Dve hiljade članova PUPS - Solidarnost i pravda u 44 mesnih odbora Кraljeva i okoline izabrali svoje rukovodstvo
Amir Hamzagić, agencija Beta

„Poštovani prijatelji penzioneri Кraljeva, PUPS je i vaša kuća, vrata su uvek širom otvorena, dođite da dogovaramo, planiramo i odlučujemo. Naravno onako kako mi to umemo - čestito i pravedno, u korist svih građana Кraljeva. Tu ćete zateći i vredne poljoprivrednike Raškog okruga, ali i mlade radnike. To je dobitna kombinacija, zajedno smo jači“, izjavio je Milan Кrkobabić, lider PUPS – Solidarnost i pravda u Gradskoj kući Кraljeva  u kojoj je danas održana Izborna skupština Gradskog odbora Кraljevo, jednog u nizu od 129 gradskih i opštinskih odbora PUPS - Solidarnost i pravda.

Dve hiljade članova PUPS - Solidarnost i pravda u 44 mesnih odbora Кraljeva i okoline izabrali svoje rukovodstvo

Amir Hamzagić, agencija Beta

 

Na skupu je naročito istaknuto da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje, 17 godina od osnivanja, osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – čuveno Tri P. Time se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Кrkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

PUPS– Solidarnost i pravda nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.
Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Delegati izborne skupštine iz svih 44 mesnih odbora sa teritorije grada Кraljeva jednoglasno su izabrali novi Gradski odbor - novog predsednika Desimira Milojevića, za potpredsednike izabrani su Sreten Jovanović, Spomenka Palić i Ratomir Drobnjak, izabrani su i članovi  stalnog sastava GO, nadzorni odbor i disciplinska komisija.

Novoizabrani predsednik Desimir Milojević bio je izričit da će PUPS– Solidarnost i pravda nastaviti energično da se zalaže u lokalnoj samoupravi Grada Кraljeva za poboljšanje položaja penzionera, poljoprivrednika i zaposlenih u skladu sa stvarnim potrebama koje su karakteristične za Кraljevo i okolna mesta.

Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednik partije i narodni poslanik Dragan Marković Markoni, predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski, član IO zadužen za Zlatiborski okrug Sreten Selaković i predsednik Opštinskog odbora Čajetina Slavko Pantović.

U ime koalicionog partnera Srpske napredne stranke, prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Grada Кraljeva Milun Jovanović koji je istakao međusobno uvažavanje i veoma korektnu koalicionu saradnju na svim važnim pitanjima za stanovnike Кraljeva.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading