POŽELJNE SAMO USTAŠKE ZASTAVE Slavonac nadrljao zato što je slavio 29. novembar
Alo

Kako se navodi u saopštenju, u utorak, 29. novembra, na nekadašnji Dan republike, 47-godišnjak je „tijekom dana u mjestu Jakšić u Kolodvorskoj ulici na prednjem dijelu svoje kuće do ulice istaknuo zastavu bivše države Jugoslavije, čime je vrijeđao moralne osjećaje građana“.

Protiv Meničanina policija će podneti optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, stoji u policijskom saopštenju.

Poslanica opozicione Radničke fronte u hrvatskom saboru Katarina Peović oglasila se povodom ovog slučaja na Tviteru:

„Zastava Jugoslavije koju je juče istakao stanovnik Jakšića postala je predmet policijske intervencije jer vređa moralna osećanja. Intervencije policije na isticanje ustaških zastava skoro da i nema, a one osim što vređaju moralna osećanja i zdrav razum, krše i zakon“, napisala je Peovićeva.

        

Prijavio ga komšija

Meničanina su zbog isticanja jugoslovenske zastave povodom 29. novembra, koji se u bivšoj zajedničkoj državi SFRJ obeležavao kao Dan Republike, prijavile komšije.

- Otkako sam ovde, a tome ima već 20 godina, trpim ustaška obeležja - vešanje ustaških zastava. Ja sam protiv toga. Ustašija me lično vređa, otvoreno to govorim, ali trpim i ćutim. I oni su ljudi, naravno, pa neka vešaju ako imaju tu potrebu, ali ja ne volim da je gledam i ne gledam je, stoga me ne može uvrediti. Ne znam zašto je neko došao da gleda zastavu i time se uvredio? - rekao je Meničanin za hrvatski Plusportal.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading