ALO! INTERVJU DR JELENA BOROVINIĆ BOJOVIĆ O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA U CRNOGORSKOJ PRESTONICI: Naša pobeda u Podgorici biće Milov konačni poraz!
Jelena Borovinić Bojović

Dr Jelena Borovinić Bojović, kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice i nosilac liste „Za budućnost Podgorice“, u intervjuu za Alo!  kaže da je ponosna na to što će odgovor na pitanje čija je Podgorica od nedelje biti vrlo jednostavan: „Naša je!“.

- Moram da vam priznam, već osećam tremu, istu onu koju sam osećala pred svaki ispit, istu tremu koju sam osećala i 30. avgusta 2020. godine. Ubeđena sam da ćemo ostvariti još jednu pobedu, ali znam i šta nas čeka, ogroman posao i preuzimanje odgovornosti od 23. oktobra. Neće ovo biti uobičajena primopredaja dužnosti kao u demokratskim zemljama. Tamo, u gradskoj upravi nas čeka haos, tamo ništa nisu radili. Mi moramo krenuti prvo u raščišćavanje tog haosa, i u isto vreme da Podgoricu vratimo nama, ljudima koji u njoj žive i koji je vole. Da Podgorica ponovo bude naša.

Šta možete da obećate i garantujete građanima?

- Demokratski front je jedini garant očuvanja pobede od 30. avgusta 2020. godine, jedini je garant nastavka niza pobeda i promena u opštinama i sigurno će dati odlučujući doprinos najvrednijoj pobedi u Podgorici već ove nedelje. Pobedom u Podgorici režim DPS-a će biti doveden do ivice konačnog poraza. Naša pobeda u Podgorici je potrebna i zbog nastavka promena u celoj Crnoj Gori, a posebno za definitivno razvlašćivanje korupcionaške hobotnice bivšeg režima. Uvek sam potpuno posvećena pružanju zdravstvene nege ljudima, isto tako ću biti potpuno posvećena stvaranju lepog, ugodnog i bezbrižnog života u Podgorici za sve ljude. Ista ta potpuna posvećenost svim ljudima u Podgorici će biti uslov za sve članove mog tima. Prvo što ćemo uraditi je da ponovo počnemo da razgovaramo i da se dogovaramo. Oni iz DPS-a nikada sa nama nisu razgovarali niti se dogovarali, nisu brinuli o našim interesima. Nije ih bilo briga da li imamo brz i bezbedan saobraćaj, da li imamo vodovodnu i kanalizacionu mrežu...

A šta su po vama još razlozi zbog kojih građani Vukoviću (aktuelni gradonačelnik) i DPS-u treba da kažu zbogom?

- Prvi razlog je što su ponovo pokušali da nas prevare. Odrekli su se partije, njihovih boja, prethodnih gradonačelnika. Nema čak ni njihovog predsednika. Poručuju nam da oni nisu ono što svi znamo da jesu: korumpirani režim. Mi znamo ko su oni i šta su sve radili u proteklih 30 godina. To ćemo zaustaviti već u nedelju. Nikada nisu radili u interesu 99% ljudi koji žive u Podgorici, već samo u ličnom interesu i u interesu njihovih tajkuna. Nepotizam u gradskoj upravi, zloupotreba gradskih fondova, korupcija…

Šta mislite o drugim konkurentima?

- Poštujem sve druge političke konkurente na strani podgoričke opozicije, ali naravno, poverenje imam u naše saveznike koji su takođe doprineli našoj pobedi od 30. avgusta.

Da je živ, Amfilohije bi
danas bio uz nas  

Poznato je da ste bili uz mitropolita Amfilohija u poslednjim momentima njegovog ovozemaljskog života i da ste imali priliku da dugo razgovarate sa njim. Koliko on nedostaje Crnoj Gori?

- Definitivno, mitropolit Amfilohije mnogo nedostaje Crnoj Gori. On je za Crnu Goru bio mera svega što je moralno, dobro, pozitivno, iskreno… On je bio pomiriteljska snaga i uverena sam do mu je to bila životna misija. Čitavog svog života je trasirao stazu kojom Crna Gora treba da ide. On se sve vreme u bolničkoj postelji molio za ozdravljenje svih pacijenata i od početka je bio taj koji je hteo da nosi krst borbe protiv te opake i teške bolesti, zajedno sa svim ljudima u Crnoj Gori i zbog toga nije želeo nigde drugde da se leči.

Šta bi vam on danas rekao?

- Kao i sadašnji mitropolit, znam da bi nam bio podrška da istrajemo u borbi koja mora da donese promene i bolji, lepši i bezbrižan život za sve ljude u Crnoj Gori. Borba za dobro i za promene uvek traje i nije laka. Zato smo preuzeli odgovornost da dovedemo do definitivnih i potpunih promena i u Podgorici, koje će dati rezultate koje građanke i građani očekuju.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading