ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZA ALO! O PRIJAVI ZA PORODIČNO NASILJE "Umoran sam od svega, muka mi je"
Tanjug

Ovako bi, otprilike, izgledala uobičajena konstatacija uz tekst o svemu što se dešavalo. Kažemo izgledala, jer se na kraju sve ipak pretvorilo u neplanirani (i krajnje neočekivani) intervju s Jovanovićem.

Ukratko: videvši, po svemu sudeći, propuštene pozive, okrenuo je on nas. I tako, sad je pred vama slučajni intervju sa čovekom koji je već nekoliko dana u centru pažnje. Sve se događalo kasno posle podne, dan nakon njegovog višečasovnog boravka u policiji i potom na VMA.

Čeda: Da li je moguće da ste mi došli na vrata, na šta to liči?

Novinarka: Naša ekipa je došla kao što su došle ekipe i iz drugih medija.

Č: Ali zašto ste dolazili, šta ste očekivali? Izašao sam u osam ujutru, otišao na posao. S decom smo kod kuće, pravimo burgere, hoćemo da budemo u porodičnom miru.

N: Hteli smo da čujemo vašu priču, prašina se delimično slegla, nismo se čuli s vama prethodnog dana.

Č: Ma, umoran sam od svega, sad treba za 50 medija da ponavljam istu priču. Stvarno sam umoran, muka mi je od toga.

N: Da li biste hteli da se nađemo sutra, došla bi naša ekipa, da nam na miru ispričate šta se desilo?

Č: Ma ne, stvarno ne mogu, kažem vam da mi je muka od toga. Ja sam odvezao tog jutra decu u školu i bio sam u banci kad su me pozvali iz policije da dođem. Onda me je i Jelena zvala i rekla mi da su i nju zvali da dođe. Ona je pravila ručak kod kuće kad su je pozvali, naravno da je bila u čudu. Odmah sam odjurio tamo, uleteo bih kolima u stanicu da sam mogao, nisam mogao da poverujem šta se dešava.

ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZA ALO! O PRIJAVI ZA PORODIČNO NASILJE

Alo

 

N: Pa zašto je onda vaša tašta prijavila policiji porodično nasilje ako ga nije bilo?

Č: Ne znam uopšte ko je to prijavio. Eto tako neko prijavi i napravi glupost i nama problem.

N: Morali ste imati uvid u to ko vas je prijavio. Jeste li se čuli s taštom, kažete da ste u dobrim odnosima?

Č: Čuo sam se, naravno, žena nema pojma o čemu se radi.

N: Znači ona nije prijavila?

Č: Nije, ona nema pojma o čemu se radi.

N: Kako je to moguće?

Č: Ne znam, eto, kažem vam. To je prijavljeno na 192 broj. Pa ni u stanici nikom ništa nije bilo jasno. Niko nije znao, ni službenici ni načelnici.

N: Zašto su vam radili sva ona testiranja, da li je to regularna procedura pri saslušanju za porodično nasilje?

Č: Ne znam da li je tako za sve. Radili su mi proveru na prisustvo kokaina, heroina, MDMA, marihuanu, svašta. Na kraju, kad sam na sve bio negativan, našli su u tragovima bromazepam, koji pijem po instrukciji lekara, pošto imam katastrofalne probleme posle korone, između ostalog i s kičmom. Za taj bromazepam imam uredan lekarski recept i pijem dozu s kojom je dozvoljeno upravljanje motornim vozilom. Ali ne znam zašto su mi radili sve te provere.

N: Jesu li bili neprijatni prema vama u stanici?

Č: Ne, svi su bili ljubazni i profesionalni. Rekli su mi da mogu da odbijem testiranje, da imam pravo na to, ali rekao sam: Radite sve. Šta, da odbijem, pa da se posle priča da sam narkoman?!

N: Pa zašto su vas zadržali?

Č: Ne znam, nije trebalo da me zadrže, zato su me i pustili ranije. Ja nisam mogao da verujem šta se dešava, glavom sam lupao o zid u stanici. Onda me je Hitna pomoć odvezla na VMA, tamo su me dočekali načelnici i osoblje u čudu šta se to desilo, nisu mogli da veruju. Eto, kažem vam, sad sam u stanu sa Jelenom i decom, pravimo burgere, pokušavamo da zaboravimo prethodni dan.

Najnovije vesti sa fronta pratite na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading