ŠTA SE DESILO SA EVROPSKIM VREDNOSTIMA? Brnabić ocenila izjavu evropskog zvaničnika kao sramotnu
Foto: Alo/Ana Paunković

“Nakon svega toga imate i ovu, još jednu kap u toj, prepunoj čaši koja se prelila još januara 2022. godine kada je prvi put Aljbin Kurti uskratio pravo glasa Srbima na Kosovu i Metohiji", rekla je Brnabić za Tanjug.

Ona je ukazala da je sada Kurti dodatno uradio nešto što je potpuno suprotno Briselskom sporazumu, kao i demokratskim vrednostima i principima, a da na to usledi jedna tako blaga izjava u kojoj se ponovo pozivaju dve strane, predstavlja nedostatak osnovnih evropskih vrednosti.

"Ja ne vidim gde je tu vladavina prava i gde su demokratske vrednosti. Gde je volja naroda? Šta se desilo sa evropskim vrednostima? To je ono što meni nije jasno i mislim da je katastrofalna izjava i čitav stav prema ovom problemu", ocenila je Brnabić.

Ona je ukazala i da se u jednom trenutku mora reći kako stvari stoje.

"Nama je Evropska unija najvažniji partner ali ja molim EU da se drži principa koje sami propagiraju. A to je valjda demokratija i vladavina prava, što u ovom trenutku ja ne vidim”, poručila je Brnabić.

Ona je dodala da su odluke onih koji zarad malo svoje vlasti žele da uđu u vladu Aljbina Kurtija, a dobili su manje od jedan odsto glasova na izborima i sve najbolje govore o njemu, u najmanju ruku nedolične.

Podsetila je da Kurti već 10 godina odbija da osnuje Zajednicu srpskih opština i kako je rekla, bukvalno vrši teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading