SRBIJA I RUSIJA NASTAVLJAJU SARADNJU Vulin razgovarao sa Gorodovim, zamenikom glavnog tužioca RF (FOTO)
Foto: MUP Srbije

Srpski i ruski šef delegacije razgovarali su o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, kao i o bliskoj koordinaciji i uzajamnoj podršci u okviru Interpola.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se Ruskoj Federaciji na podršci i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo, kao i na sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

U razgovoru sa ruskim sagovornikom ministar Vulin je istakao da Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić vodi samostalnu i nezavisnu politiku i da sama bira svoje prijatelje, te da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i pored velikih pritisaka.

Sagovornici su istakli da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou i da tome doprinose i dobri lični odnosi predsednika Vučića i predsednika Putina.

Dva šefa delegacija su se saglasili da postoji prostor za dalje unapređenje i razvijanje saradnje u borbi protiv svih vidova kriminala, kao i da je potrebno očuvati integritet i profesionalni karakter Interpola usled svih političkih pritisaka koji se vrše na ovu policijsku organizaciju.

Šef ruske delegacije Pjotr Gorodov je ponovio da će Ruska Federacija nastaviti da pruža podršku Srbiji u međunarodnoj areni, odnosno u svim međunarodnim organizacijama, a posebno u okviru Interpola.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

19.10.2022 16:18

Srpski i ruski šef delegacije razgovarali su o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, kao i o bliskoj koordinaciji i uzajamnoj podršci u okviru Interpola. To je dobro !!!