(UŽIVO) NASTAVLJENA RASPRAVA U SKUPŠTINI SRBIJE Mali oduvao opoziciju: Dok ste bili na vlasti niste izgradili ništa! (VIDEO)
Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je na primedbe poslanika, te konstatovao da se od pojedinih čulo da hoće da grade bolnice, a dok su bili na vlasti nisu sagradili nijednu zdravstvenu ustanovu.

- Opet smo imali da čujemo priliku ideje od pojedinih poslanika koji bi gradili bolnice i zdravstnene ustanove, a interesantno je da dok su bili na vlasti nisu izgradili nijedan jedini novi zdravstveni objekat. 0, ništa - rekao je Mali.

- U poslenjih 10 godina 135 zdravstvenih objekata. Što rekonstruisano, što izgrađeno. Trenutno se radi Tirševa 2, nastavljena je rekonstrukcija Kliničkog centra u Beogradu. Izrađen potpuno novi KC u Nišu, kreće KC Kragujevac, rekonstrukcija KC Vojvodina... Pa gde ste ljudi vi bili dok ste vodili državu? Jel ste spavali? Mislili ste sami o sebi, jer o građanima Srbije, o našem zdravstvu sigurno niste - istakao je Mali.

- Za zdravstvo niste uradili ništa - rekao je Mali poslanicima koji su bili na vlasti: - A mi smo pokazali da možemo da izgradimo tri bolnice i to za vreme krize, u roku samo od 6 meseci. 

Mali je pokazao sliku novog stradiona u Leskovcu, koji će biti otvoren do marta meseca sledeće godine.

- Pa nije da nismo investirali u zdravstvo, pa investiramo u stadione. Nego smatramo da je razvoj sporta važan, za razvoj lokalnih samouprava, za razvoj mladih - rekao je Mali te pokazao sliku stadiona koji će se graditi u Loznici, Zaječaru.

- Po najvišim stanradrima naredne godine krećemo da radimo i nacionalni stadion. Radimo i gradimo, Srbija ne staje. Imamo dovoljno rezervi da pomognemo i kada je kriza u pitanju i da podižemo plate i penzije.

Počela sednica Skupštine

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić konstatovao je broj prisutnih poslanika, te dao poslanicima reč.

Pripreme

 

 

 

Uoči nastavka rasprave u Skupštini Srbije, ministar Siniša Mali nastavio je sa pripremama sa svojim timom za budžet za 2023. godinu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading