KLJUČAN SASTANAK U BEOGRADU! Vučić: Vodimo računa o svojim interesima!
Tanjug

Na pitanje novinara da li je postignut neki dogovor oko snabdevanja nafte sa UAE, Vučić je rekao da ne može da govori oko snabdevanja nafte, već samo o dugoročnim planovima.

"Svi moramo da bavimo dugoročno kao ozbiljna zemlja koja brine o svojim interesima, a ne šta će da nam kaže jedna ili drugi ambasador i baš me briga za sve njih. Ne interesuje me koliko se dure i ljute jer sam izbran od građana Srbije, a ne nekih drugih zemlja", rekao je Vučić.

KLJUČAN SASTANAK U BEOGRADU! Vučić: Vodimo računa o svojim interesima!

Tanjug

 

Istakao je da Srbija u ovom trenutku mora da uvozi u narednih dve godine naftu preko hravatskog naftovoda JANAF i da za te dve godine moramo da izgradimo još najmanje jedan naftovod i da krenemo da gradimo još jedan.

"Moramo da se povezujemo i pronalazimo partnerstva u regionu i luke preko kojih ćemo da dopremamo naftu i na tome radimo, ako to sad ne razume... Vidim se sa Zajedom drugi put posle mesec dana, on je jedan od najvažnijih svetskih lidera u ovom trenutku, i kada je reč o dogovoru u OPEK-u koji imaju sa Saudijskom Arabijom oko nafte i svake druge vrste njihovog političkog pozicioniranja. Zajed je postao jedan od najznacajnijih ljudi u svetu", naglasio je Vučić.

"Sa milijardom iz UAE potpuna likvidnost Srbije"

 Predsednik Vučić rekao je večerasda će kredit od Ujedinjenih Arapskih Amirata u iznosu od milijardu dolara biti na raspolaganju dan pošto se obavi ratifikacija sporazuma i da će time biti obezbeđena potpudna likvidnost zemlje.

Na pitanje Tanjuga da li su sredstva kredita od UAE na raspolaganju i kada će biti, Vučić je odgovorio da jesu, ali da Srbija mora da obavi još neke svoje tehničke stvari i da to ratifikuje i da će dan posle toga imati sredstva.

"Toliko je veliki prijatelj ove zemlje Šeik Muhamed da se ljutio na svoje ljude misleći da su oni usporavali, ali nisu, mi smo", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija u ovom trenutku ima dve milijarde i 200 miliona u evrima na svom računu.

"Dakle potpuna likvidnost bez problema. Kada dođe i ta milijarda na racun Republike Srbije onda vam je jasno da imamo veliku likvidnost", istakao je Vučić posle razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom koji boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading