NOVA BRUKA HAŠKOG TRIBUNALA Poslali Karadžića u Britaniju, sad kao najveće kukavice ćute na teror koji trpi
Foto: EPA/EPA/ PETER DEJONG

- Hvala vam za vaše pitanje. Mehanizam nema komentar - odgovoreno je danas Srni iz ove pravosudne institucije, koja je nasledila Haški tribunal, na pitanje da li će iskoristiti svoj autoritet i zatražiti da budu poštovana Karadžićeva ljudska prava.

Advokat Goran Petronijević, pravni zastupnik prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, izjavio je da je došlo do strahovitih narušavanja Karadžićevih osnovnih ljudskih i zatvorskih prava u Velikoj Britaniji, te poručio da će, ukoliko mu se išta desi, za to direktno biti odgovorna britanska vlada.

Grupa intelektualaca iz Srbije i Republike Srpske uputila je generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu otvoreno pismo zbog nehumanog postupanja prema Karadžiću koji služi kaznu u zatvoru na britanskom ostrvu Vajt.

U pismu ističu da su Karadžiću uskraćena čak i prava koja je imao u zatvorskoj jedinici u Hagu, sa pratećim "Apelom za pomoć i akciju spasavanja Karadžićevog života i dostojanstva", tvrde da u Karadžićevom slučaju postoji mogućnost njegovog tragičnog ishoda i traže da se ukine odluka o izdržavanju kazne u Engleskoj.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj upozorio je da Velika Britanija želi da ubije Radovana Karadžića.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading