PODIŽEMO SARADNJU NA VIŠI NIVO Predsednik Vučić: Potpisani važni sporazumi sa Azerbejdžanom (FOTO/VIDEO)
Tanjug/Zoran Žestić

 

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev doputovao je danas u zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Predsednik Azerbejdžana je doputovao avionom, koji je, po ulasku u vazdušni prostor Srbije imao pratnju.

Pogledajte snimak aviona MIG-29 koji su pratili predsednika Azerbejdžana:


Alijev je u Beograd sleteo oko 10 sati, a na beogradskom aerodromu je dočekan uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije. 

Tanjug/Miloš Milivojević

 


Predsednika Azerbejdžana je na aerodromu, pored Vučića, dočekao i ambasador Azerbejdžana u Srbiji Kamil Hasijev.

 

 

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i predsednik Aleksandar Vučić su potom stigli ispred Palate Srbija, gde je upriličena ceremonija svečanog dočeka.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporcic

 

Intonirane su himne dve zemlje, a predsednici su potom prošli ispred špalira gardista i pozdravili se sa predstavnicima Vlade Srbije.

 

Foto: Tanjug/Vladimir Sporcic

 

Alijeva su pored Vučića dočekali i članovi Vlade, ministri spoljnih poslova Ivica Dačić, finansija Siniša Mali, unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, poljoprivrede Jelena Tanasković, rudarstva i energetike Dubravka Ðedović, za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Nakon svečanog dočeka, usledio je sastanak u četiri oka, nakon čega je počeo  plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Tanjug/Zoran Žestić

 

Potpisivanje sporazuma Srbije i Azerbejdžana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov azerbejdžanski kolega Ilham Alijev potpisali su sporazum o osnivanju Saveta za strateško partnerstvo između Srbije i Azerbejdžana.

 

 

Sporazume vlada Srbije i Azerbejdžana o readmisiji potpisali su ministri unutrašnjih poslova dve zemlje, Bratislav Gašić i Vilajat Ejvazov.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Memorandum o razumevanju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije i azerbejdžanskog ministarstva digitalnog razvoja i saobraćaja potpisali su Goran Vesić i Rašat Nabijev.

Sporazumi su potpisani i iz oblasti trgovine, socijalne sigurnosti, saradnje malih i srednjih preduzeća.

Obraćanje predsednika Srbije

- Poštovani predsedniče Alijev, dragi prijatelju, poštovani ministri u Vladi Azerbejdžana srećan sam što možemo da ugostimo iskrenog prijatelja Srbije. Imali smo niz kvalitetnih razgovora - naveo je Vučić.

Vučić je izrazio očekivanje da će u naredih 20 dana otići u posetu Azerbejdžanu i da se nastavit razgovor o važnim pitanjima i prodube dogovori o strateškoj saradnji.

- Meni je žao zato što zbog mnogih obaveza neće moći da ostane duže u Beogradu, ali se nadam da će nam ponovo uskoro doći. Srbija i Azerbejdžan imaju mnogo toga zajedničkog. I jedna i druga zemlja drže do svog teritorijalnog integriteta, i borimo se na međunarodnom poretku zasnovan na Povelji UN. Naučio sam od predsednika Alijeva da je malo od međunarodnog prava ostalo, malo se zemalja drži toga - rekao je predsednik Vučić.

Tanjug/Zoran Žestić

 

On je dodao da su naši odnosi sa Azerbejdžanom podignuti na novi nivo.

- Razgovarali smo danas o svim važnim temama. Od toga kako da sarađujemo u oblasti energetike, pošto je Azerbejdžan velesila u proizvodnji i izvozu gasa. Oni više od pola svog gasa izvoze u evropske zemlje, i mi zato radimo na pravljenju interkonektora sa Bugarskom da bi mogli da kupujemo značajne količine gasa iz Azerbejdžana. Mi ćemo pričati sa evropskim partnerima da se priključimo i sporazumima koji su vezani za kupovinu struje, kako bi imali potpunu sigurnost po tom pitanju. To bi nam garantovalo punu energetsku sigurnost - rekao je Vučić.

Vučić kaže da se našalio sa azerbejdžanskim kolegom, i da mu je Alijev rekao da nije mogao da veruje kada je Srbija ranije isplatila svoje dugove prema njegovoj zemlji.

- Oni su nama izgradili deonicu od Ljiga do Preljine. Teška deonica koju su uradili na vreme, bez dana kašnjenja. A oni su se iznenadili kada smo mi godinu dana ranije isplatili ceo dug, prevremeno. To zemlje obično ne rade, ali Srbija to radi uvek kada može. Po tome je i Azerbejdžanu jasno da je Srbija odgovoran partner, kao što i mi znamo da je Alijev pouzdan partner svima. Mi zbog protokola moramo da potpisujemo sporazume, ali predsedniku Alijevu se može verovati i na reč - kazao je on.

Ostavite svoj komentar na Viber kanalu Živela Srbija!

Potom je ozbiljnim tonom dodao da se nije Alijev promenio, već je uvek brinuo o svojoj zemlji, ali da su neki drugi promenili svoj pristup.

- Srbija je mala, mi nemamo gas, mi imamo litijum, ali smo geniji koji su se jedini odrekli proizvodnje litijuma. Kada dođu neki geniji, oni će da vide šta će da rade. Čuvaćemo svoju zemlju, i uvek vidimo ko su iskreni prijatelji naše zemlje. Sa njima ćemo uvek sarađivati, i radujem se ostatku današnjeg dana. Nadam se i da će predsednik Alijev doći u posetu, i ostati duže u našoj Srbiji. Mi se osećamo uvređeno kada gosti ne prenoće kod nas - kazao je Vučić.

On je rekao da je mnogo toga pred nama, da je radostan zbog svih potpisanih sporazuma, ali da može još mnogo da se uradi u interesu građana Srbije i Azerbejdžana.

Obraćanje Ilhama Alijeva

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev se zahvalio na gostoprimstvu i lepim rečima.

- Vučića i mene vezuje prijateljstvo, i to je osnovni faktor za razvoj naših odnosa. Dokumenta koja se odnose na strateško partnerstvo su od ogromnog značaja. Srbija i Azerbejdžan su uvek podržavali jedni druge u međunarodnoj areni, i kao što je Vučić rekao podržavamo jedni druge u borbi za teritorijalni integritet - kazao je on.

Alijev je istakao da su delovi naše dve zemlje bile dugo pod okupacijom, i podsetio na rezolucije UN, i da ti problemi nisu bili rešavani.

- To pokazuje da odluke i Rezolucije koje donose međunarodne organizacije jesu selektivne. Ponekad SB UN usvaja rezolucije danima, ponekada treba nekoliko sati, ali kada su u pitanju naše zemlje, mi smo morali da čekamo 27 godina - istakao je predsednik Azerbejdžana.

On je dodao da je njegova zemlja morala da pribegne sili i pravu na samoodbranu, i da to pravo ima svaka zemlja.

- Mi smo silom podržali naš teritorijalni integritet, i svaka zemlja ima to pravo. Mi gradimo i razvijamo oslobođene delove teritorije. Mi ova pitanja posmatramo iz ugla nacionalnih interesa naših zemalja - istakao je Alijev.

Predsednik Azerbejdžana je rekao da njegova zemlja ima velike zalihe gasa, i da je energetika bila tema razgovora sa Vučićem.

- I nastavićemo te razgovore o gasu i struji. Mi ćemo da sarađujemo sa prijateljskim zemljama na prvom mestu, ne samo po pitanju energetike. Imamo razgovore i iz oblasti vojno-tehničke sfere, i pričaćemo o širenju te saradnje. Danas smo prepoznali i napravili agendu za godine koje su pred nama, i predsednik je rekao da će on biti fokusiran na tu agendu. Takođe ćemo ubrzati ta pitanja, i moramo češće da se srećemo - rekao je Alijev.

On je dodao da će do kraja godine Vučić doći u Baku, ali i da će on ponovo posetiti Srbiju.

- Moja poseta Srbiji je zakasnela, zbog pandemije korona virusa. Drago mi je što sam u vašoj prelepoj zemlji, imaćemo više poseta nalik ovoj, i naše prijateljstvo će biti večno - zaključio je Alijev.

Uoči posete predsednika Alijeva, u Beogradu je ove sedmice održan poslovni forum Srbija-Azerbejdžan na kojem je istaknutno da su ekonomski i politički odnosi dve zemlje u stalnom usponu i da će poseta predsednika Azerbejdžana te odnose dodatno produbiti i otvoriti novu stranicu u saradnji.

Na forumu je učestvovalo 20 srpskih i 11 kompanija iz Azerbejdžana, a kako je rečeno, vrednost ukupne trgovinske razmene dve zemlje ove godine dostigla je rekordnih 48 miliona evra.

Bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana uspešno se razvijaju u dužem periodu, a krajem godine biće obeleženo 25 godina diplomatskih odnosa dve zemlje.

 

Komentari (157)

Loading
Tina

23.11.2022 10:30

Aleksandar Vucic je privukao veliki broj prijatelja Srbiji svojom dobrom i zdravom politikom

Mile

23.11.2022 10:32

Jedna prijateljska i dobronamerma poseta

Suzana

23.11.2022 10:32

Srbija pokazuje da je pravi i istinski domacin predstavnicima Azerbejdzana

Bora

23.11.2022 10:32

Velika je čast ugostiti iskrenog prijatelja naše države

Uros

23.11.2022 10:33

Odnosi nase i azerbejdzanske drzave su odlicni zasnovani na medjusobnom poverenju i postovanju

Uros

23.11.2022 10:33

Zahvaljujuci odgovornoj i posvecenoj politici Vucica, Srbija ostvaruje ovako cvrste saradnje u svetu i regionu

Suzana

23.11.2022 10:34

Vazno je da dalje tezimo unapredjenju bilateralnih odnosa kao i sveukupne saradnje. Brojne su oblasti u kojima mozemo podici nivo saradnje

dare

23.11.2022 10:34

Tradicionalna prijateljstva itekako treba negovati.

Uros

23.11.2022 10:35

Vucic je izuzetno cenjen i postovan u svetu zbog svoje posvecenosti, marljivosti

Marija

23.11.2022 10:36

Topla dobrodoslica za Azerbejdzanskog predsednika, u nasem maniru.

Goca

23.11.2022 10:36

Azerbejdžan je više puta dokazao da je iskren prijatelj Srbije.

lola

23.11.2022 10:37

Još jedan važan sastanak posle koga očekujemo lepe vesti. Vučić je veliki lider, ali i diplomata.

pera

23.11.2022 10:37

Verujem da će upotrebiti svoje diplomatske veštine i sa šefom diplomatije Azerbejdžana postići dogovor o budućoj saradnji

Jana

23.11.2022 10:38

Ovom posetom ce se nasa saradnja samo produbiti i ojacati.

stevo

23.11.2022 10:38

Alijev je dokazani i iskren prijatelj Srbiji

Ruzica

23.11.2022 10:38

Nas predsednik se potrudio da dočeka prijatelja onako kako on to zaslužuje

lola

23.11.2022 10:39

Azerbejdžan je prijatelj Srbije i beskrajno im hvala što nisu priznali lažnu državu Kosovo. Uvek će imati našu podršku

sasa

23.11.2022 10:39

Azerbejdzan,prijateljska zemlja i podrska Srbiji na svim poljima

lazar

23.11.2022 10:39

Tako se sklapaju saradnje izmedju zemalja, stvaraju prijateljstva i ekonomski razvoj..

jelena

23.11.2022 10:40

Nema sumnje da ce nas Predsednik biti odlican domacin.

caca

23.11.2022 10:41

Svečani doček kakav i dolikuje ovakvom gostu! Svaka čast!

Ena

23.11.2022 10:41

Ova poseta ce doneti mnogo toga dobrog i Srbiji i Azerbejdžanu.

sasa

23.11.2022 10:41

Potpisace se sporazumi vazni za jacanje odnosa i saradnje dveju zemalja i ova poseta Alijeva je od velikog znacaja za nasu zemlju

Bojan

23.11.2022 10:42

Upravo je veliki prijatelj srbije sleteo u Beograd i očekuju se konstruktivni razgovori i potpisivanje sporazuma dvojice predsednika , Vučića i Alijeva.

Pavlovic

23.11.2022 10:42

Docek na najvisem nivou i dokaz iskrenog prijateljstva dveju zemalja

stefan

23.11.2022 10:44

Srbija ima dobru saradnju sa Azerbejdzanom i nadamo se da ce tako biti i ubuduce

Miona

23.11.2022 10:44

Srdačnom i domačinskom dobrodošlicom sa svim počastima predsednik dočekao predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva.

Goran

23.11.2022 10:45

Potrudili smo se dočekati fino naše dugogodišnje prijatelje

Kaća

23.11.2022 10:46

Napravili smo odličan doček ,ispoštovali su svi protokoli

Marina

23.11.2022 10:46

Predsednik Vucic se maksimalno trudi da dovede sto više stranih investitora u našu zemlju i time stvori vise radnih mesta i bolje uslove za zivot nasih gradjana.

Kaća

23.11.2022 10:47

Alijev dolazak se dugo iščekivao ,pozivan mnogo puta i samo smo čekali kada će potvrditi svoj dolazak

Viktor

23.11.2022 10:47

Azerbejdzan je nama prijateljska zemlja,a nas predsednik se trudi da tako i ostane.

Bilja

23.11.2022 10:47

Nasa vrata uvek otvorena prijateljima. Dobro dosli, predsednice Azerbejdzana.

Kosta

23.11.2022 10:48

Potrudi ćemo se da budemo što bolji domaćini ,da ovo bude prva ali ne i poslednja poseta

Kaća

23.11.2022 10:48

Dočekan je sa najvišim državnim počastima i time smo pokazali koliko nam je stalo do ove posete

Bilja

23.11.2022 10:49

Radujemo se svakom novom potpisanom sporazumu i unapredjenju saradnje

Suzana

23.11.2022 10:51

Vucic je pravi domacin i predstavnik Srbije

Slavica

23.11.2022 10:51

Trgivinska razmena izmedju nasih dveju zemalja raste, ali se saradnja unapredjuje i na svim ostalim nivoima

Marina

23.11.2022 10:51

Ovaj susret je plodonosan za Srbiju, bice potpisani brojni sporazumi koji ce doprineti jacanju saradnje izmedju dveju zemalja.

Danijela

23.11.2022 10:52

Svakog državnika lično dočeka, za svaku pohvalu.

Bilja

23.11.2022 10:52

Svi ovakvi susreti gde se unapredjuje ekonomska saradnja su dobit za Srbiju.

Miona

23.11.2022 10:52

Diplomatski odnosi Srbije i Azerbejdzana idu uzlaznom putanjom i to na obostrano zadovoljstvo

Uros

23.11.2022 10:52

Azerbejdzan je drzava koja postuje nas integritet i suverenitet i uvek je dobrodosla u Srbiju

Uros

23.11.2022 10:53

Vucic vodi odgovornu i posvecenu politiku za dalje unapredjenje standarda zivota gradjana

Bilja

23.11.2022 10:53

Saradnja sa Azwrbejdzanom bice podignuta na najvisi moguci nivo

Mira

23.11.2022 10:53

Prijatelji kao sto je Azerbejdžan zaslužuju ovakav doček

Marija

23.11.2022 10:54

Srbija je pravi domacin. I vazno je da dalje unapredjujemo odnose kao i saradnju sa Azerbejdzanom

Hana

23.11.2022 10:54

Bice potpisani brojni sporazumi koji ce unaprediti nasu saradnju u oblasti privrede, trgovine, turizma i kulture

Mika

23.11.2022 10:54

Sada će se gospodin Alijev uveriti koliko je Srbija gostoprimljiva država.

Jakov

23.11.2022 10:55

Jacamo odnose i unapredjujemo saradnju koja vec belezi dugu tradiciju! To je put napretka i sigurnosti!

Milisav

23.11.2022 10:56

Predsednik Vučić se trudi da uspostavi dobre i kvalitetne odnose sa sto više zemalja. Bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana uspešno se razvijaju,

sanja

23.11.2022 10:56

Dobri odnosi sa inostranstvom su od presudnog značaja...

Magi

23.11.2022 10:56

Predsednik Vučić ništa ne prepušta slučaju, uvek nadje vremena da svakog inostranog državnika lično dočeka.

Zoran

23.11.2022 10:57

Ne samo da su diplomatski odnosi nasih dveju zemalja odlicni, vec i ekonomski! Srbija zeli da produbi saradnju i ovo je dobar nacin! Jos 7 novih sporazuma bice potpisano!

Bojan

23.11.2022 10:57

Vučić po tome kakav je domaćin ogleda se koliki je državnik.

Vukan

23.11.2022 10:57

Negujemo dobre odnose, iskreno prijateljstvo i nadamo se daljoj uspešnoj saradnji

Marija

23.11.2022 10:59

Vucic vodi politiku za dalji napredak i uspesnost nase zemlje

Dunja

23.11.2022 10:59

Čast i privilegija je imati prijatelje kakav je Azerbejdžan

Mia

23.11.2022 11:00

Srbija uvek doceka visoke zvanicnike kako dolikuje!

Sara

23.11.2022 11:01

Alijev i država Azerbejdžan su veliki prijatelji naše zemlje i srpskog naroda.

Ledeni breg

23.11.2022 11:02

Saradnja sa državom Azerbejdžan je na zavidnom nivou. Zahvaljujući dvojici predsednika pre svega.

Veljko

23.11.2022 11:03

Velika nam je čast ugostiti predsednika Alijeva jer dolazi iz nama bratske zemlje.

Marina

23.11.2022 11:04

Zahvaljujuci politici i prijateljskom odnosu Aleksandra Vucica prema stranim zvanicnicima, Srbija danas ima prijatelje sirom sveta.

Minja

23.11.2022 11:04

Zahvaljujući dvojici predsednika saradnja između države Azerbejdžan i Srbije je na zavidnom nivou.

Mima

23.11.2022 11:05

Vučić svakog gosta dočeka kao pravi domaćin

Mima

23.11.2022 11:06

Srbija i Azerbejdžan su dugogodišnji prijatelji, a ova poseta će samo učvrstiti odnos ove dve zemlje

Predrag

23.11.2022 11:07

Nadamo se jačanju trgovinskih odnosa sa moćnom zemljom kao što je Azerbejdžan

Jasna

23.11.2022 11:07

Odnosi između dve države nisu nikada bili bolji kao u ovom trenutku zahvaljujući Vučiću i Alijevu.

Jasna

23.11.2022 11:08

Dolazak predsednika Alijeva je značajna poseta za našu zemlju i dobre medjunarodne odnose.

Vida

23.11.2022 11:09

Saradnja između Srbije i Azerbejdžana u ekonomskom smislu nikada nije bila bolja. Nadamo se da će u buduće biti još više investicija.

anja

23.11.2022 11:15

ekonomski i politički odnosi dve zemlje u stalnom su usponu

Dragoslav

23.11.2022 11:16

Zahvaljujuci predsedniku Vucicu Srbija je stekla dosta prijatelja u svetu.

pera

23.11.2022 11:17

Veoma bitan zvanicnik dolazi u nasu zemlju.Gostoprimstvo nikada ne manjka kada je Srbija u pitanju

pera

23.11.2022 11:17

Srdacan docek za predsednika Azerbejdzana.Sve prijateljske zemlje su dobrodosle u Srbiju

Lazar

23.11.2022 11:17

Kljuc uspeha je saradnja, zajedno mozemo dosta toga.

pera

23.11.2022 11:18

Potpisivanje cak 7 bilateralnih sporazuma je dokaz iskrenog prijateljstva i partnertsva dve države.Doček uz najviše državne počasti za predesnika prijateljske države

Ivan

23.11.2022 11:18

Dobrodošli u našu lepu zemlju Srbiju.

Dejan

23.11.2022 11:18

Srbija je zemlja koja je stekla veoma veliki broj prijatelja.

миша25

23.11.2022 11:18

Nas predsednik se maksimalno trudi da dovede sto više stranih investitora u našu zemlju.Jaki prijateljski u buducnost i jacanje trgovinskih odnosa sa Azerbejdzanom od izuzetne vaznosti za sve

pera

23.11.2022 11:19

Uspesna saradnja!Ovaj susret bice plodonosan za Srbiju, bice potpisani brojni sporazumi koji ce doprineti jacanju saradnje

Nora

23.11.2022 11:19

Izuzetno važna poseta u važnom trenutku.

Dragoslav

23.11.2022 11:19

Predsednik Vucic je zahvaljujuci svojim radom i trudom uradio mnogo za Srbiju, stekli smo i veoma veliki broj prijatelja.

Miodrag

23.11.2022 11:20

Vučić je napravio baš lepu dobrodošlicu!

Vlada

23.11.2022 11:22

Vučić je kao i uvek odličan domaćin!

Lazar

23.11.2022 11:23

Nasa zemlja ima veliki broj prijatelja, zajedno mozemo dosta toga.

Novica

23.11.2022 11:24

Srbija i Azerbejdžan i treba da nastave da održavaju prijateljske odnose.

ana

23.11.2022 11:24

u ovako teskim danima dobri odnosi sa inostranstvom su od presudnog znacaja

marko

23.11.2022 11:26

Nas predsednik se maksimalno trudi da dovede sto više stranih investitora u našu zemlju

Dima

23.11.2022 11:26

Izuzetno bitan zvaničnik u poseti Srbiji.

Sandra

23.11.2022 11:26

Poseta delegacije Azerbejdžana na čelu sa predsednikom Alijevim mnogo će značiti za Srbiju jer će biti potpisani značajni ugovori u skoro svim oblastima.

Helena

23.11.2022 11:27

Izuzetno važna poseta koja dokazuje čvrsto i stabilno prijateljstvo.

Anja

23.11.2022 11:28

Predsednik Azerbejdzana je uvek dobrodosao u Srbiju.

pera

23.11.2022 11:28

Dve prijateljske zemlje potpisuju nove sporazume za jacanje nasih odnosa.Vise od deceniju postoji dobra saradnja nasih dveju zemalja i tu praksu cemo nastaviti i u buducnosti

Pera

23.11.2022 11:29

Nasa zemlja se uvek pokaze kao pravi domacin svima koji nas posete.

Lazar

23.11.2022 11:30

Vučić zna da se postavi kao pravi domaćin koji uvek pristojni dočekuje ovakve lidere koji su od značaja.

Lazar

23.11.2022 11:30

Vučić zna da se postavi kao pravi domaćin koji uvek pristojni dočekuje ovakve lidere koji su od značaja.

Dareks77

23.11.2022 11:31

Srbija nastavlja da gradi dobre odnose sa Azerbejdžanom jer je to u interesu oba naroda a pre svega Srbije.

Milan

23.11.2022 11:31

Prijateljski susret Vucica i predsednika Azerbejdzana i sastanak dva prijatelja .

Milos

23.11.2022 11:32

Uvek se radujemo posetama prijateljskih zemalja.

Natasa

23.11.2022 11:34

Njihov osmeh sve govori i vidi se koliko se dva predsednika postuju.

Ana

23.11.2022 11:47

Azerbejdžan je zemlja prijateljski nastrojena Srbiji,savakako da njen predsenik zaslužuje lep doček.

Andjelko

23.11.2022 11:48

Verujem da ce na sastanku Vucica i Alijeva biti potpisani vazni sporazumi na obostrano zadovoljstvo i da ce se trgovinska razmena povecati!

Nena

23.11.2022 12:15

Danas će sa predsednikom Azerbejdžana biti potpisano čak sedam dokumenata,to je sigirno dobra stvar za Srbiju I nesto sto ce nam doneti porsperitet.

Romanija

23.11.2022 12:37

Za Srbiju je od izuzetne važnosti ekonomska saradnja sa Azerbejdžanom i verujem da će se ta saradnja nastaviti i u uduće.

Veso S

23.11.2022 12:39

Zna Srbija kako se dočekuju iskreni prijatelji.

Mišo N

23.11.2022 12:42

Azerbejdžan nije priznao nezavisnost Kosova što je najbolji dokaz da poštuje teritorujalni integritet Srbije.

Mišo N

23.11.2022 12:44

Dogovoreno je da Srbija uvozi struju iz Azerbejdžana po veoma povoljnoj ceni i to je za Srbiju od izuzetne važnosti.

Romanija

23.11.2022 12:46

I ovaj put smo se uverili da je Azerbejdžan iskreni prijatelj Srbije.

Marina

23.11.2022 13:03

Азербејџан је наш велики гарант енергетске стабилности

lili

23.11.2022 13:05

Председник Алијев је увек добро дошао и срдачно је и данас дочекан од стране председника Вучића

Mari

23.11.2022 13:05

Председник Азербејџана је увек срдачно дочекан од стране председника Србије

nikol

23.11.2022 13:07

Азербејџан је је искрен пријатељ Србије.

nikol

23.11.2022 13:09

Велико хвала што нису признали лажну државу којом Курти жели да влада као суверен

Uroš

23.11.2022 13:21

Verujem da Alijev ceni stav Srbije koji datira vrlo dugo, a to je da vrlo poštuje i podržava Azerbejdžan. To je svakako rezultiralo i činjenicom da i Azerbejdžan nije priznao tzv Kosovo. Današnji potpisani sporazumi to potvrđuju i doprineće boljoj daljoj saradnji.

sumatra

23.11.2022 13:31

Srpsko-azarbejdzanski odnosi su jako korektni i iskreni.Saradnja je kvalitetna i dugo traje,na obostrano zadovoljstvo.

Snežana

23.11.2022 13:38

Vučić i Alijev su najviše razgovarali o energetskoj situaciji i značiće nam pomoć Azerbejdžana u snabdevanju gasom. Razmenili su mišljenja o političkoj situaciji u svetu i vodili konstruktivne razgovore o svim bitnim temama

Lena

23.11.2022 13:42

Ako zelimo da nam svima bude svetla buducnost, saradnja sa svima mora biti na najvisem nivou.

Sava

23.11.2022 13:51

Ovako se docekuju prijatelji i saradnici u Srbiji.

Natasa

23.11.2022 13:52

Bice ovo plodonosan susret za obe zemlje.

Sloba

23.11.2022 13:54

Odlicna ekonomska saradnja Srbije i Azerbedzana.

Vesna

23.11.2022 13:56

Lepo je videti da su oba drzavnika nasmejana.

Boban

23.11.2022 13:57

Pratio sam i ranije naše i odnose i saradnju sa Azerbejdžanom i svakako je to zemlja sa kojom Srbija treba da sarađuje i od koje možemo imati dosta koristi.

Tijana

23.11.2022 14:00

U poslednje vreme, zahvaljujuci mudrujoj politici mnoga vrata su nam otvorena u svetu. Azerbejdzan je zemlja koja je uspesna i koja svakako ima sta da ponudi Srbiji na opste zadovoljstvo dve zemlje.

Marina

23.11.2022 14:01

Nema zime, energenata će biti, Srbija moze mirno da spava, Azerbejdžan veliki prijatelj, dosta novih sporazuma, saradnja se nastavlja, ne treba sumnjati u dobre rezultate.

Ivana

23.11.2022 14:08

Srbija poštuje Azerbejdzan i ceni sve sto cine za nas, što se vidi po tome kako smo ih dočekali.

pera

23.11.2022 14:15

Nema sumnje da će naš predsednik Aleksandar Vučić biti odličan domaćin

Ana

23.11.2022 14:23

Nadamo se uspešnim poslovnim poduhvatima na obostranu korist.

Marija Makic

23.11.2022 14:24

Sporazumi koji su potpisani su itekako vazni i znacajno jacaju saradnju dveju zemalja.

Aleksandar

23.11.2022 14:24

Azerbejdžan je ogromna zemlja i potpisivanjem dobrih bilateralnih sporazuma Srbija će dalje razvijati saradnju sa ovom ogromnom zemljom.

Peric Ivica

23.11.2022 14:25

Saradnja sa Azerbejdzanom je unapredjena i to se vrlo jasno moze uociti.

Nadica

23.11.2022 14:26

Alijev se uverio u ispravnost Vucicevih postupaka i pokazao veliku zelju za saradnjom.

Majda

23.11.2022 14:28

Alijevu su nasa vrata uvek otvorena, on je uvek dobrodosao kod nas.

Ilijanq

23.11.2022 14:29

Itekako je pojacana i unapredjena saradnja sa Azerbejdzanom i to zahvaljujuci trudu i zalaganju predsednika Vucica.

Tanja

23.11.2022 14:30

Strateško partnerstvo Azerbejdžana i Srbije otvara nove mogućnosti za poslovnu saradnju i energetsku stabilnost naše zemlje.

Aco

23.11.2022 14:33

Azerbejdžan ima energente koji nama itekako trebaju. Tako da prostora za saradnju u obostranom interesu uvek ima.

Zoran

23.11.2022 15:20

Svecani docek predsednika Azerbejdžana je odraz dubokog postovanja i velikog prijateljstva izmedju dva predsednika, a samim tim i dve zemlje. Srbija ima sve vise prijatelja sirom sveta, sto je potvrda dobre politike koju vodi predsednik Vucic.

Zoran

23.11.2022 15:20

Svecani docek predsednika Azerbejdžana je odraz dubokog postovanja i velikog prijateljstva izmedju dva predsednika, a samim tim i dve zemlje. Srbija ima sve vise prijatelja sirom sveta, sto je potvrda dobre politike koju vodi predsednik Vucic.

Marina

23.11.2022 15:34

Svaka cast predsedniku koji je ucvrstio joj jedno prijateljstvo a sve u cilju napredovanja Srbije, ovo je dokaz da covek vredi onoliko koliko ima prijatelja.

Laza

23.11.2022 15:42

Sardnja nase zemlje i Azerbejdzana je od izuzetnog znacaja,a sporazumi govore o stailnosti ove dve zemlje.

Pera

23.11.2022 15:46

Kao i uvek nas Predsednik, pravi domacin!

Minja

23.11.2022 15:46

Treba reci jasno i glasno da je ovo prijateljstvo sa Azerbejdzanom samo zahvaljujuci Vucicu.

Lela

23.11.2022 16:01

Nastavak strateške saradnje i uzvratna poseta našeg predsednika,produbiće još bolje međudržavne odnose.

Pavle

23.11.2022 16:58

Sa Azerbejdzanom imamo odlicne odnose koji se stalno unapredjuju i jacaju.

Ognjen

23.11.2022 17:04

Primer kako naša Srbija ide napred, sve zahvaljujući predsedniku Vučiću koji je vodi!

dejan

23.11.2022 17:04

Saradnja Srbije i Azerbejdzana imace obostranu korist.

Todor

23.11.2022 17:51

Poseta koja je veoma znacajna za nasu zemlju i poseta koja ce poboljsati odnose,i ojacati ih izmedju dve zemlje.