GARANTOVANE SOCIJALNE „PENZIJE“ I MEĐU SOLITERIMA U BEOGRADU
PUPS - Solidarnost i pravda

Zalažemo se za više gerontodomaćica i domova za dnevne boravke starijih na Vračaru, poručeno je sa Izborne skupštine.

- Svi kao jedan podržavamo zalaganje presednika Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda Milana Krkobabića da se uvede socijalna garantovana „penzija“  kao poseban vid socijalnog davanja  za sve naše sugrađane starije od 65 godina koji nisu ispunili uslov za penziju, niti imaju bilo kakva druga primanja. Takvih ima i na Vračaru, u Beogradu. Među njima je najviše žena, koje su bile stubovi porodica, odgajale i vaspitavale decu, a danas nemaju nikakva primanja.

PUPS - Solidarnost i pravda

 

Ponosni smo na činjenicu da su nam penzije redovne i sigurne i da je za to garant država Srbija. Radujemo se što se ostvaruje PUPS-ov osnovni vrednosni stav – 3P Penzije prate plate! - istakao je Slobodan Rebić, ponovo izabrani predsednik PUPS – Solidarnost i pravda opštinski odbor Vračar.

- Posebno se ponosimo tekovinama PUPS – Solidarnost i pravda u Beogradu, dok je naš predsednik Milan Krkobabić obavljao funkciju zamenika gradonačelnika, a to su: besplatan gradski prevoz za sve sugrađane starije od 65 godina, „13. penzija“ , višekratna finansijska pomoć najsiromašnijim penzionerima, izgradnja objekata za  dnevni boravak starijih,  Centar za zbrinjavanje osoba sa posebnim potrebama u Šekspirovoj ulici, stalno povećavanje broja gerontodomaćica. Sve je to i danas imperativ za PUPS – Solidarnost i pravda u Beogradu -  istaknuto je na Izbornoj skupštini PUPS – Solidarnost Vračar, na kojoj su za potpredsednike izabrani Petar Trajković i Ranka Vučić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading