PONOŠ BLJUJE IDEJE O DRŽAVNOM UDARU Biljana Srbljanović razotkrila licemerje penzionisanog generala
Printscreen

Ona je na društvenim mrežama komentarisala izjave Zdravka Ponoša u kojima bezmalo poziva na državni udar.

- Je l sam ja opet jedina koja je zapanjena pred činjenicom da je penzionisani general i bivši NAČELNIK generalštaba upravo na televiziji rekao da je vrhovni komandant vojnih snaga Srbije (po ustavu predsednik države) pojam pod navodnicima i rekao da, i kad bi taj vrhovni komandant oružanih snaga Srbije pod navodnicima "trebalo da se pita za nešto i da odlučuje, kad bi to tako bilo, onda vojska ne bi bila baš upotrebljiva"???

Podsetiću: ja sam ona što se decenijama zalaže za potpuno ukidanje vojske ove zemlje, demontažu celog tog nikad lustriranog državnog represivnog aparata (Altiser) za kaznu što se nikad nije suočio sa sopstvenom ulogom i krivicom u ratovima, zločinima i genocidu.

ALI čak i meni, takvoj radikalnoj, nije normalno da lik koji je vojnu karijeru napravio u Odeljenju za razvoj i je*eno opremanje vojske, dok političkom odlukom nije unapređen i postavljen za je*enog NAČELNIKA je*enog GENERALŠTABA, najnormalnije izgovara rečenice koje podrazumevaju da je*eni vrhovni komandant, pošto mu se trenutno ne dopada, nikako ne treba išta da odlučuje, ipso facto: vojska da napravi puč i sama sebi izdaje naređenja?

Jel' ste svi poludeli ili šta?

Da li je tako govorio i za vrhovnog komandanta Miloševića, o f*kin Milanu Milutinoviću i je*enom Liliću da i ne govorim? Jel' isto važilo za naređenja franšize KOS-a Vojislava Koštunicu, o Tadiću da ne elaboriram i da li ste svi vi ljudi uopšte normalni, pri sebi, je*em mu mater, je l baš sve ludo da bi ludo?

Da podsetim i na svoj stav o punom priznavanju nezavisnosti države Kosovo i potpunoj pacifikaciji svih odnosa sa tim susedom, kao i stav da svaki borbeni avion treba izlupati macolom, a ne dići da preti, ALI aman ljudi, aman zaman? Kome je ova stvar normalna?

Bukvalno sedi ekipa na slavi u kuhinji domaćina, koji se već našibao Čivasa i pre nego što su gosti došli, škrguće zubima, peni od pljuvačke i bljuje ideje o vojnoj neposlušnosti, o de facto omanjem državnom udaru u izvedbi i organizaciji te krvave nelustrirane institucije?

Nota bene: samo glup čovek može sad da navali da me vređa. Ali, bujrum - napisala je Srbljanović na Fejsbuku.

Podsećamo, Zdravko Ponoš, predsednik pokreta "Srbija centar", izjavio je danas da ne vidi ko ugrožava Srbiju, i da za njega nije veliki problem promena tablica na Severu Kosova.

- Ko je to ugrozio Srbiju, šta se dešava. Pa svakako je veće ugrožavanje naše bezbednosti ovaj vazduh koji dišemo u Beogradu nego promena tablica na Severu Kosova - rekao je Ponoš.

Ponoš je takođe izjavio da mu se sviđa plan nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona da lažna država dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama.

- Zdravku Ponošu se sviđa plan Šolc-Makron a koji bi značio da Kosovo dobije stolicu u UN: "Obe strane bi uvažavale onu drugu, da se neometamo u međunarodnim odnosima, da idemo u EU, da razmenimo stalne diplomatske misije..."

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
SrbskaSparta

02.11.2022 23:01

Kako je moguce da Ponos ne odgovara za izdaju iako je u penziji.....Zakletva je svetinja

Voks

03.11.2022 10:34

Ne bih da komentarišem jezik dotične dame,ali prvi put da smatram da je u pravu! Jel ovaj čovek,samozvani kandidat za predsednika misli da je još uvek kandidat?! Takvu izdajicu roda svoga Srbija skoro nije videla,a ima ih mnogo...Naročito se takvog šljama izrodilo krajem 90-tih i početkom ovog veka.Ovaj je samo najslabiji ,ali najkvarnije što se iznedrilo iz petooktobarske obojene revolucije!