Vesić: Vučić pokazao da je čovek od reči, a da je Srbija pouzdan partner svima koji poštuju našu zemlju
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić oglasio se na svom Fejsbuk profilu, komentarišući niz maratonskih sastanaka predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu.

Vesić je istakao da je Vučić na razgovorima pokazao strpljenje i spremnost za kompromis.

– Tokom današnjih, dugotrajnih, teških i iscrpljujućih razgovora u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je strpljenje, doslednost i spremnost za kompromis. Pokazao je pre svega da je čovek od reči, a da je Srbija pouzdan partner svima koji poštuju našu zemlju – napisao je Vesić i dodao:

– Reakcije iz sedišta EU pokazuju da čak i oni koji su priznali, suprotno međunarodnom pravu, samoproglašenu nezavisnost KiM poštuju ono što Srbija radi. To je velika pobeda predsednika Vučića i pobeda za ceo naš narod i našu državu – napisao je ministar.

Vesić je rekao da pruža podršku Vučiću u težnji da Srbija sačuva svoj mir.

– S druge strane, prištinski lider Kurti pokazao je sve osobine jeftinog politikanta, višak sujete i zaljubljenosti u sebe i manjak razumevanja za sve druge. A pre svega nedostatak osećaja za realnost. Pružam punu podršku našem predsedniku u želji da sačuva mir i stabilnost koji su preko potrebni i građanima Srbije i celom regionu –  zaključio je Vesić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading