EVROPSKOJ UNIJI PROPAST NE GINE Šešelj otkriva PET KORAKA koje EU mora preduzeti ukoliko želi da izađe iz duboke krize
Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Štampane su hiljade milijardi evra. Štampane su i hiljade milijardi dolara, ali su Amerikanci objavili koliko su tačno dolara štampali, a Evropljani su o tome ćutali. Oni su samo puštali ogromne količine novog novca u opticaj i to je moralo da dovede do ove inflacije - kazao nam je Šešelj.

Lider radikala objašnjava da je inflacija podgrejana poskupljenjem energenata, pre svega neverovatnim poskupljenjem gasa. 

- EU je sama sebe dovela u takvu situaciju, sledeći američku politiku. EU je mogla da ima jeftin ruski gas, mogla je verbalno da osuđuje Rusiju, ali ona se direktno umešala u rat u Ukrajini, po nalogu Amerikanaca. Sad su i Amerika i EU zaraćene strane na području Ukrajine i moraju da snose posledice - konstatuje predsednik SRS.

Rešenja su da se odmah obustavi doštampavanje novca, da se normalizuje snabdevanje gasom, da se sklope sporazumi o ukidanju sankcija Rusiji, da proradi Severni tok 1 i 2, da se obnovi naftovod "Družba", objašnjava lider radikala.

- Tada bi EU imala šansi da izađe iz ove duboke krize. U protivnom, propast joj ne gine - ističe Šešelj.

Predsednik SRS upozorava da se kriza u EU odražava i na našu situaciju, imajući u vidu da je dinar vezan za evro. 

- Neke cene moraju biti ograničene, npr. cene energenata i osnovnih životnih namirnica, ali se mora podići vrednost dinara da bi se izvoznicima mnogo više isplatio izvoz, a da se uvoznicima ne bi isplaćivao uvoz. Mi se, na taj način, moramo obračunati sa uvozničkom mafijom. Uvoznička mafija je jedan od najgorih remetilačkih faktora u našoj privredi. Uvozi se sve i svašta, uglavnom stvari koje nisu potrebne - upozorava Vojislav Šešelj.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vidan Stanković

17.10.2022 20:22

Treba u Srbiji organizovati referendum po pitanju Kosova.