VULIN NOVI DIREKTOR BIA Doskorašnji ministar policije odlukom Vlade imenovan na novu funkciju
Alo

Imenovanje Vulina, o kom se u medijima pisalo još od izbora nove Vlade, izglasano je na kadrovskoj komisiji Vlade Srbije. Tu odluku, manje-više formalno, potvrđuje Vlada na sednici.

Vulin je na mestu direktora BIA nasledio Bratislava Gašića, sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova. Prethodno, Vulin je obavljao funkciju ministra odbrane.

Aleksandar Vulin je osnovao Pokret socijalista 2008. i od tada se nalazi na čelu te partije. U novembru 2010. Pokret socijalista je napravio koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, Novom Srbijom i Pokretom Snaga Srbije.

Posle izbora 2014. godine postavljen je na funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U junu 2015. godine imenovan je za predsednika Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova, koju je formirala Vlada  Srbije. Pre nego što je došao na funkciju ministra policije, bio je ministar odbrane, a pre toga bio je na čelu resora za rad i socijalnu politiku. Takođe, bio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Od početka rata u Ukrajini Vulin se u nekoliko navrata našao na meti prozapadnih medija i političara zbog stavova u kojima se izričito protivio sankcijama Rusiji, kao i čestih susreta sa ruskim zvaničnicima, te putovanja u Moskvu, gde se sreo sa Nikolajem Patruševim, glavnim Putinovim čovekom za bezbednosna pitanja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading