"E, SAD DA VAS NAUČIM NEŠTO" Ministar Mali uzeo reč u Skupštini, pa potukao opoziciju do nogu!
Foto: Printscreen/instagram

Naime, opozicija je u jednom trenutku tvrdila da je inflacija odgovorna za povećanje javnih prihoda. 

- Kako vas nije sramota? Kažete prihodi su veći zbog toga što je na njih uticala inflacija. Niste pratili. Evo ponovo da vam ukažem zašto niste u pravu. Pozivate se na izveštaj fiskalnog saveta, koji na strani četiri, da ste pročitali, navodi "međutim, ubrzanje inflacije nije jedini razlog za povećanje javnih prihoda." Kaže fiskalni savet, a vi i dalje tvrdite da jeste.

- A onda sam par puta pročitao da je porez na dohodak porastao za 12,1 milijardu više, 10,6% u odnosu na planirani budžet. I onda sam vam ukazao da je tržište rade takvo da imate veće realne plate i u privredi za 3%, i u privatnom sektoru za 5,4%. I da je promet u trgovini veći realno za 7,1%. Kada je PDV u pitanju, to su najvažnije determinante toga. A gde je tu inflacija ako u realnom iznosu, znači bez inflacije, i plate i promet rastu. A radi se o PDV-u.

- Porez na zarade raste, malo pre sam rekao, naravno, rastu nam plate. Interesantno kada govorite o prihodima, niste pomenuli da porez na dobit takođe raste. Da bi vas naučio nečemu, porez na dobit se odnosi na dobit iz prošle godine. Ne znam samo o kojoj inflaciji govorite kada je prošla godina u pitanju.

- Inače neto dobit privrede Srbije prošle godine 42% veći u odnosu na 2020. godinu, 945 milijardi dinara!

- Dakle veliki broj proizvoljnih tvrdnji i izjava, bez imalo razumevanja i znanja - rekao je Mali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading