VELIKO RAZOTKRIVANJE! Pravi razlozi zašto SBB izbacuje TV Prva i B92! Licemer Šolak i Junajted grupa najgori cenzori srpskih medija!
Alo

Kako bi nekako spasili svoje gubitaške i mizerno gledane TV kanale N1 i Novu S, medijski tajkun Dragan Šolak i njegova Junajted grupa pribegli su rešenju poput najgorih cenzora i političkih komesara - odlučili su da zabrane konkurenciju! 

Navodni veliki borci za slobodu medija ovih dana su se potpuno demaskirali i još jednom dokazali da su najgori lovci u mutnom i beskrupulozni licemeri, a da bukvalno sve što rade isključivo je u službi biznisa i političkih interesa “velikog gazde” Šolaka.

Televizije Prva i B92 od 28. oktobra više neće biti u ponudi operatera SBB, odlukom Junajted grupe, poslovne hobotnice Dragana Šolaka sa centralama u Holandiji i Luksemburgu.

Dve TV stanice sa nacionalnom frekvencijom više neće biti dostupne korisnicima SBB-a, jer njihov vlasnik Kopernikus grupa više nije htela da od Šolaka dobija ponižavajuću cenu za pravo na emitovanje.

Kopernikus je za obnovu ugovora sa SBB-om tražio da ubuduće dobija naknadu po tržišnoj ceni u Srbiji, a to je 2,5 evra po korisniku, koliko im za Prvu i B92 plaćaju ostali operateri, uključujući najvećeg  Telekom Srbija.
Šolak je preko svojih kompanijskih saopštenja i skupo plaćenih advokata bez ikakvog blama poručio da je Kopernikusu dosad plaćao “10-11 puta manje”, da mu ne pada na pamet da daje veći novac, a da Telekom “preplaćuje” kanale iz svoje ponude.

Junajted grupa i Dragan Šolak, državljanin Malte sa adresom na Ženevskom jezeru, pored toga što su medijski cenzori i politički komesari, u isto vreme su i najveći lažovi!

Postoje bar tri činjenice koje dokazuju njihovo licemerje i demantuju njihove brojne neistine.

Pre svega: taj isti Šolak i ta ista Junajted grupa na tržištima bivše Jugoslavije za pravo na emitovanje TV kanala plaćaju okruglo 2 evra po korisniku, i to za neuporedivo manje gledane sadržaje nego što su TV Prva i B92 u Srbiji. 
Drugo, još lošije: taj isti Šolak i ta ista Junajted grupa su pre nekoliko godina, kada su pregovarali sa Telekomom o emitovanju njihovih kanala u mreži ove kompanije u Srbiji, tražili takođe 2 evra! I to za programe sa “šerom” od dva do četiri, a sada im je “preplaćivanje” kada se za kanale sa “šerom” i do 30 odsto naplaćuje 2,5 evra po korisniku.

Treće, kao potvrda da od crnog ima crnje: Junajted grupa je u zemljama regiona gde u svom vlasništvu ima kanale sa nacionalnom frekvencijom, konkretno u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, tražila da im se ti kanali plaćaju 1 evro po korisniku, a kablovskim operaterima koji nisu hteli da pristanu na tu cenu mesecima držala te kanale isključene, kao sredstvo pritiska da prihvate traženu cenu, to jest na srpskom - ucenu!

Zaključak rečenog: Dragan Šolak, Junajted grupa i SBB odlično znaju koliko šta vredi i do sada su vrlo svesno plaćali damping cenu za Prvu i B92, a kada im je zatraženo da konačno daju tržišno realan novac za srpsko tržište odlučili su - po starom, godinama korišćenom receptu - da na sav glas prave buku i kukaju, da pljuju Telekom i državu Srbiju, kako bi sakrili da sve vreme masno lažu!

Pa o čemu se zapravo radi? N1 i Nova S su u poslovnom “kanalu”, i pored desetina miliona evra koje su spiskali manje su gledani od većeg broja TV kanala iz mreže Telekoma i skoro su izgubili svaki uticaj na ono što im je glavni zadatak - krojenje političkih prilika u Srbiji.

Kako bi spasili svoje medijske gubitnike Novu i N1, veštački ih podigli iz mrtvih i povećali im gledanost i uticaj, Šolak i Junajted grupa su bukvalno izmislili da Kopernikus traži nekakve neviđene pare i u tome našli alibi za praktičnu zabranu Prve i B92 na SBB-u.

A ove dve stanice su po svojim programskim konceptima direktna konkurencija pre svega Novoj S, ali i N1, između ostalog i jer im u emisijama redovno gostuju predstavnici opozicionih stranaka i opozicioni komentatori.
Da bi držao publiku SBB-a u iluziji da je u Srbiji sve crno, Dragan Šolak je odlučio da im prosto jednim potezom zacrni ekran!

Licemerje Junajted grupe, njenog “gazde”, ali i medija koji su im na platnom spisku, posebno dolazi da izražaja jer su upravo oni sebe proglasili za najveće borce za medijske slobode u Srbiji. A zapravo su najgori cenzori i politički komesari, kojima su bitni isključivo lični najprizemniji poslovni i politički interesi.

Na udaru i Happy?!

Kako saznajemo, SBB će iz ponude najverovatnije da izbaci i TV Happy, još jednu televiziju sa nacionalnom frekvencijom i visokim rejtinzima!

"Kopernikus i Happy su praktično u paketu. Šolak je i jednima i drugima plaćao slične, krajnje bedne, pare za emitovanje i vrlo je moguće da će oko obnove ugovora sa Happy da postupi isto kao sa Prvom i B92”, rekli su nam odlično obavešteni izvori.

Korisnici da traže raskid ugovora

Kopernikus grupa je saopštila da korisnici SBB-a sada imaju apsolutno pravo da traže raskid ugovora i da pređu kod drugog kablovskog operatera, jer je ponuda TV kanala zbog koje su potpisali ugovor drastično promenjena. Sa time se slaže Marko Dragić iz Nacionalne organizacije potrošača, koji je podsetio da je operator dužan da obavesti korisnika u roku od 30 dana da će doći promene uslova korišćenja usluga, što se u ovom slučaju nije desilo.

Advokat Vojin Šaljić kaže da korisnici SBB-a koji žele raskid ugovora treba da se pisanim putem obrate operateru sa zahtevom. “Operater je u obavezi da zahtev korisnika reši u roku od 15 dana i da u roku od osam dana obavesti korisnika o rešavanju tog zahteva", ističe Šaljić i navodi da, ukoliko bi se SBB oglušio o zahtev korisnika, preti mu kazna od 500.000 do dva miliona dinara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (91)

Loading
Stanko

22.10.2022 11:40

Naše tržište je zahtevno, građani biraju ali i traže najbolju uslugu. Ovo što radi Šolak i njegova kompanija nije to što zadovoljava potrebe naših građana. nestabilan signal, česti kvarovi, sad i smanjenje broja kanala koji se vrlo dobro prate, sve su stvari koje nas teraju da otkažemo ugovor SBB.

Miroslav

22.10.2022 11:53

Ovo samo potvrdjuje da kod Solaka ne postoji zelja za demokratijom, sreca pa nije na vlasti.

Djole

22.10.2022 11:54

Po meni pogresan korak SBB-a i njegovog vlasnika, izgubice i ono malo pretplatnika sto imaju.

analiticar

22.10.2022 11:54

Prva i B92 prenose istinu, zato za njih nema mesta kod Solaka.

Srdjan

22.10.2022 11:55

Ovakvom brzopletom odlukom SBB ce biti definitivno na gubitku, ne samo po pitanju programskog sadrzaja vec i po broju pretplatnika.

Dance

22.10.2022 12:05

Solak je najveci licemer svih vremena i to je sada i dokazao.

Bogdan Adzic

22.10.2022 12:06

Solakovo zlo je isplivalo na povrsinu i sasvim je jasno uocljivo.

Djina Mojsilovic

22.10.2022 12:08

Ovo je velika nepravda za Tv Prvu i B92, uzasna nepravda koja pokazuje koliko je Solak pokvaren i zao.

Anica

22.10.2022 12:10

Previse bahatosti se moze uociti u Solaku a to je odraz mrznje kojom je opcinjen.

Predrag

22.10.2022 12:22

Prva TV i B92 u svojim programima prenose istinu, zato za njih nema mesta kod Šolaka.

Ivana

22.10.2022 12:43

To su te demokrate i oni što najviše kukaju na slobodu medija u Srbiji, a najveći su joj protivnici. Šolak i njegova banda.

Uroš

22.10.2022 12:44

Tako izgleda njihova medijska sloboda. Ukini sve što ti smeta, plasiraj samo neistine i jednu stranu priče, izogravaj silu. Ne kupuje se sve novcem, a Šolak ne ume drugačije.

Olja

22.10.2022 12:45

Šolak uvodi medijski mrak na SBBu a sutra će da kuka kako mediji u Srbiji nisu slobodni. Počev od cene, pa do ponude, on je uništio SBB, ali neće uništiti sllobodu informisanja u Srbiji.

Rada

22.10.2022 12:49

Šolak ovim potezom pokazuje koliko je licemeran i kako bi da uvede cenzuru i da ukloni sve one medije koji realno prenose informacije, a ne jednostrano, ostrašćeno i u samo u korist opozicije kao što to rade njegove N1 i Nova S.

Zlatko

22.10.2022 12:51

Ovaj čovek gleda samo sopstvene i tajkunske interese. Nije mu stalo do Srbije, građana, korisnika njihovih usluga. Neće još dugo da živi na grbači naših građana, jedan po jedan napušta, raskida ugovor sa SBB.

Darko

22.10.2022 12:59

Šolak bi samo da zarađuje a na kvalitet onog što nudi kao uslugu ne misli. Okomio se na B92, Prvu, televizije koje je i sada uskraćivao za pun iznos plaćanja, sad ih izbacuje iz ponude. Neće to proći tek tako, zakon je na strani ovih kanala.

Janja

22.10.2022 13:10

Ovaj žuti lopov Đilas, i njegovi klovnovi sa Šolakom na čelu,vazda nam priča o tamo nekom poštenjju, a laže čim zine, on sam je živi epitom krađe, jedan od najvećih licemera u Srbiji, žalosno, ko se sve drzne da se pravi pametan u Srbiji.

Sanja

22.10.2022 13:11

Solak i ne zna za ništa drugo osim da se služi lazima

Slavica

22.10.2022 13:11

Šolak, ima dug staž laganja i pjačkanja građana sa svojim gazdom, svuda vidi neku pljačku i laž kada je on sam lopov i pljačkaš i uzeo je našem narodu 600 miliona evra i i dalje mu nije dosta.

Marija

22.10.2022 13:12

Jedan od najvećih lopova i lažova u skorijoj domaćoj istoriji Đilasov poltron našao da nam priča o poštenju, o Srbijo među šljivama, teško nama dokle smo doguralli, da nas sad Đilas Šolak uči šta je dobro i istinito, čovek koji je proneverio milione evra, laže čim otvori usta, pravi žuti lopov.

Verica

22.10.2022 13:12

Teško svima nama ako će Đilas, žuti lopov,Šolak i njegova lopovska stranka puna ljudi sličnih njemu da nas ostale ljude uči poštenju, ama sada sam baš sve video, bestidnik jedan, obogatiio se krađom, na grbači naroda, stvarno sramotno.

Ana

22.10.2022 13:14

Solak je doktorirao kada su lazi u pitanju

Dana

22.10.2022 13:17

Solaku ne odgovaraju oni mediji koji iznose istinu

Dana

22.10.2022 13:24

Solak i ne zna šta znači istina koliko je izgubljen u svojim lažima

bagi

22.10.2022 13:35

Saseći kablove koje je bespravno povešao po elektro vodovima.

Ana

22.10.2022 13:43

Solak saradjuje samo sa onima koji lazu

Mira

22.10.2022 13:44

Za Solaka je istina strani i nepoznat pojam

Srki

22.10.2022 13:48

Oni izbacuju kanale, a njih bi trbalo izbaciti iz zemlje cije zakone i propise ne postuju.

Mona Linic

22.10.2022 13:58

Prva tv kao i B92 emituju u programima istinu, zato mu i smetaju.

Sandra

22.10.2022 14:16

Za moj novac hoću da gledam ono što se meni svidja, a Šolak nema prava da mi to zabrani. Ako zaista bude ukinuo ta dva kanala onda sledi i raskid ugovora naravno na štetu SBB. Nisam jedina koja tako mislim.

caca

22.10.2022 15:42

Šolaku daleko lepa kuća,takvu osobu ne želimo ni da vidimo!

caca

22.10.2022 15:43

Šolak je zlo kome je i duša prljava i pokvarena!

caca

22.10.2022 15:45

Šolak je dokazao da je licemer,i ne želimo da ga ni vidimo!

caca

22.10.2022 15:47

Sreća naša pa nam Šolak nije na vlasti,potonula bi brzo Srbija!

caca

22.10.2022 15:48

Šolak je licemer koji želi sve dobro da uništi!

stevo

22.10.2022 16:06

Ovo samo potvrdjuje licemerje u pravom smislu Solaka koje demonstrira

Mitar

22.10.2022 16:14

Šolak misli da se tajkunskim parama može laž plasirati kao istina, ako poseduje medije, ne poseduje mišljenje građana Srbije.

stefan

22.10.2022 16:14

Solak u svemu vidi samo licnu korist,nije to od skora i nije to neka novina,to je nesto sto odavno znamo

Patak

22.10.2022 16:16

Tacno sam pretpostavljao da ce izvrnuti pricu i okrenuti Solak u svoju korist,a naravno vlast i Telekom okriviti za sve.Tipicno za tajkuna Solaka i njegove pajtose

Sara

22.10.2022 16:19

Svima u Srbiji je opšte poznato da je Dragan Šolak j Dan veliki prevarant.

Sara

22.10.2022 16:20

Valjda je već svima u Srbiji poznato koliko su Đilas i Šolak prevaranti.

Rade

22.10.2022 16:21

Prva i B92 rade fer i korektno. Kod njih nema laži i obmane javnosti. Zato ne odgovaraju Šolaku.

Dana

22.10.2022 16:22

Prva i B92 ne odgovaraju Šolaku jer kod njih nema laži i obmana kao na Novoj i N1.

Jasna

22.10.2022 16:24

Za razliku od NoveS i N1 na prvoj i B92 nema laži ni obmane javnosti.

DSara

22.10.2022 16:38

Privatna kompanaija ili ne mora da postuje svoje korisnike i omoguci im ono za sta su platili.

Maja

22.10.2022 16:39

Nema tu nista sporno. Ako SBB samoinicijativno ukida kanale koji su bili u ponudi kada su se gradjani odlucivali za SBB, gradjani treba prosto da raskinu ugovore sa neozbiljnom kompanijom.

Misa

22.10.2022 17:17

SBB ce sa ovim potezom da izgubi dosta korisnika,jer se ne postuju ugovorne obaveze, i ukidaju se kanali bez saglasnosti korisnika usluga.

Gavra

22.10.2022 17:25

Ko još gleda Šolakovu televiziju koja samo napada i omaložava narod koji je glasao za Vučića.

Mare

22.10.2022 17:50

Postoje i drugi operateri, SBB nije jedini operater preko kojeg ćemo gledati kanale koje volimo.

Cile

22.10.2022 17:59

Otkazaću pretplatu SBB-u , ako skinu ove kanale nemam ni šta da gledam kod njih

Miki

22.10.2022 18:00

Ovima što su puna usta demokratije bi prvi da cenzurišu konkurenciju

Mico

22.10.2022 18:02

Ucenjivali su nas sa utakmicama fudbalske reprezentacije Srbije to im neću zaboraviti nikada i da su jedini na tržištu ne bi ih gledao

Iv

22.10.2022 18:45

Šolak je samo još jednom pokazao na koji način od radi i na čemu se zasniva poslovanje njegovih tajkunskih medija.

Iv

22.10.2022 18:47

Šolak pokazuje da kod njega nema demokratije i da mediji koji ne rade kako njemu odgovara su cenzurisani.

Iv

22.10.2022 18:48

I posle će nama Šolak i Đilas da pričaju o cenzuri medija.

Iv

22.10.2022 18:49

Jasno je svima kao dan zašto Prva i B92 nisu poželjni da budu deo paketa koje nudi SBB.

Iv

22.10.2022 18:50

Cenzurisali bi oni sve koji ne misle kao oni, ali na njihovu žalost nisu na vlasti.

Jovan Bojovic

22.10.2022 19:25

Ovakvi ljudi kao sto je Solak, odgovorni su za masovnu pljacku ove drzave koja se sprovodila punih 12 godina pod vlascu demokrata. Solak bi trebal oda bude u zatvoru i da odgovara za sve pronevere i prevare koje je ucinio, a ne da upravlja medijima u ovoj zemlji.

Nesa

22.10.2022 20:06

Solak radi protiv svoga naroda.Sramota.

Pera

22.10.2022 20:17

Izbacivanje tv Prva i B92 pokazuje Solakovo licemerje.

Nesa

22.10.2022 20:19

Narod moze da otkazd ugovor i da predje kod boljeg operatera.

Kole

22.10.2022 20:21

Los signal,smanjenje broja kanala sve to je dovoljno da se otkazd ugovor i da se predje kod drugoga.

Mile

22.10.2022 20:22

Samo ime Solak,sve govori o kome se radi.Lazov.

Jana

22.10.2022 21:30

Po meni ovo je jadan potez SBB, prema svojim korisnicima,i na taj nacin pokazuju odlike slabosti.

Ivana

22.10.2022 21:32

Jedino što je Šolaku važno, jeste lični interes. Blaga reč je, sramota je sve što radi i čime se dotični bavi.

Dragan

22.10.2022 22:16

Sokak je rekao sve sam laži svim i svačim se služi da nekog blato da bi gledanost,slušanost bude velika ali to mu ne polazi za rukom jer je otkriven

Realan

22.10.2022 22:30

Šolak i njegove televizije plaćaju porez u Švajcarskoj a ne u svojoj zemlji,to govori o njihovom patriotizmu.Zato narod treba da bojkotuje SBB i pređe na Telekom.

Karlo

22.10.2022 22:33

SBB operater koristi monopol i cenzuru,skida televizije koje su konkurencija i imaju drugačiju uređivačku politiku.

Lale

22.10.2022 22:35

Šolak je tajkun koji je navikao da otima i zarađuje na tuđoj grbači.

Tijosav

22.10.2022 22:37

Šolak svojom adresom prebivališta jasno pokazuje koliko ga nije briga ni za Srbiju ni za njene građane.

Despot

22.10.2022 22:38

Sramna politika Šolaka! Koliko korisnika su ugovorni korisnici i potpisali su ugovor gde u paketu imaju i Prvu i B92.

Milosava

22.10.2022 22:38

Svi korisnici SBB da otkažu uslugu! Nećemo da finansiramo tajkuna Šolaka!

Kaćica

22.10.2022 22:38

Jasno je da su Šolaku važni samo novci, uštede na štetu građana Srbije.

Mirko D

22.10.2022 22:38

Umesto da plati realnu cenu on uskraćuje građanima Srbije da gledaju sve programe sa nacionaqlnom frekvencijom

Marko

22.10.2022 22:43

Šolak misli da se sve novcem može kupiti ali ga je surovo demantovao predsednik Vučić koji je sprečio uništavanje Telekoma i napravio od njega najvećeg operatera u regionu.

Zoka

22.10.2022 22:47

Šolak i njegovi mediji brutalnim uvredama i lažima pokazuju svoj strah i bes. Bagra korumpirana, samo radi o svom interesu!

Ana

22.10.2022 22:47

Licemer Šolak i Junajted grupa najgori cenzori srpskih medija

Una

22.10.2022 22:50

Šolak i Junajted grupa su bukvalno izmislili da Kopernikus traži nekakve neviđene pare i u tome našli alibi za praktičnu zabranu Prve i B92 na SBB-u.

Mare

22.10.2022 23:00

Dragan Solak radi kako njemu odgovara a ne u interesu gradjana Srbije koji placaju SBB operatera. Na delu se vidi da ih SBB operater laze i vara i zato mogu da raskinu ugovore.

Boki

22.10.2022 23:02

Kada Dragan Solak treba da plati pravu cenu emitovanja on odmah kuka kako je nesto skupo, nema obraza i to pokazuje neprestano po svojim delima i recima.

Dragana

22.10.2022 23:04

Dragan Solak radi iskljucivo u svom licnom interesu i za svoj dzep. Njega gradjani Srbije ne zanimaju iako placaju debelu cenu SBB-u za kanale koji se polako gase.

Vladan

22.10.2022 23:07

Dragan Solak na svaki nacin pokusava da unisti Telekom Srbiju ali srecom to mu uopste ne polazi za rukom jer se Telekom bori istinom i cinjenicama a Solak lazima i prevarama.

Djole

22.10.2022 23:26

Solak ce svojim odlukama pokopati sam sebe.

Djole

22.10.2022 23:26

Jos jednom je Solak potvrdio koliki je licemer.

Djole

22.10.2022 23:29

Pa ovaj Solak stvarno nema mozak u svojoj tintari, samo vazduh.

stevo

23.10.2022 00:06

Istina izasla na videlo,a Solak i SBB po ko zna koji put pokazali svoje pravo lice

Maša

23.10.2022 04:57

Opet će dati neko glupo objašnjenje koje nema veze sa istinom

Milica

23.10.2022 04:58

Zato što su konkurencija Novoj i N1

Marko

23.10.2022 04:59

Ovo je njihov način da se reši konkurencije ,zna koliki su rejtinzi tih televizija

Miro Đ

23.10.2022 07:50

Mnogi su i dosada napustali kablosku SBB TV, sada će ih biti još i više.