PREDSTAVNICI IZ VIŠE OD 20 ZEMALJA Svečani koktel za učesnike skupa "Budućnost biotehnologije"
Tanjug

Obraćajući se prisutnima, ministar Ružić je rekao da je unapređenje biotehnologije jedan od prioriteta Vlade Srbije i istakao da će se u narednim godinama ulagati znanje i sredstva u cilju pozicioniranja Srbije kao biotehnološke nacije.

U tom kontekstu, naveo je da su Vlada Srbije i Svetski ekonomski forum (VEF) domaćini globalnog biotehnološkog foruma budućnosti 2022 koji će, podsetio je, svečano otvoriti premijerka Ana Brnabić i predsednik VEF-a Borge Brende, dok će najistaknutiji istraživači, predstavnici biznisa i vlada sveta dati svoje viđenje i podeliti znanja tokom panela konferencije.

PREDSTAVNICI IZ VIŠE OD 20 ZEMALJA Svečani koktel za učesnike skupa

Tanjug

 

"Ovo je prvi biotehnološki forum koji organizuje Vlada Srbije, a sa njim i želimo da pokažemo gde vidimo našu budućnost", rekao je Ružić i dodao da će forum okupiti kompanije koje razmišljaju unapred, vlade i akademike, kako bi oblikovali razvoj i primenu biotehnologije, posebno u vezi sa medicinom i zdravstvom.

Istovremeno, dodao je da će forum predstavljati ceremoniju otvaranja Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji (C4IR Srbija) i njegov prvi zvanični događaj, te napomenuo da je C4IR Srbija deo globalne mreže od 16 centara za četvrtu industrijsku revoluciju, koju je osnovao Svetski ekonomski forum, radi unapređenja novih tehnologija.

"Srećni smo što smo pored Norveške, jedini centar u Evropi", rekao je Ružić.

Naveo je da će na zatvaranju konferencije biti predstavljen BIO4 Campus koji se trenutno razvija u Srbiji.

PREDSTAVNICI IZ VIŠE OD 20 ZEMALJA Svečani koktel za učesnike skupa

Tanjug

 

"Nadamo se da ćemo svi imati priliku da stvorimo veze kako bismo olakšali dalju saradnju, podeliti uvide iz vodećih biotehnoloških eksperimentisanja i inovacija i pokrenuti diskusije na visokom nivou o budućem biotehnološkom liderstvu, kuda industrija ide, kako uhvatiti nove vrednosti, izazove i rešenja", rekao je Ružić.

Naveo je da su ključni pokretači biotehnološkog rasta naši istraživački instituti i naša akademska zajednica i prisutnima poželeo uspešan dan sutra.

Osim o biotehnologiji, na konferenciji "Budućnost biotehnologije" koja će biti održana u Palati Srbija razgovaraće se i o temama iz oblasti bioinformatike, bioinženjeringa, upotrebe podataka u razvoju zdravstvene zaštite i biotehnološkom razvoju, kao i podsticanju javnih politika i naučnih dostignuća i mogućnosti njihove primene, posebno u oblasti medicine i zdravstva.

PREDSTAVNICI IZ VIŠE OD 20 ZEMALJA Svečani koktel za učesnike skupa

Tanjug

 

Više od 20 zemalja predstaviće svoj rad i uspehe na polju biotehniologije, a biće potpisan i sporazum o saradnji između kompanije Roš i Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading