SMETA IM SRPSKA VOJSKA I DRŽAVNI VRH Ustaše, Šiptari i tajkuni na zajedničkom zadatku!
Foto: Printscreen

Naime, “Jutarnji list” objavio je tekst pod naslovom “Da Srbi ne budu ‘kilavi beskičmenjaci’, Vučić bi uveo vojni rok i podelio oružje rezervistima!”, u kom se navodi da je u našoj zemlji “zbog drona predloženo ‘naoružavanje golorukog naroda’ po sis­temu jedna kuća – jedna puška”.

Jasno je da Hrvatskoj smeta jaka Vojska Srbija, kao i predsednik Aleksandar Vučić koji je vojsku osnažio, ali posebno je zanimljivo to što se, uz tajkunske medije i medije iz Prištine, najžešća kampanja protiv Srbije, naše vojske i predsednika Vučića vodi od strane ustaških medija!

Ostavite svoj komentar na Viber kanalu Živela Srbija!

Takođe je interesantno što Hrvatskoj, koja je članica Evropske unije, smeta to što Srbija razmatra vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, dok isto to čine brojne zemlje EU, a neke ga nisu ni ukidale.

SMETA IM SRPSKA VOJSKA I DRŽAVNI VRH Ustaše, Šiptari i tajkuni na zajedničkom zadatku!

Foto: Printscreen

 

 

U Austriji vojni rok traje šest meseci, a nakon šestomesečne obuke, vojnici postaju deo rezervnog sastava i mogu biti pozvani na jednomesečne vojne vežbe.

U Švedskoj se nakon navršenih osamnaest godina života i muškarci i žene prijavljuju za služenje vojnog roka, a nakon testiranja odabere se oko dvadeset odsto prijavljenih. Rok traje između devet i osamnaest meseci u zavisnosti od roda, a regruti mogu da računaju na brojne pogodnosti, poput prednosti u zapošljavanju u državnoj administraciji.

Što se tiče zemalja koje su vratile služenje vojnog roka, tu je primer Litvanije, koja je 2007. godine ukinula obavezu služenja da bi je 2015. godine vratila. Rok traje devet meseci, a po novim pravilima, svi muškarci između 18 i 26 godina moraju da služe jednogodišnji vojni rok, osim ako nisu studenti ili samohrani očevi. U Estoniji vojni rok traje između osam i jedanaest meseci.

U Španiji je obavezno služenje ukinuto 2001. godine, ali je ostavljena mogućnost Vladi da mobiliše građane između 19 i 25 godina starosti u slučaju nacionalne katastrofe ili ratnog stanja. Sličan aranžman postoji i u Portugalu gde je obaveza ukinuta 2004. godije. Obaveza služenja na snazi je i na Kipru.

Nema sumnje da će ustaše uvek kritikovati sve što srpsko rukovodstvo na čelu sa Vučićem čini za našu zemlju, jer im smeta snažna, nezavisna i samostalna Srbija. Iz tog razloga se služe podlim kampanjama koje vode preko svojih medija, kojima se, očigledno, ne nazire kraj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading