Pupovac odao počast svim stradalima u Vukovaru!
tanjug

"Jedan venac smo bacili u Dunav za žrtve srpskog porekla, drugi za žrtve hrvatske nacionalnosti. Drugi venac smo položili na Ovčari za sve koji su tamo mučki ubijeni dok smo ovde u crkvi sv. Nikolaja, mesec dana nakon što ju je posvetio patrijarh Porfirije, u kojima je izrazio žaljenje za stanovnike ovog grada i Hrvata i Srba, upalili sveće", rekao je Milorad Pupovac.

Po njegovim rečima, greše oni koji smatraju da je loše odavanje poštovanja "bilo prema žrtvama koje su završile na Ovčari, bilo prema svim žrtvama u gradu Vukovaru, nezavisno s koje strane dolazili".

"Greše oni koji misle da, kada odlazimo na Dunav, da time imamo neku drugu nameru i pomisao, osim sećanja na žrtve i njihovo priznavanje, kao i da odlaskom na Ovčaru imamo neke druge namere", rekao je Pupovac nakon posete crkvi svetoga Nikolaja u Vukovaru.

Pupovac odao počast svim stradalima u Vukovaru!

tanjug

 

 

Govoreći o pitanju nestalih osoba, Pupovac je rekao kako bi se pitanje nestalih osoba trebalo rešavati mimo političkih odnosa Hrvatske i Srbije.

"Radimo na tome da Hrvatska i Srbija obnove razgovore, nažalost, u zadnjih godinu dana bez rezultata. Političke prepreke su, nažalost, previše uzete u obzir, a humanitarne i ljudske nimalo. I to je glavni razlog zašto pomaka nema", ocenio je Pupovac. Počast žrtvama u Vukovaru Milorad Pupovac odao je u pratnji poslanika SDSS-a Borisa Miloševića te predsednice Udruženja porodica nestalih "Protiv zaborava" Marice Šeatović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading