ZAUSTAVITE LUDAKA! KURTI JUČE HAPSIO I PRETIO SRBIMA, NA NIKOLJDAN OTIMA OPŠTINE NA SEVERU
EPA/ GEORGI LICOVSKI

Iz krize u krizu. Tim rečima se najbolje opisuje stanje na Kosovu i Metohiji koje svojim potezima generiše Aljbin Kurti, a sve na štetu srpskog naroda kolektivno i svakog Srbina pojedinačno. Naravno, izuzev onih podobnih Srba kojih je vrlo malo i koji se mogu izbrojati na prstima jedne ruke.

Srpskom narodu u južnoj pokrajini dolaskom Aljbina Kurtija zabranjeno je sve izuzev dve stvari. Prva stvar koja im je dozvoljena je da spakuju svoje stvari i napuste vekovna ognjišta, a druga koju im Kurti preporučuje i nudi je zatvor, ćelija. Srbima je Kurti zabranio lekove i vakcine, branio im je srpsku hranu i proizvode, registarske tablice i srpske lične karte, gasio im je struju, onemogućio im je da glasaju na izborima i referendumu, njegovi specijalci su ih zasipali dimnim bombama, suzavcima, pucali su im u leđa... Kurtijevi ekstremisti i danas ruše srpska groblja i prekopavaju grobove, ispisuju UČK grafite i poruke mržnje.

Tako je juče u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici osvanuo još jedan grafit „UČK“, ispisan u hodniku zgrade u kojoj žive isključivo Srbi. Obaveštena je policija, ali nikom ništa. Grafit će biti prekrečen do novog ispisivanja, do nove pretnje.

JASNA PORUKA

A samo koji sat pre toga u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kojeg Priština sumnjiči za navodno učešće u ratnim zločinima. Gavrilo je uhapšen kada je išao da prijavi Albanca koji mu je uzurpirao imovinu. I to je praksa. Mnogo Srba je, odmah nakon prijavljivanja uzurpirane imovine, uhapšeno zbog navodnih ratnih zločina. Poruka je jasna.

Iz Kancelarije za KiM navode da je reč o penzioneru koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na prostor Кosmeta.

„Ovim hapšenjem potvrđena je praksa da se protiv Srba na Кosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na КiM i zaštite svoju imovinu koju su uzurpirali Albanci. Na ovaj način, Srbi se institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na КiM najmanja u jednom postkonfliktnom području“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, koja je Gavrilu obezbedila advokata.

I sada dolazimo do ključne tačke. Izbori na severu KiM koji su zakazani za 18. decembar, dan uoči slave Svetog Nikole. Na ovim izborima neće učestvovati Srpska lista, koja ima podršku 95 odsto kosmetskih Srba.

TU JE JABLANOVIĆ

Srpski gradonačelnici iz četiri severne opštine podneli su ostavke kao odgovor na teror Aljbina Kurtija. Isto su učinili srpski policajci, sudije, tužioci... Kurti sada želi da srpske opštine stavi pod svoje okrilje i da na ključnim funkcijama u lokalnim organima dovede Albance. Time pokušava da spreči formiranje Zajednice srpskih opština jer kakva je to srpska opština ako njome upravljaju pripadnici albanskog naroda?

U izbornu trku za opštinu Leposavić ušli su Aljbuljena Behljulji Hetemi iz Demokratske partije Kosova, Ljuljzim Hetemi ispred Pokreta Samoopredeljenje i Aleksandar Jablanović ispred Partije kosovskih Srba. U Zubinom Potoku kandidati za gradonačelnika su Izmir Zećiri iz Demokratske partije Kosova i Fljatron Hasani iz Samoopredeljenja, dok će se u Zvečanu takmičiti Iljir Peci iz Demokratske partije Kosova i Fetah Peci iz Samoopredeljenja.

U Severnoj Mitrovici kandidatura za gradonačelnika je potvrđena Betimu Osmaniju iz Građanske inicijative Mitrovica, Tauljantu Keljmendiju iz Demokratske partije Kosova, Erdenu Atiću iz Samoopredeljenja i Aleksandru Arsenijeviću iz Građanske inicijative Srpski opstanak.

Nikola trune u zatvoru na pravdi boga

Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koji je 28. juna na Gazimestanu uhapšen zbog navodnog krivičnog dela širenja mržnje, a potom 6. septembra osuđen na osam meseci zatvora, čeka odluku Apelacionog suda u Prištini, koji bi za nedelju dana trebalo da odgovori na žalbu odbrane, prenosi „Politika“. Naime, kako kaže advokat Jovana Filipović, koja zastupa Nedeljkovića, sednica Apelacionog suda održana je 24. novembra, a zakonski rok za odgovor na žalbu je 15 dana.

- Tražimo oslobađajuću presudu, odnosno da se poništi prvostepena presuda Osnovnog  suda. Za nedelju dana trebalo bi da stigne odgovor - kratko je rekla Filipovićeva.

Nikola Nedeljković uhapšen je na Gazimestanu na centralnoj proslavi Vidovdana, a privela su ga ista dvojica albanskih policajaca koji su prošle godine na Gazimestanu uhapsili Ristu Jovanovića iz Podgorice.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vera

03.12.2022 07:13

Srbijo, probudi se! Dosta je bilo! Kosovo je Srbija i tacka. Ko dosad nije shvatio, nacrtaj mu.

KKK

03.12.2022 09:45

DOSTA nam je " razocarane EU i Kvinte", Srbijo, SUNCE IZLAZI NA ISTOKU.!!!!