DRŽITE ME, ’OĆU DA SE POBIJEM! Funkcioneri Vuka Jeremića na sve načine pokušavaju da sebi dignu rejting
Printscreen

Još od leta prošle godine, pa do jeseni ove godine funkcioneri Narodne stranke funkcionišu po oprobanom receptu, ako se to tako može nazvati…

Prvo krenu da se tuku, pa onda jedni druge zaustavljaju da se ne biju… U Skupštini Srbije su dva puta za manje od mesec dana pokušali da izazovu fajt, oba puta, na sreću, u tome nisu uspeli.

Naime, u ponedeljak u popodnevnom delu sednice, poslanik Jeremićeve stranke Stefan Jovanović uputio je sramnu uvredu šefu poslaničke grupe naprednjaka Milenku Jovanovu.

- Je**u ti mater! - rekao je Jovanović sa svog poslaničkog mesta, a zatim ustao da se sa poslanicima vladajuće stranke obračuna fizički. Za njim su, pokušavajući da ga smire, krenule njegove kolege iz Narodne stranke. Na opšti metež reagovao je predsednik parlamenta Vladimir Orlić, koji je odredio kratku pauzu, strasti su se ubrzo smirile, pa je sednica nastavljena.

Sličan scenario gledali smo i krajem oktobra kada je poslanik Narodne stranke Borislav Novaković napravio incident na posebnoj sednici na kojoj se razmatrao izbor nove vlade. On je, nakon govora Jovanova, prišao klupama u kojima su sedeli naprednjaci, a potom je došlo do razmene teških reči. Novakovića je potom odveo stranački kolega, poslanik Vladimir Gajić.

DRŽITE ME, ’OĆU DA SE POBIJEM! Funkcioneri Vuka Jeremića na sve načine pokušavaju da sebi dignu rejting

Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

 

Šef poslaničke grupe naprednjaka Milenko Jovanov juče je za Alo! komentarisao konstantne pokušaje Jeremićevih poslanika da izazovu tuču.

- To je njihov patent na političkoj sceni. Upadali su u Predsedništvo Srbije da Vuk Jeremić tuče predsednika Vučića. I to je bila opasna situacija, jer je predsednik mogao da umre od smeha. E, a sada to isto rade u Skupštini Srbije, pa verujem da cela Srbija može da vidi kakvi su junaci u pitanju - kazao je on, i dodao da opozicionari uvek burno reaguju na njegova izlaganja.

- Od prvog dana u Skupštini, od prve reči koju sam izgovorio u ime poslaničke grupe Aleksandar Vučić - „Zajedno možemo sve“, oni urlaju, vređaju, dobacuju... Ono na šta nisu računali je da će uvek dobiti adekvatan odgovor. Očigledno su vrlo nervozni i nisu u stanju da kontrolišu svoje ponašanje. I to je najupečatljivija osobina koju su pokazali. Za sve ovo vreme u Skupštini apsolutno ništa nisu uradili za narod - vode isprazne diskusije, psuju, vređaju, glume neke opasne momke, a opasni su samo za budžet Srbije i za građane - zaključio je Jovanov.

I zaista, Jeremićevi poslanici su prvi pokušaj izazivanja tuče imali u junu prošle godine. Tada su se u Predsedništvo Srbije zaputili Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Bora Novaković i Miroslav Aleksić. Tada je predsednik Aleksandar Vučić sišao pred njih, bez ikakvog obezbeđenja i pozvao ih da ispune ono što obećavaju, ako smeju, da ga linčuju. Rekao im je da su lopuže i najgori kriminalci.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading