ZORANA, SHVATI DA SI ĆAO! Uskoro bivša ministarka nikako ne može da prihvati da više neće biti u vladi
Alo

Ovu prostu i logičnu stvar izgleda ne razume jedino Zorana Mihajlović. Ona broji poslednje sate u Ministarstvu energetike i rudarstva, međutim, s tim nikako ne može da se pomiri. 

Mihajlovićevoj su sada svi krivi, pa bez prestanka pljuje po stranci koja ju je prihvatila i dala joj šansu kada je iz G17 došla u SNS, po stranačkim kolegama, ali i medijima. 

Upravo zbog pljuvanja po stranci, podsetimo, prekjuče je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da svako na kraju pokaže pravo lice. 

- Da smo hteli nekog da izbacimo, izbacili bismo ga ranije. Svako o sebi dovoljno govori, ako vam je posle 10 godina trebalo par sati da kažete sve najgore o kolegama, a pre toga ste molili da budete izabrani, onda sve govorite o sebi - rekao je šef države.

ČUDNA SITUACIJA 

Komentarišući za Alo! to što se Zorana Mihajlović sada, slikovito rečeno, ponaša kao slon u staklarskoj radnji, Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije kaže:

ZORANA, SHVATI DA SI ĆAO! Uskoro bivša ministarka nikako ne može da prihvati da više neće biti u vladi

Alo

 

 

- Vrlo je neobična situacija, imajući u vidu da se ona dosta pozivala na SAD i njihovo lobiranje. Verovatno je očekivala da će biti sigurna i da niko ne može da je pomeri, tako se ponašala i pre, tako i sada. Malo je čudno da u toj meri neko ne zna da proceni prosto kad je trenutak preći na neku drugu dužnost. Niko se nije rodio kao ministar i neće umreti kao ministar. To je prosta stvar. 

Nas sagovornik naglašava da je to što Zorane nema u vladi pokazatelj toga da Srbija samostalno donosi odluke: 

- Verujem da je bila ubeđena da njoj ne može da se desi smena jer je očekivala podršku velikih sila, pre svega SAD, a ovo je pokazalo da u stvari predsednik Vučić i Srbija samostalno odlučuju kada je u pitanju izbor kadrova. Ovo je lekcija, čini mi se, za mnoge koji očekuju da strani faktori imaju upliv u odabir kadrova i da će oni moći da im garantuju određene pozicije.

ZORANA, SHVATI DA SI ĆAO! Uskoro bivša ministarka nikako ne može da prihvati da više neće biti u vladi

Alo

 

Kako je Alo! pisao, mesecima pre izbora vlade Zorana Mihajlović se na sve strane hvalila da je njeno mesto u Nemanjinoj 11 zacementirano. Nije, takođe, skrivala želju ni ambicije da zasedne čak i u premijersku fotelju. A kakav je šok doživela u nedelju ujutru, kada joj je lično Vučić saopštio da Ana Brnabić više ne računa na nju, pokazuje i to što iz revolta nije došla na sednice Glavnog odbora i Predsedništva SNS.

IDE IZ STRANKE? 

Dan kasnije Mihajlovićeva je održala konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, na sva usta hvalila sebe i svoj rad. Poručila je i da ostaje u politici, ali nije odgovorila na pitanje da li će i dalje biti član SNS.

Ona nema nikakav rejting

Već neko vreme Zorana Mihajlović je glavna zvezda opozicionih medija, pre svega onih u vlasništvu Dragana Šolaka. Ipak, ni opoziciona javnost ne misli o njoj ništa dobro, pa je tako Boban Stojanović, politikolog, gostujući u emisiji na N1, rekao:

- Priču sa Zoranom Mihajlović ne želim da komentarišem, ona nema nikakvog političkog potencijala. Ona nema rejting i tu je bila isključivo zbog rejtinga Vučića!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading