GAŠIĆ I VUČEVIĆ ĆE BITI STUBOVI OVE VLADE Alo! intervju: Vladimir Đukanović bez dlake na jeziku o aktuelnim temama
Foto: Estock

Mnogima je to tada zvučalo nerealno, a sada kada se ispostavilo da su njegove prognoze bile dobre, Đukanović kaže da je njihov odlazak bio apsolutno normalna stvar.  

- Promena tima i unošenje nove energije je poželjna stvar. Niko nije venčan s foteljom, niti ima pravo da ministarstvo privatizuje za sebe. Vlada koja je nedavno izabrana je puna novih ljudi, novih pogleda, nove energije, i to je za buduće izazove koji se pred Srbiju stavljaju nešto što je odlično.

Mihajlovićeva je održala konferenciju za medije, iznela je dosta kritika na račun SNS-a, očekujete li da će ostati u stranci?

- Ne zanima me. Time što se tako ponela najviše je o sebi rekla. Deset godina si ministar, ćutiš o svim negativnim pojavama, a onda kada saznaš da više nećeš biti ministar, počneš da pljuješ u bunar iz koga si pila vodu. Neka radi šta god hoće, mene ona ne zanima.

U timu Ane Brnabić neće biti ni Jadranke Joksimović, kako to komentarišete?

- Kao i u prvom odgovoru. Kapiten je taj koji bira tim. Njoj je ponuđeno nešto drugo, ona je smatrala da bi trebalo da ostane na istom mestu. Kapiten je smatrao drugačije, i to je to.

GAŠIĆ I VUČEVIĆ ĆE BITI STUBOVI OVE VLADE Alo! intervju: Vladimir Đukanović bez dlake na jeziku o aktuelnim temama

Alo!/Aleksandar Nalbantjan

 

 

Ima dosta novih ministara u vladi, ko je po vama najbolji izbor, od kog ministra očekujete najbolje rezultate?

- Očekujem od svakog da bukvalno pogine za Srbiju. Oni više nemaju privatni život. Oni su, posebno zbog izazova koji se pred nas stavljaju, 24 časa na raspolaganju otadžbini i narodu. Imali su priliku da razmisle da li to žele, odlučili su se da budu ministri i tu više nema izgovora.

 

U vladu se vraća Bratislav Gašić, a prema pisanju medija, Aleksandar Vulin dolazi na čelo BIA, da li je to po vama dobar potez?

- Mislim da je Bratislav Gašić odlično rešenje. Batu poznajem tolike godine i mogu da kažem da su on i Miloš Vučević dvojica ministara od kojih očekujem da budu najčvršći stubovi te vlade. Gospodin Gašić, kao i svaki ministar unutrašnjih poslova, imaće ozbiljan zadatak da uvede red u sistem koji je odavno u mnogim segmentima ogrezao u haos i gde građani neretko negoduju zbog lošeg rada. Što se tiče gospodina Vulina, komentarisaću to ako bude postavljen na mesto šefa BIA.

Velike su polemike u medijima, neki kažu da je vlada proruska zbog Ivice Dačića koji je na čelu MSP-a, drugi pak da je prozapadna zbog Tanje Miščević na čelu evropskih integracija. Šta vi mislite o tome?

- Ova vlada je prosrpska, a evo baš malopre pomenuh Gašića i Vučevića. Oni su vam najbolji dokaz. Nemojte imati ni najmanju sumnju da će se vlada raditi isključivo u interesu Republike Srbije i da će bilo kakvo intimiziranje i drugovanje s određenim ambasadorima u startu biti isečeno.

Kada smo kod polemika, bilo je burno u parlamentu ovih dana, čini se da opozicija nije zadovoljna izborom nove vlade, kritikuju da je previše ministarstava, s obzirom na krizu. Šta kažete na to?

- Opoziciji i jeste zadatak da kritikuje. Problem je što oni ne nude nikakvo rešenje. Oni uvek govore protiv čega su, ali nikada ne iznesu za šta su. Građani traže rešenja, konkretne rezultate, adekvatnu ponudu. To kod naše opozicije ne postoji. Glavna borba im je ko će gde da sedne u parlamentu. Nije ni čudo što Vučić neretko u šali kaže - svi ste vi moji. Ovakva opozicija je fantastična.

Izbaciće me iz Advokatske komore, ako pitate tajkunske medije

Opozicioni mediji pišu da ćete biti izbačeni iz Advokatske komore, da li je to tačno?

- Ukoliko o tome budu odlučivali tajkunski mediji i politika koju ti mediji promovišu, a oni gotovo uvek uzimaju sebi za pravo da budu i tužioci i sudije, onda hoću. Ukoliko se bude poštovao zakon i ukoliko se budemo držali prava, onda će se na te njihove besmislene prijave svako ko je prošao pored Pravnog fakulteta samo nasmejati. Kako god, na mene pritisak ne deluje. Sve je to kampanja da se uklonim iz procesa „Jovanjica”, jer sam temeljito obrazložio i opovrgao njihovu medijsku kampanju u tom postupku. Zato sam im trn u oku, no nemam nameru da pokleknem. Naprotiv, najavljujem im još žešću bitku i uveren sam da će kreatori te skandalozne afere kad-tad odgovarati za svoja nedela.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading