AGENTI NA SVE STRANE Beograd sada izgleda kao Kazablanka u Drugom svetskom ratu: Špijuni preplavili Srbiju!
Alo

Ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao situaciju u kojoj se nalazi naša zemlja i ko sve pokušava ovde da vršlja. Bukvalno kao Kazablanka u Drugom svetskom ratu, kada je taj grad u Africi bio prestonica špijuna sa svih strana sveta, sada i ovde ratuju sve moguće tajne službe. 

DO IVICE...

Vučić je prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja 20 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i 123 godine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove, kao preteče BIA. Tim povodom je i izrekao sve što je kazao o delovanju stranih agentura u Srbiji, sugerišući, ipak, da naše službe i te kako sve nadziru i kontrolišu.

Ljuban Karan, bivši oficir KOS (vojna kontraobaveštajna služba), komentarišući navode predsednika Srbije, za Alo! ističe da nema nikakve dileme da je tačna svaka izgovorena reč.

AGENTI NA SVE STRANE Beograd sada izgleda kao Kazablanka u Drugom svetskom ratu: Špijuni preplavili Srbiju!

Alo

 

 

 - Na našem prostoru su prisutne zapadne službe, kao i istočne, ali iz različitih motiva. Zapadne službe rade na tome da pridobijaju određene ličnosti, da rade za njih ili u njihovu korist kako bi nas prevukli u taj antiruski front. Istočne službe, koje su takođe prisutne, nastoje to da spreče. U tome je velika razlika - navodi Karan.

Ostavite vaš komentar na Viber zajednici Živela Srbija!

Kako za Alo! kažu sagovornici iz bezbednosnih struktura, apsolutna je istina da ovde vršljaju agenti ne samo velikih sila već i oni iz službi zemalja regiona, poput Hrvatske i Crne Gore.

Aktivnost BIA u ovom trenutku je posebno važna prema spoljnom faktoru zbog pretnji sa kojima se suočava Srbija (VIDEO) - Alo.rs

- Predsednik je iskoristio sjajno poređenje navodeći Kazablanku. Ono što vam ja mogu reći jeste da su prestonički hoteli puni stranaca koji su ovde došli, da tako kažem, po zadatku. Srbija im je interesantna iz mnogo razloga, kod nas se prelamaju i prožimaju razni interesi i bezbednosni izazovi su zaista na najvišem nivou - objašnjava naš sagovornik.

Predsednik Vučić govorio je u BIA i o drugim aktuelnim temama, te je tako, odgovarajući na pitanje novinara da li će nova vlada bar razmišljati o uvođenju sankcija Rusiji, poručio da će država, koliko god bude mogla, izdržati a da ne ugrozi naše najvitalnije nacionalne i državne interese.

- Dogod budemo mogli da izdržimo a da ne ugrozimo naše najvitalnije nacionalne i državne interese, mi ćemo voditi politiku koja je ustanovljena zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost. Kada ne budemo mogli, obratićemo se našem narodu i građanima i reći zašto ne možemo. Mislim da jasniju i konkretniju poruku ne možete da dobijete - istakao je Vučić.

AGENTI NA SVE STRANE Beograd sada izgleda kao Kazablanka u Drugom svetskom ratu: Špijuni preplavili Srbiju!

Alo

 

 

Šef države je tako odgovorio na pitanje televizije Dragana Šolaka N1 da objasni šta to znači kada kaže da neće biti dovoljno da se uvedu sankcije Rusiji.

- Kada sam rekao da čak i da ako tako pritisnuti i toliko ugroženi svoju odluku promenimo u skladu s očekivanjima nekih ljudi, ja samo kažem da to ne bi trajalo duže od pet dana. Potapšali bi nas po ramenu dva puta i izdali bi dva saopštenja, a onda bi krenuo novi pritisak i nova priča u vezi sa KiM i pitanjem hoćete li da budete na pravoj strani istorije - objasnio je Vučić.

Kako je dodao, to znači da budemo poslušnici i bednici koji svoju politiku nemaju, jer „vi mali Srbi nemate pravo na svoj teritorijalni integritet“.

IME I PREZIME

Predsednik je konstatovao i da sa strane koriste sva oruđa da pokušaju da se dođe do konačnog cilja, a to je Kosovo u UN. Vučić je, odgovarajući na pitanje da li iza pojačavanja pritiska na Srbiju da uvede sankcije Rusiji stoji namera da se natera Beograd da prizna Kosovo, istakao da ne preti njemu niko danas zato što mu je ime Aleksandar i prezime Vučić i što je predsednik ove zemlje, već prete zemlji, zato što ne žele da ova zemlja ostane živi dokaz nečije bahatosti, licemerstva i pogrešne politike.

Uvešćemo vize žiteljima

Tunisa posle 57 godina

Vučić je skrenuo pažnju na činjenicu da sada govore da su izbeglice problem i najavio da će naša zemlja ukinuti bezvizni režima zemljama poput Tunisa, navodeći da s Tunisom imamo takav režim već 57 godina.

- Posle 57 godina ukinućemo bezvizni režim samo zato što je to njihov hir, ali nema problema, usaglasićemo se. Mislite da će biti dovoljno? Neće biti ni vest. Da uvedemo sankcije zato što njima smeta da postoji jedna zemlja što štrči i želi da ima pravo na slobodno mišljenje, koja nikoga nije ugrozila, nikoga napala, nije kročila na tuđe tlo. Nijednu zemlju nismo napali, ali smo bili surovo kažnjeni, surovije od Iraka i Libije, jer njima nisu odvajali teritorije - istakao je predsednik.

Gašić: Ovo je prelomni trenutak

 

Direktor BIA Bratislav Gašić je kazao da je upravo zbog težine zadatka koja stoji pred ovom generacijom pripadnika BIA i nepostojanjem alternative u pogledu njihovog ispunjenja ovaj trenutak jedan od prelomnih, koji može da odredi budućnost našeg naroda i države.

- Ovaj trenutak zahteva maksimalan nivo institucionalnog, ali i ličnog angažovanja svih pripadnika. Zahvaljujući pažljivom planiranju i predviđanju razvoja situacije, agencija je u poslednjih pet godina u pogledu opremljenosti, posebno u najsavremenijim tehničkim sredstvima, do neprepoznatljivosti promenila svoj izgled i kapacitete - rekao je Gašić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Laki

18.10.2022 10:31

Nas Bata ih uspesno raskrinkava i lovi.