PAKLENI NOVEMBAR! Crne prognoze bivšeg šefa izraelske tajne službe
Foto: Printscreen

Kedmi smatra da je rat u Ukrajini samo prva etapa konfrontacije Rusije i Zapada. Za sada se, smatra Izraelac, ova konfrontacija nikako ne odvija po scenariju Vašingtona, koji je planirao da izmori Vladimira Putina i Rusiju vojnim akcijama.

- Oružane snage Ukrajine izgubile su borbenu efikasnost, a delimična mobilizacija je značajno ojačala snage ruske vojske. Zato, ako dođe do pregovora Moskve i Kijeva, biće reči o popravljanju lokacije ruske vojske i ruske države, u granicama u kojima se sada nalaze - ističe Kedmi i najavljuje da će ovakvim razvojem događaja doći će do promene režima u Kijevu, a Zapad će morati da prizna vojni i politički poraz. Tu, međutim, nije kraj...

- Po završetku pregovora odviće se glavna etapa konfrontacije između Rusije i SAD i NATO. Moskva će za cilj postaviti vraćanje granica u stanje iz 1197. godine.

U sklopu svega ovoga, Kedmi je najavio novembarsku ofanzivu ruske vojske na Ukrajinu, nazvavši je najznačajnijim događajem odlazeće godine, koji će dovesti do najznačajnijih vojnih i političkih rezultata.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, za Alo! kaže da se ozbiljnost i relevantnost izraelskih stručnjaka i inače ne dovode u pitanje, a pogotovo zato što Izraelci zauzimaju dosta neutralan stav kad je reč o ratu u Ukrajini.

- Jedan od mogućih razvoja događaja koji je, nažalost, sve izvesniji, jeste da se ovaj rat neće uskoro prekinuti. Rusija je suviše duboko ušla u to i previše je uložila da bi mogla sebi da dozvoli poraz. General Zima, general Sneg i general Blato rade u interesu Rusije, a ako pogledamo aktivnosti razaranja infrastrukture i stvaranja haosa, jasno je da se radi na slabljenju protivnika na svim frontovima - navodi naš sagovornik i dodaje:

- To sto je rekao Kedmi treba vrlo ozbiljno da se primi k znanju. Mi pažljivo motrimo na znake koji bi ukazali na deeskalaciju i početak bilo kakvih pregovora, ali u praksi, nažalost, ne deluje da će se to u skorijoj budućnosti dogoditi.

PAKLENI NOVEMBAR! Crne prognoze bivšeg šefa izraelske tajne službe

Alo

 

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije za naš list navodi da svet čeka ledeni novembar.

- Uglavnom će biti ledeno, struje na području Ukrajine će biti sve manje, a oštra borba koja će nastupiti u novembru i decembru daće novu dimenziju ratu. Sve što je dosad ozakonjeno od strane Rusije, sigurno će ostati u Rusiji, to je najmanje što se može očekivati od ruskog delovanja. Ukrajinski borci su izmoreni, granica koju brane je široka, a Rusija još nije uvela beloruske snage i mnoge druge resurse. Očigledno je da cilj nije samo Ukrajina nego udar treba dodatno da destabilizuje evropski kontinent.

Staljingradska bitka u Ukrajini

Da sledi veoma teško vreme, ukazao je preksinoć i predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

- Ide teško vreme, sledeća zima biće još i teža od ove, jer u ratu u Ukrajini tek sledi Staljingradska bitka, to je bitka za Herson, u kojoj će obe strane upotrebiti ogroman broj tenkova, letelica, raketne artiljerije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading