JADNICI Nenad Rašić i Rada Trajković, borci za nezavisno Kosovo koji su ušli u prištinsku vladu: Kurtijevi Srbi koji vole keš i luks stanove
Alo

Krenimo od Rade Trajković. Predsednica Evropskog pokreta na KiM otvoreno radi za prištinsku vlast i promoviše nezavisnost Kosova. Žena koja se grohotom smejala dok je svojevremeno Bernar Kušner govorio da su priče o vađenju organa i zloglasnoj žutoj kući izmišljotina, poseduje dve luksuzne nekretnine u samom centru Beograda. Mediji su, uz to, pisali i o skupim automobilima ("audi" i "alfa romeo") koje poseduje. Oba stana se nalaze u Sarajevskoj ulici, stotinak metara od Beograda na vodi, gde je ubedljivo najskuplji kvadrat u regionu.

Čime je to zaslužila? Pisanje medija o tome dovoljno govori...

- Rada Trajković 2002. godine je od tadašnje vlasti dobila stan u centru Beograda. Takođe, biznismen čija firma je gradila najveći broj stanova na Kosovu i Metohiji tužio je Trajkovićevu i tražio povraćaj novca za stan u Beogradu koji je, kako je pričao, bio primoran da joj kupi - objavili su mediji.

Simptomatično je i da se Rada Trajković svako malo pominje kad su neke mutne pare u pitanju. Tako je Srpska lista nedavno saopštila da Trajkovićeva ne shvata da predsednik Vučić i Srbi vole svoje zemlju, a ne novac stranih službi, kao i da se radi o klasičnoj političkoj lešinarki.

JADNICI Nenad Rašić i Rada Trajković, borci za nezavisno Kosovo koji su ušli u prištinsku vladu: Kurtijevi Srbi koji vole keš i luks stanove

Alo

 

 

A Nenad Rašić? Za početak, postao je Kurtijev ministar iako za njega niko od Srba nije glasao. Sa manje od jedan odsto glasova srpskog korpusa na Kosmetu (tačnije 0,73%) našao se pozvan da pokuša da se pita o statusu i životu Srba na KiM. E, pa neće moći...

I Rašić ima zanimljive detalje u svojoj biografiji. Osim što je radio kao prevodilac za britanski (slučajno?) sastav Kfora i međunarodnu organizaciju za migracije, važan podatak jeste da je protiv njega prištinsko pravosuđe podnelo optužnicu, zajedno sa još 18 osoba, zbog malverzacija u vezi sa privatizacijom hidroelektrana, kojima je kosovska energetska korporacija oštećena za više od milion evra. Kako se navodi, zloupotreba položaja se dogodila 2013, kada je bio član vladinog odbora za privatizaciju. Volšebno, međutim, od optužnice, preko oslobađajuće presude, stigao do ministra u Kurtijevoj vladi. I to nešto govori, zar ne? 

Dovoljno je biti anti-Srbin

Stevica Deđanski, analitičar, kaže da je prekršen osnovni postulat da se biraju oni koji imaju makar neku podršku u narodu.

- Kada izaberete Radu Trajković, to samo pokazuje da je dovoljno da budeš anti-Srbin, ili slučajni Srbin, i dobićeš funkciju - konstatuje naš sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Penzioner

03.12.2022 08:02

Oduzmite joj državljanstvo i zaplenite imovinu!

Insajder

03.12.2022 08:43

Nije Rasic potpisivao "briselski sporazum", niti deser godina bredavao malo po malo Kosmet. Jadnici su ovi drugi!