JEREMIĆEVA POSLANICA ZGROZILA SRBIJU Pljunula na žene žrtve nasilja
Foto: ATA Images

Sramota! Narodna stranka Vuka Jeremića najstrašnije je zloupotrebila 25. novembar, Dan borbe protiv nasilja nad ženama!

Naime, poslanica i funkcionerka te opozicione stranke Marina Lipovac Tanasković, u želji da napade aktuelni režim, prvenstveno predsednika Vučića, ponizila je i pljunula sve žene žrtve nasilja.

Ona je na svom nalogu na Tviteru objavila fotografiju navodno prebijene žene, u stvari našminkanog modela, koja u ruci drži transparent u kom se navodi da je prebijena „jer ne voli Vučića”.

„Rekla sam da ne volim Vučića. Ja sam kriva“, piše u opisu uz fotografiju uz poziv Ženske mreže Narodne stranke da se „reaguje pre zločina, a ne posle”.

 

JEREMIĆEVA POSLANICA ZGROZILA SRBIJU Pljunula na žene žrtve nasilja

Tviter printskrin

 

Ovaj sraman pokušaj zloupotrebe kampanje koja se sprovodi širom sveta šokirala je i razbesnela mnoge tviteraše, koji su u ovoj objavi videli jasnu nameru da se žrtve iskoriste u političke svrhe, odnosno da se aktuelna vlast, oličena u predsedniku Srbije, optuži za porast nasilja nad ženama.

To je konstatovala i novinarka „Vremena“ Jovana Gligorijević, poznata po izrazito opozicionim stavovima.

JEREMIĆEVA POSLANICA ZGROZILA SRBIJU Pljunula na žene žrtve nasilja

Foto: Pirntscreen

 

„Zašto Narodna stranka nije u predizbornoj kampanji nijednom rečju pomenula nasilje prema ženama? Odakle vam da je Vučić uzrok ovog fenomena koji postoji svuda u svetu i neiskorenjiv je (može se umanjiti, ne i istrebiti)? Zašto ne insistirate na prevenciji i boljoj proceni rizika od femicida?“, napisala je ona između ostalog.

„Imate li trunku srama? Vi ste pre za psihijatriju nego za politiku. Stidi se, ti nisi čovek, a ni žena, kad ovako ovu temu zloupotrebljavaš u političke svrhe“, samo je jedan od stotina komentara koji su se nizali ispod tvita Jeremićeve poslanice.

Na sramnu objavu reagovala je i Ženska parlamentarna mreža.

- Svaka žena žrtva nasilja na ovaj način je unižena i stavljena u službu dnevnopolitičkih razmirica stranke koja sebe smatra dostojnom da se nazove narodnom. Sramno je da bilo ko u današnjem društvu, a posebno narodna poslanica, žene posmatra u kontekstu objekta nad kojim se vrši nasilje. Takvim neznanjem dovodimo u pitanje sve one vrednosti za koje smo se kao društvo godinama trudili da postavimo kao standard. Samo iz tog razloga, podstaknuti smo da nastavimo dalje na pravi način u najvažnijoj borbi - nulte tolerancije na bilo koji vid nasilja prema ženama - navedeno je iz Ženske parlamentarne mreže.

Kako su dodali, na njihovu adresu stiglo je na desetine zahteva narodnih poslanica i građana i građanki da se narodnoj stranci suspenduje učešće u radu Ženske parlamentarne mreže, o čemu se, kako kažu, odlučivati na prvom sledećem sastanku.

- Na ovaj način se na velika vrata žrtve nasilja uvode u dnevnopolitičko blato, koje očigledno za predstavnike Narodne stranke predstavlja legitiman vid političke borbe. Pošto je ovu fotografiju objavila poslanica i potpredsednica Narodne stranke, jasno je da je to stav i ove stranke i njenog lidera Vuka Jeremića. Nedopustivo je da se u stranci u čijim redovima se nalazi pukovnica, koje svoje iskustvo u borbi protiv porodičnog nasilja ističe kao najveći adut, podstiče narativ kojim se žrtve nasilja dodatno viktimizuju na jedan način koji do sad nije viđen - zaključili su iz Ženske parlamentarne mreže.

Vršila pritisak na učiteljicu svog deteta

Jeremićeva potpredsednica je i nedavno šokirala javnost kada je javno zloupotrebila svoju moć vršeći pritisak na učiteljicu koja njenom detetu nije dala peticu.

„Svaka ocena je za đaka. Ali baš da učiteljica zaključi prvu četvorku u četvrtom razredu detetu koje iz tog predmeta ima prosečnu ocenu 4,2, po meni je katastrofalni primer našeg školstva. Treba bre biti čovek i pedagog pre svega! Sramota“, napisala je Lipovac Tanasković na Tviteru, na šta su njeni pratioci ostali zatečeni.

Sandra Božić: Lečite se!

JEREMIĆEVA POSLANICA ZGROZILA SRBIJU Pljunula na žene žrtve nasilja

Alo

 

Potpredsednica Skupštine Sandra Božić zaključila je da su poslanice Narodne stranke sada stvarno dotakle dno dna.

„Ma sram vas bilo! Nedeljama unazad govorim da ste dotakle dno zloupotrebom i ove teme, teme nasilja prema ženama! E sad ste to dno probile i upisale se kao jedine žene koje su uspele da na najmonstruozniji način ponize čitav ženski rod! Bolesnije od ovoga ne može! Lečite se“, napisala je ona na Tviteru.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Misa

27.11.2022 10:10

Oni su dno dna.Od mrznje i boledti izgunili su razum