ALO! INTERVJU Sandra Božić, potpredsednica Narodne skupštine - Cika, vriska i vređanje, to je program opozicije
Alo

 

Sandra Božić, potpredsednica Narodne skupštine, gotovo od prvog dana na toj funkciji našla se na meti neargumentovanih napada dela opozicije.

Da joj nije lako - nije. Stoga, razumljivo, razgovor s njom počinjemo baš od parlamenta...

 Kako vam parlament izgleda s mesta potpredsednice?

- Najpre moram da istaknem da mi mesto potpredsednice, koje mi je poverila moja poslanička grupa, kao i poverenje predsednika stranke Aleksandra Vučića, predstavlja posebnu čast, ali i ogromnu odgovornost. Više puta sam istakla da je bavljenje politikom, a posebno u najvišem zakonodavnom telu naše države Narodnoj skupštini, ono gde sam sebe videla još kao dete. Mesto potpredsednice Skupštine predstavlja kvalitetnu nadogradnju tog sna i ambicije. Kada bih rekla da je lako, ne bih vam rekla istinu. Često se uželim svog osnovnog posla i siđem u poslaničke klupe, gde se ipak osećam najlagodnije.

U jednom trenutku našli ste se na meti hajke opozicionih poslanika?

- S ove vremenske distance, s obzirom na to da smo imali prilike da gledamo još nekoliko performansi u istoj režiji, jasna je strategija i direktiva koju deo opozicije očigledno slepo izvršava. Dakle, suština je izazivanje atmosfere u kojoj ćete uz ciku, galamu, konstantne provokacije i pokušaj izazivanja incidenta na bilo koji način, uz preuzimanje uloge žrtve, pokazati kako su naprednjaci navodno zli i pokvareni i kako je opoziciji navodno uskraćeno pravo da se čuje. A u realnosti, upravo su opozicioni poslanici ti koji čoporativno ustaju i pokušavaju fizički da se obračunavaju s poslanicima SNS, viču, psuju... Opozicione poslanice u ovoj predstavi imaju posebnu ulogu! Ja stojim iza svake svoje izgovorene reči, u kojoj osim političke konotacije, ne možemo govoriti o bilo kakvoj seksističkoj izjavi. Svako ko to čini u stvari govori samo o sebi. Ono što je posebno monstruozno kod ovog konkretnog događaja, u kojem sam ja predmet hajke, jeste to što su narodne poslanice opozicije, spinujući, iskoristile najosetljiviju temu rodno senzitivnih prava u svrhu političkog obračunavanja i sitnih političkih poena. I to nastavljaju dalje da rade na svakom mogućem koraku, dok im u prvim redovima sede oni koji pozivaju na silovanje i linčovanje žena.

 Potpredsednica NS i poslanica Marina Lipovac Tanasković zloupotrebila je žene žrtve nasilja, kačeći sramnu fotografiju okrvavljene, navodno prebijene žene (a u stvari modela), koja drži u rukama natpis „kriva sam, rekla sam da ne volim Vučića“.

- Sprdajući se s temom nasilja prema ženama, funkcionerka Jeremićeve Narodne stranke omalovažila je i ponovo lupila šamar svakoj ženi žrtvi nasilja. Njen tvit je naišao zasluženo na široku osudu i zgražavanje  javnosti. A posebnu težinu ovaj tvit ima jer ga je napisao i  objavio neko ko obavlja funkciju narodnog poslanika i funkciju potpredsednika jedne političke stranke koja se nije jasno ogradila od ovog stava, a gospođa Lipovac Tanasković je naknadnom pameću napravila još veći gaf izjavom da je u pitanju eksperiment. Nasilje prema ženama nije i ne sme da bude eksperiment.

 Organizatori tzv. ekoloških protesta napali su Beograđane što im se nisu pridružili, pa ih je bilo svega nekoliko stotina ispred Vlade.

- Kada potcenite građane Srbije i pomislite da ako se umijete i malo drugačije začešljate, oni neće prepoznati da vam i dalje na čelu piše da ste lopov - grešite! Prevari me jednom, tvoja sramota. Prevari me drugi put, onda je sramota ipak samo moja. Po toj logici, kada postane sasvim  jasno da iza svih poteza opozicije stoje čisto licemerstvo, neznanje i nestručnost diletantske politike koju vode pojedine organizacije pod plaštom zelene agende, a realno isključivo zarad lične devizne dobiti, onda možete da shvatite zbog čega ih bude stotinak na takvim skupovima.

 Hoće li Srbija uspeti da zaštiti naše sunarodnike na KiM?

-​Srbija je zaštitila, štiti i uvek će štititi interese Srba ma gde god da se oni nalaze, a posebno na Kosovu i Metohiji, gde naš narod trpi najveće pritiske. Aleksandar Vučić je pokazao da očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije nema alternativu, a samim tim ni zaštita kulturnog nasleđa, života ljudi i njihove imovine - što su crvene linije preko kojih nećemo preći. Zato je bitno da pričamo sa svima, da pozivamo na mir, da pokazujemo konstruktivnost u pristupu rešavanja pitanja, ali i da stavimo do znanja da nećemodopustiti da se ponove nove “Oluje” i martovski pogrom, te da je Srbija tu da svim sredstvima štiti svoje građane.Međutim, nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice, koji je dobio manje od 1% podrske građana i sramne reakcije EU na taj potez, jasno je da svi oni zajedno Srbiji ne misle dobro i da žele pogrom i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije.Nenad Rašić i Rada Trajkovic su najgori srpski otpad, sa dna kace, koji nemaju ničije poverenje sem teroriste Aljbina Kurtija.Predsednik Vučić je jasno poručio da je Srbija svoja na svome i da će sačuvati sebe i svoje Kosovo i Metohiju. Nema predaje!

 

Da li vam se, po pitanju Kosova i Metohije, čini da su Sjedinjene države donekle promenile, da ne kažemo ublažile stav ili je to samo privid?

 

-U politici ne postoje naši stalni prijatelji ili naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi! SAD imaju svoj interes na KiM i to nikad nisu skrivali. Među prvima su priznali samoproglašenu nezavisnost tzv. Kosova i predstavljaju njihovog glavnog pokrovitelja. Smatram da pozicija Srbije ne treba da se meri prema tome da li će američki stav biti mekši ili tvrđi, već po tome šta mi možemo da učinimo da naš narod na Kosovu i Metohiji živi bolje u okolnostima rovitog mira. Kada to kažem mislim upravo na zajednički život  Srba i Albanaca. Predsednik Aleksandar Vučić je pokazao da zna na koji način treba voditi politiku po pitanju dijaloga Beograda i Prištine. Nije doneo nijednu odluku koja bi ugrozila ili otežala našu poziciju, što je promena u odnosu na ona vremena kada su pojedinci donosili odluke samo na osnovu toga koliko će političkih poena dobiti. Uradio je sve kako bi ojačao poziciju Srba na Kosovu i Metohiji, kroz kapitalne projekte, infrastrukturu i finansijsku stabilnost i omogućio im život dostojan čoveka! Predsednik Vučić snažno stoji uz srpski narod na Kosovu i Merohiji i to pokazuje svakodnevno, delima. Zahvaljujući njemu Srbi znaju da će ih njihova država u svakom trenutku zastitit i sačuvati! Pritom ne zaboravljajući nijednog trenutka brigu o našim crkvama i našim manastirima, kulturnom i istorijskom nasleđu koje predstavlja srž našeg identiteta! U ovom trenutku pozicija Srbije po pitanju naše južne pokrajine dodatno je iskomplikovana ratom na teritoriji Ukrajine. Sto je posebna tema. Nastavićemo da se borimo za naš narod za naše Kosovo i Metohiju, a jedini koji će zastititi uvek srpske interese jeste predsednik Aleksandar Vučić. Njemu građani bezrezervno veruju i znaju da je nepremostiva prepreka za sve neprijatelje Srbije!

 

Ćuta s cigaretom

Govoreći o skupovima lažnih ekologa, naša sagovornica ističe sledeće:

- Jedino što ne možemo možda da im osporimo, to je scenografija u kojoj prednjači Ćuta s cigaretom u ruci. Njemu je to ipak struka, koju temeljno i decenijama izučava na FDU, i dalje kao student.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading