IZBORNA SKUPŠTINA GRADSKOG ODBORA ZRENJANIN PUPS - SOLIDARNOST I PRAVDA  Milan Krkobabić: Odbrana ključnih nacionalnih interesa
Alo

Zrenjaninski odbor je jedan u nizu od 129 odbora partije u našoj zemlji. Izbornoj skupštini prisustvovao je Milan Krkobabić, lider PUPS - Solidarnosti pravda i ministar za brigu o selu.

- Solidarnost i jedinstvo su preduslov za rešavanje svih problema. PUPS - Solidarnost aktivno učestvuje i istrajava u odbrani ključnih nacionalnih i državnih interesa Srbije. Ovde u srednjem Banatu imamo obavezu da egzistencija i lično dostojanstvo penzionera, poljoprivrednika i proletera budu osigurani, a sredine u kojima žive, gradska i seoske, budu poželjno mesto za život - poručio je Krkobabić.

Na skupu je posebno istaknuto da se, odlukom države da od januara 2023. penzije prate plate, 17 godina od osnivanja ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda, odnosno čuveno tri P. Time se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Takođe, PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Kako je još navedeno, prioritet PUPS - Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading