ŠEŠELJ I GRIŠA OČI U OČI: BEŽITE OD IZDAJNIKA! Lider Srpske radikalne stranke i vladika se sreli na Sajmu knjiga!
Alo

„Razvratnik, izdajnik i lopov“, kako vladiku naziva lider SRS, odnosno „mlohavi vojvoda, simbol svega nevojničkog“, kako Šešelja opisuje episkop, bili su na štandovima tek dvadesetak metara udaljenim jedan od drugog.

Direktan obračun tačno u podne kod O. K. korala je izostao (doduše, sve se i događalo posle 17 časova), ali da je bilo zanimljivo, bilo je...

VELIKO GAĐENJE

Šešelj je tako, obraćajući se ljudima koji su se zaputili ka štandu gde je Grigorije potpisivao svoju knjigu „Nebeska dvorišta“, a kojih je u jednom trenutku bilo nekoliko više nego posetilaca štanda sa knjigama SRS, povišenim tonom poručio da zaobiđu „tog izdajnika“. Ipak, kada smo ga juče pozvali, negirao je da je bilo šta dobacivao, mada, kako kaže, Grigorije jeste izdajnik. Onda je apostrofirao drugi događaj sa istog štanda, kada je jedna devojka prišla vladiki s knjigom, ali ne njegovom, u ruci.

- Jedna devojka mu je ponudila da kupi najbolju knjigu na sajmu i onda je on bio spreman da kupi i rekao je: „Uvek“. Ali kad je video naslov moje knjige, grdno se razočarao. A naslov knjige je „Veliki švaler za crkvene pare Grigorije Durić“. E, to vam je istina. Možda je neko od publike dobacio tako nešto. A izdajnik jeste, veliki izdajnik. Kod mene izaziva uvek veliko gađenje - ispričao nam je predsednik radikala.

ŠEŠELJ I GRIŠA OČI U OČI: BEŽITE OD IZDAJNIKA! Lider Srpske radikalne stranke i vladika se sreli na Sajmu knjiga!

Alo

 

Pomenuti događaj opisali su i mediji, samo su neki od njih za devojku s knjigom napisali da je mlada radikalka, uz tvrdnju da je poslao upravo Šešelj, koji nikada nije ni krio da o Grigoriju misli sve najgore. U toj situaciji, bila devojka radikalka ili ne, episkop diseldorfski i sve Nemačke nije se baš poneo džentlmenski. Naime, kako su ispričali očevici, nakon što je video koju mu je knjigu devojka ponudila da kupi, uzvratio je:

- O bravo, baš ste pametni, kako ste pametni tako.

Ubrzo, devojci je prišao čovek, po svemu sudeći, iz obezbeđenja ili pratnje vladike Grigorija, i pomerio je sa štanda, uz obrazloženje da je događaj u toku, te da ne bi trebalo da bude tu.

SARADNIK SLUŽBE

A evo kako je u svojoj knjizi Grigorije, između ostalog, opisao Šešelja, ne skrivajući koliko ga mrzi, iako to baš i ne bi trebalo da bude svojstveno crkvenom velikodostojniku:

„Na zidu je visila slika i nekakva zastava. Na slici čovjek, sinonim svega nevojničkog. Ćosavi i mlohavi vojvoda. Kroz glavu su mi prošle slike vojvoda i junaka, onakvih kakve sam ih zamišljao dok sam čitao junačke pjesme. Kako je moguće da jedan pravi borac, kakav je nesumnjivo bio ovaj ranjene noge, povjeruje takvom hohštapleru? Jedino što sam pouzdano znao, u šta sam se još nekoliko godina ranije na sopstvenoj koži uvjerio, bilo je to da je ovaj novopečeni vojvoda saradnik službe, najobičniji doušnik.“

Optužio ga za vezu sa glumicom

Lider SRS svojevremeno je optužio vladiku Grigorija da finansira jednu poznatu domaću glumicu, te da mu je ona ljubavnica. Kako je govorio, tvrdi da je ona spiskala ogroman keš, ali da nije uspela da stekne svetsku slavu, kao što je to očekivao vladika.

Prema rečima šefa radikala, vladika je u mladu glumicu uložio veliki novac kako bi joj pomogao da ode u Holivud.

- Poslao je da stekne svetsku slavu, ali ona to nije uspela. Uspela je da snimi samo nekoliko serija. Spiskala je ogromne pare - rekao je tada Šešelj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading