GUBITAŠ! Mediji u Grčkoj objavili zvanične podatke: Šolakov biznis u debelom minusu!
Alo/Promo

Firme u vlasništvu Dragana Šolaka i Junajted grupe u Grčkoj napravile su poslovni gubitak od 200 miliona evra, opterećene su ogromnim dugovima i moraju da izdaju obveznice po rekordno nepovoljnim kamatnim stopama!

Ovo su preneli mediji u Atini, pozivajući se na zvanične izveštaje o poslovanju Šolakovih kompanija, koje su detaljno analizirali.

Operater mobilne telefonije Vind Helas i medijska kuća Nova, u vlasništvu Junajted grupe Dragana Šolaka i BC Partnera, a koji sada treba da se udruže u zajedničku kompaniju Nova, prave „ozbiljne gubitke”.

Vind Helas beleži „izuzetno negativan” rezultat sa poslovnim minusom od 48,2 miliona evra, ističe grčki magazin Fajnenšel report, koji naglašava da je pod upravom Junajted grupe gubitak ovog operatera povećan za šest miliona evra.

Dodatno, Vind Helas je opterećen ogromnim dugovima - na osnovu obveznica čitavih 494 miliona evra, a na osnovu lizinga 299 miliona evra, što na godišnjem nivou predstavlja dodatni finansijski trošak od 63,4 miliona evra.

Junajted grupa i Dragan Šolak su u Grčkoj nastavili svoju neslavnu tradiciju zaduživanja pod izuzetno nepovoljnim kamatnim stopama, kao nekakav „pijani bogataš”, pa su izdali obveznice s kamatom od 4,65 odsto - i to pre nego što je Evropska centralna banka povećala nivo kamatnih stopa na nivou EU. To znači da će zaduženost Junajted grupe u Grčkoj dodatno da raste, do neslućenih visina!

Uz sve ovo, Vind Helas ima dugoročne finansijske obaveze prema Vladi Grčke u iznosu od 83,3 miliona evra, piše Fajnenšel report.

Što se tiče poslovanja medijske kuće Nova u Grčkoj, situacija nije mnogo blistavija. Ova firma u vlasništvu Junajted grupe, odnosno Dragana Šolaka i BC Partners, povećala je svoj neto gubitak na 153,8 miliona evra, a njen kapital je takođe u minusu, i to od 338 miliona evra!

Muke za Šolaka i njegove biznis partnere tu se ne završavaju. Prema njihovom zvaničnom izveštaju, koji prenose ugledni grčki mediji, neto vrednost zajedničke kompanije koja bi se napravila od Vind Helasa i Nove bila bi takođe u minusu, i to za 204,5 miliona evra. 

Ugledni grčki poslovni magazin jedva se uzdržao da Šolaku i Junajted grupi javno ne postavi pitanje: Odakle vam pare, majstori?!

Najnovije: Bugarske avanture Dragana Šolaka

Šta li će tek Grci da misle kada saznaju da gubitaš Dragan Šolak za to vreme, umesto da smanjuje katastrofalni minus i nabavlja pare za obećana ulaganja, u susednoj Bugarskoj kupuje fudbalske klubove! Naime, kako su objavili bugarski mediji, Šolak je u završnim pregovorima o kupovini većinskog vlasništva u FK Levski.

Komentari (0)

Loading