KURTI NAŠAO „SVOG SRBINA“, POSTAVIO RAŠIĆA ZA MINISTRA Prištinski samozvani premijer ponovo prekršio sve moguće propise
Alo

Odluku o imenovanju potpisao je Aljbin Kurti, pa je tako, na kraju, prištinski premijer uspeo da nađe „svog Srbina“, čoveka kojem je sopstveni interes preči od naroda i države.

Mesto ministra za zajednice i povratak bilo je upražnjeno skoro mesec dana, otkako je bivši ministar iz Srpske liste Goran Rakić poneo ostavku.

Rašićeva lista „Građanska inicijativa Sloboda, pravda i opstanak“ na poslednjim parlamentarnim izborima, prema rezultatima koje je objavio CIK, na celom Kosovu osvojila je 1.508 glasova ili 0,173 odsto. Na istim izborima Srpska lista imala je 44.407 glasova. Na Rašićevoj listi na tim izborima bila je i predsednica Evropskog pokreta Srba s Kosova i Metohije Rada Trajković.

Odmah se oglasila i Srpska lista.

- Protivustavna odluka da imenuje Nenada Rašića za ministra bez saglasnosti srpskih poslanika najbolji je primer autokratskog, diktatorskog, neustavnog, nezakonitog i antisrpskog delovanja Aljbina Kurtija. Nakon kontinuiranog kršenja Briselskog sporazuma, Kurti je još jednom pokazao da ne poštuje čak ni pravne akte Prištine ako su u interesu srpskog naroda - navodi Srpska lista i dodaje:

- Konkretno, ovim imenovanjem Kurti je prekršio član 96, stav 5 ustava, koji kaže da se za imenovanje ministra iz reda srpskog naroda, a koji nije poslanik, mora tražiti saglasnost većine srpskih poslanika, što nije učinio niti Rašić ima podršku naših poslanika.

Ispljuvao Srbiju sa Šolakove televizije

Savezništvo protiv Srbije na delu! Aljbin Kurti je preko televizije N1, koja je u vlasništvu Dragana Šolaka, poručio da Srbija neće biti normalna država dok ne pobedi opozicija! A od opozicije, naravno, njegov favorit je lider Narodne stranke Vuk Jeremić, kom se iz Prištine svako malo zahvaljuju što im je omogućio da ih prizna veći broj država nakon idiotskog pitanja koje je iz Beograda postavljeno Međunarodnom sudu pravde.

KURTI NAŠAO „SVOG SRBINA“, POSTAVIO RAŠIĆA ZA MINISTRA Prištinski samozvani premijer ponovo prekršio sve moguće propise

Alo

 

 

 Kurti se u intervjuu ostrvio na Srbiju:

- Naši odnosi sa Srbijom nisu normalni. To nije do Kosova, nego što Srbija nije normalna država. Ona je autokratija koja drži veoma široke i tesne veze sa Kremljom. U Srbiji opozicija ne može da pobedi, a na Kosovu smo kao opozicija dokazali da možemo da preuzmemo vlast. To je glavni test demokratije - rekao je Kurti i ponovio da je protiv Zajednice srpskih opština.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aca

02.12.2022 07:37

Sta se brinemo za Kurtija on ima Vuka,a mi smo jaci imamo Vulina sve ce on da ih sredi!!!!