VESIĆ I ŽOFRE: Zajednički projekti za dobrobit Srbije i EU
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesić se zahvalio ambasadoru Žiofreu na poseti i ukazao na to šta sve resorno Ministarstvo radi kada su u pitanju Evropske integracije Srbije.

Vesić je istakao da je Ministarstvo na čijem je čelu potpuno otvoreno za rešavanje svih otvorenih pitanja u cilju zajedničkog rada za  dobrobit Srbije i Evropske unije. Prema njegovim rečima jedan od ciljeva ministarstva biće “potpuna harmonizacija propisa iz nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa propisima EU”.  “Кada su u pitanju primedbe iz izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije a koje se tiču ministarstva koje vodim očekujem da do polovine sledeće godina bude objavljena prva verzija Nacionalne transportne strategije kao i da se formira sektor u ministarstvu kako bi se sa jednog mesta bavili bezbednošću u saobraćaju, drumskom, železničkom, vodnom i vazdušnom tako da će se primedbe iz izveštaja biti otklonjene”, rekao je Vesić.

“Infrastruktura i saobraćaj imaju mnogo dodirnih tačaka sa Evropskom unijom. Mi smo saobraćajni povezani sa EU i iako nismo članica nemophodna je potpuna integracija Srbije u evropske transportne i saobraćajne tokove. Nekoliko zajedničkih projekata kao što su izgradnja intermodalnog terminala u Batajnici, izgradnja pruge Niš - Dimitrovgrad i železničke obilaznice oko Niša, projektovanje kao i projektovanje i izgradnja brze pruge Beograd - Niš su u toku. Ponudićemo Evropskoj uniiji i nove infrastrukturne projekte i siguran sam da će EU nastaviti da pomaže Srbije. Građani Srbije treba da znaju da skoro svi projekti EU imaju deo koki Srbija dobija kao grant i da je to dodatna podrška evropske zajednice naroda našoj zemlju”, rekao je Vesić.

Vesić: U toku tender za 10 novih elektropunjača

Ambasador Žiofre se zahvalio ministru Vesiću na gostoprimstvu i istakao da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture od izuzetnog značaja kada je reč o priključenju Srbije EU i da se nada daljem nastavku već uspešne saradnje koju su imali dok je ministar Vesić bio u upravi Grada Beograda.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading