GUŽVA U ŠESNAESTERCU Srbija sledeće nedelje dobija novu vladu: Dana preuzima zdravstvo, Ristovski kulturu
Alo

Najozbiljniji kandidati da dođu na čelo Ministarstva pravde su Maja Popović, aktuelna ministarka, i Nikola Selaković, trenutni šef diplomatije i nekadašnji ministar pravde, saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora.

- Na čelo Ministarstva spoljnih poslova dolazi lider SPS-a Ivica Dačić, a Selaković ima velike šanse da se vrati u svoj stari resor. S obzirom na to da je Popovićeva dobro obavljala taj posao u prethodne dve godine, postoji mogućnost da ona zadrži svoju funkciju - ističu naši sagovornici, i dodaju da će konačna odluka biti doneta narednih dana, kada se očekuje i sednica Predsedništva SNS.

Gužva je u šesnaestercu i kada je u pitanju Ministarstvo kulture, te i za taj resor postoje dva ozbiljna kandidata.

- Maja Gojković je korektno obavljala taj posao, ali pominje se da je izuzetno ozbiljan kandidat koji bi mogao da preuzme kulturu naš proslavljeni glumac i reditelj Lazar Ristovski - napominju naši izvori, i dodaju da jedino što jeste sigurno da će o zdravlju građana Srbije voditi računa žena.

GUŽVA U ŠESNAESTERCU Srbija sledeće nedelje dobija novu vladu: Dana preuzima zdravstvo, Ristovski kulturu

Alo

 

- Direktna konkurencija jedna drugoj za preuzimanje Ministarstva zdravlja su dve doktorke i ono što je zasigurno jeste da će jedna od njih voditi taj resor u narednom periodu, a u pitanju su direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić i Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa i narodna poslanica sa liste SNS. I jedna i druga su veliki stručnjaci tako da će ovaj resor biti u sigurnim rukama - objašnjavaju naši sagovornici.   

Ono što je svakako sigurno jeste da će novi kabinet buduće premijerke Ane Brnabić imati 25 resora i najmanje tri potpredsednika. I dok većina brine brigu da li će ili ne biti u sastavu nove vlade Srbije, ima i onih koji tu brigu nemaju.

Naime, pre više od mesec Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS-a, najavio je one koji su sigurni: mandatarka Ana Brnabić, budući ministri Miloš Vučević, Siniša Mali i Ivica Dačić.

SNS u nedelju odlučuje o imenima

Sednica Predsedništva SNS zakazana je za sutra kada će naprednjaci doneti konačnu odluku ko će iz njihovih redova ući u novu vladu, ali i definisati koalicione partnere.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KKK

22.10.2022 10:55

Sto se zdravstva i kulture tice , prave osobe na pravom mestu. !!!