celom situacijom.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“, u izjavi za naš list kaže da je očigledno da je medijski ogranak mafije započeo ozbiljan udarac na tužioca Stefanovića, jednog od tri tužioca po odgovornosti za bezbednost države.

SKANDALOZNO Medijski zastupnici mafije udarili na tužioca zbog istine o Savamali

Transparntnost

 

 

- Napad na tužioca predstavlja ozbiljan atak na Republiku Srbiju i ovo jeste bezbednosno pitanje. Očigledno je da se medijskim pritiskom pokušava da tužilac Stefanović optužuje i oslobađa po nahođenju mafije, ali to se neće desiti. VJT Beograd mora samostalno i najprofesionalnije da postupa u mafijaškim predmetima, a ovoliki napad na najprofesionalnijeg tužioca Stefanovića odličan je pokazatelj da su na dobrom putu da sankcionišu i mafiju i njihove političko-medijske pokrovitelje - zaključio je Spasić.

Vujačić: Ovo je napad na Vučića

Advokat Svetozar Vujačić kaže da su napadi na tužioca neverovatni i da je jasno da on i postupci koje pokreće smetaju mnogima.

- Ovo je napad na Vučića kad se sve sumblimira. Nekad je na meti tih tajkunskih medija i opozicije Gašić, nekada Vulin, a nekada tužilac Stefanović, koji nema veze s Vučićem, samo čovek radi svoj posao, ali time ruši laži koje oni plasiraju o predsedniku. Mislim da se ta krađa o kojoj oni pišu nikada nije dogodila, osoba koja je to prijavila ima animozitet prema Stefanoviću, želi njegovo mesto i u tajkunskim medijima kojima je dala tu izmišljenu priču našla je idealne saveznike. Hajka na Stefanovića postoji jer on pokreće neke postupke po službenoj dužnosti, što se ranije nije dešavalo, i to mnogima smeta - zaključio je advokat.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading