ISTORIJSKO OBRAĆANJE VUČIĆA NACIJI "Nema sankcija Rusiji, ali...." (VIDEO)
Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je ranije najavio da će 8. oktobra govoriti o potezima koje će povući država u vezi sa svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima, kao i o tome kakvu će politiku Srbija voditi u narednom periodu.

Predsednik je govorio o pritiscima Zapada, sve učestalijim napadima iz Hrvatske, kao i o energentima, ali i situaciji na KiM.

Obraćanje predsednika

- U skladu sa dogovorom koji sam napravio sa predsednicom Vlade Srbije, a iz Ustavom određenih nadležnosti koji se tiču predstavljanja zemlje kako na našoj teritoriji, tako i u inostranstvu, želeo bih da obavestim građane Srbije o svim važnim događajima. Prvo bih govorio o KiM otvorenije, iako ni danas neću biti u mogućnosti da vam pružim 100 odsto informacija koje su meni poznate jer je dobro da ne izlazimo sa svim onim što mi možemo učiniti u svakom trenutku. Drugi deo će biti o energetskoj stabilnosti, peti o finansijskoj stabilnosti... - najavio je Vučić.

Kosovo i Metohija

Predsednik je deo o KiM podelio na tri nivoa. 

- Naša pozicija postaje sve komplikovanija. Zapadne zemlje će pokušavati da, kako oni misle, "reše problem Kosova" ulaskom tzv. Kosova u UN kako bi oduzeli taj argument Vladimiru Putinu i Rusiji, koji mogu da se koriste tim argumentom - kazao je Vučić.

Predsednik je istakao da to konkretno znači da se menja arhitektura razgovora. Predsednik otkriva da je predlog Nemačke i Francuske predlog o kom moramo da razgovaramo i razmišljamo.

- Ne možete da bacite predlog koji dolazi od dve najmoćnije zemlje, ali nisam siguran da možemo da ga prihvatimo - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je najveća greška bila dopustiti EU da bude mesto odlučivanja o Kosovu i Metohiji, a ZSO sada ne može biti postavljena na mesto dnevnog reda.

ISTORIJSKO OBRAĆANJE VUČIĆA NACIJI

Printscreen

 

Vučić je podsetio da Albanci žele da Srbi formiraju ZSO kao NVO, ali niko ih ne opominje zbog toga.

Predsednik kaže da je suština zahteva da Srbija dozvoli da tzv. Kosovo uđe u sve međunarodne organizacije i UN, a dobila bi navodno brzi ulazak u EU i verovatno značajnu ekonomsku korist.

Vučić kaže da je rekao da je za Srbiju, ne samo zbog Ustava, neprihvatljivo da tzv. Kosovo bude članica UN i to će nositi svoje posledice.

U drugom nivou, problemi na Kosovu i Metohiji su takve da gotovo svakodnevno imamo provokacije Albanaca upadom njihovih policijskih snaga na sever pokrajine, podseća predsednik.

Predsednik kaže da je Srbija razumela poruku politike sile i da naša zemlja razume da je međunarodno pravo odavno uništeno, te da postoji samo pravo sile.

- Nama kao državi ne ostaje ništa drugo nego da se pozivamo na međunarodno javno pravo. Svi ostali se drže MJP kad im to odgovara - kazao je Vučić.

On je istakao da je pozicija srpskog naroda na KiM takva da ne mora ništa da govori, ali će Srbija nastaviti da pomaže svom narodu.

- Mi u ovom trenutku imamo 8 nota o povlačenju priznanja tzv. Kosova i nastavićemo da radimo svoj posao - kazao je Vučić i dodao da možemo očekivati posledice zbog toga.

ISTORIJSKO OBRAĆANJE VUČIĆA NACIJI

Printscreen

 

Vučić dodaje da 2. ili 3. novembra očekujemo da se donese odluka Biroa komiteta ministara da počne prijem lažne države Kosova u Savet Evrope.

- To je akcija koja se planira nekoliko meseci - kazao je on.

Politika naše zemlje je da "mogu da nam uzmu sve i da urade sve, a mi ćemo da se borimo svom političkom i pravnom snagom da čuvamo svoju zemlju, svoje granice, svoj teritorijalni integritet".

- Izgledi su nam mali, ali kako god bilo, u ovom trenutku ne postoji volja u srpskom rukovodstvu za prihvatanjem nezavisnosti tzv. Kosova i primanju tzv. Kosova u UN - konstatovao je Vučić.

Sukobi će dugo da traju, ulažemo u vojsku

Predsednik je rekao da su se posle sukoba u Ukrajini pokazalo pet važnih stvari - zdravstvo kao stub, finansijska stabilnost, energetska stabilnost, hrana i armija.

- Krenuli smo u dodatna velika ulaganja u deo naše namenske industrije. Ulagaćemo još stotine miliona evra u modernizaciju naših kapaciteta jer je jasno da će sukobi u svetu dugo da traju - kazao je predsednik.

Predsednik je potpisao naredbu za sve naše fabrike namenske industrije da 20 odsto naših proizvoda mora biti ostavljeno Republici Srbiji i vojsci.

Energetska kriza - Hrvatska nepouzdan snabdevač

Srbija godinama ima samo jedan naftovod "Janaf" i on ide preko Hrvatske, podseća predsednik, a Hrvatska se pokazala kao nepouzdan snabdevač.

- Uložićemo 12 milijardi u infrastrukturu u narednih 6 godina - najavio je on. 

Srbija će krenuti u izgradnju naftovoda u Mađarskoj.

- Ideja je da gradimo naftovod i kroz Severnu Makedoniju do Luke Drač, kako bismo premrežili našu zemlju naftovodom. Mogao bi da košta do 100 miliona evra - rekao je Vučić.

Nafte imamo dovoljno za 75 dana ukoliko bi nam bilo ko prekinuo dotok nafte i 59 dana za benzin, otkrio je on.

- Radimo na novim skladištima nafte. Postoje dve ponude. Jedan je britanski predlog, ali oni traže posebne uslove za arbitraže i ponudu konzorcijuma naših naftaša - rekao je on.

U ovom trenutku imamo najveće rezerve gasa, saopštio je Vučić. Rezerve imamo u ruskom, mađarskom delu skladišta i u Banatskom dvoru.

- Nismo mogli da se dogovorimo sa ruskim partnerima da imamo još skladišta u Srbiji. Sa 660 miliona tona u svakom trenutku imamo nesumnjivo dva meseca gas, a da nam nijedan kubni metar ne dođe Turskog toka - tvrdi predsednik.

ISTORIJSKO OBRAĆANJE VUČIĆA NACIJI

Alo!

 

On je podsetio da je naša cena gasa 330 evra, a u Hrvatskoj 674, u Nemačkoj 2095...

- Povećanje cene gasa neće biti ne posebno značajna i građani Srbije mogu mirno da čekaju zimu po tom pitanju - rekao je Vučić.

U ovom trenutku nema potrebe da uvozimo struju, tvrdi on.

- Jutros u četiri sata smo uključili TE-TO Zrenjanin - kazao je Vučić.

Ističe da naši ljudi rade sve bolje, iako je situacija veoma komplikovana.

- Kada bude skok cena struje, to će biti u veoma razumnim i malim okvirima - rekao je Vučić, a Srbija će "i dalje biti zemlja sa najnižom cenom električne enrergije".

- U narednom periodu moramo i sa Indijcima i Kinezima razgovaramo o izgradnji još jedne rafinerije na našoj teritoriji, a naftu možemo da uvozimo i iz Irana i Venecuele, ali tu pogodnost ne možemo da iskoristimo jer imamo samo jednu rafineriju - tvrdi Vučić. 

U ovom trenutku gradimo unutrašnje gasovode, objašnjava Vučić.

- Gradi se Aleksandrovac - Tutin. Sad rade ubrzano posle milion problema koje smo imali - kazao je on i objasnio da je sever Srbije dobro gasifikovan.

ISTORIJSKO OBRAĆANJE VUČIĆA NACIJI

Alo!

 

Sa mađarskim partnerima razgovaramo da se još bolje uvežemo i predlog imamo da postanmo suvlasnici nuklearnih elektrana Pakš 1 i Pakš 2, a to bismo platili novcem, objasnio je on.

Naša zemlja ima novca i dobro je što smo obezbedili milijardu evra od UAE, javni dug je na 53,7 odsto BDP-a.

- SAD duguju 1000 puta više od Srbije, ako se posmatra apsolutni dug, ali oni imaju 400 puta veći BDP - rekao je Vučić.

Imamo hrane

Nećemo imati problema sa hranom iako smo imali nesreću sa sušom, pa su zalihe kukuruza značajno smanjeni.

- Povećali smo količine pasulja, graška i svega drugog - rekao je Vučić.

Vučić: Srbija nema problem sa hranom - Alo.rs

Rastu plate i penzije, 5.000 dinara mladima

- Od prvog novembra idemo na povećanje penzija. Penzioneri će povećane penzije primiti početkom decembra - rekao je Vučić, a ukupno povećanje biće između 20,2 i 20,8 odsto.

- Prosečna penzija će biti negde oko 322-323 evra, računajući i poljoprivredne penzije koje su jako male jer nisu uplaćivani doprinosi - rekao je on.

Plate će biti za 12,5 odsto uvećane, a za vojna lica, oficire i podoficire 25 odsto.

- Minimalna zarada će biti 40.020 dinara - rekao je on.

Pred novu godinu će država isplatiti 5.000 dinara mladim ljudima (16-29 godina), prijavljivanje će biti od 1. do 19. decembra.

ISTORIJSKO OBRAĆANJE VUČIĆA NACIJI

Alo!

 

- Investicije nam život znače. One nam obezbeđuju sigurnost. Mi ćemo u narednih godinu dana pet autoputeva/brzih saobraćajnica završiti. Do Kruševca bi trebalo da bude gotovo do kraja godine - rekao je Vučić i tada će iz Kruševca biti moguće doći za sat i deset, sat i petnaest minuta u Beograd. 

Očekujemo završetak i brze saobrajnice do Valjeva do kraja sledeće godine, a Ruma - Šabac do septembra sledeće godine.

- Radimo brzu prugu Beograd - Niš. Tu imamo jaku podršku EU. Bez obzira šta mislimo o politici EU o pitanju KiM, ali Srbija i njena Vlada moraće da nastave na mnogo reformi na svom evropskom putu - rekao je on.

Nema sankcija Rusiji, ali...

Srbija će se rukovoditi u skladu sa svojim interesima i "nikome ništa nije dužna", tvrdi on povodom neuvođenja sankcija Rusiji.

- Zadržaćemo tu našu politiku do trenutka dok šteta ne bude veća od koristi, pa budemo morali da prihvatimo drugu realnost. Nemamo konsenzus oko toga, ja sam nešto oprezniji u pogledu promene politike i dnevnom reagovanju. Možda će buduća Vlada doneti drugu odluku - kazao je Vučić.

Predsednik kaže da je najveće licemerje to da oni koji nam drže pridike o sankcijama Rusiji, kupuju od te iste Rusije.

- Vakum gasno ulje Hrvati kupuju od Rusa, a Srbiji ne daju da to uradi. Gde je logika? Ko ste vi da odlučujete o tome šta će Srbija da radi? - pitao je Vučić.

Predsednik je otrkio da je 1999. godine Mađarska je trebala kopnom da napadne Srbiju, kako bi se razvukle naše snage.

ISTORIJSKO OBRAĆANJE VUČIĆA NACIJI

Printksrin

 

Viktor Orban je to povrdio predsedniku Srbije, kazao mu da to može da kaže i od njega je Bil Klinton tražio da napadnu Srbiju, a Orban je to odbio. Garhard Šreder je pomogao Orbanu da odoli pritisku, a Margaret Tačer mu je rekla da će više britanskih vojnika poginuti zbog te Orbanove odluke.

Predsednik je, govoreći o izborima za predsednika RS, rekao da će čestitati pobedniku kada CIK saopšti konačne rezultate.

- Moje je da budem u najbližim odnosima sa bilo kim ko bude vladao - naveo je on.

ISTORIJSKO OBRAĆANJE VUČIĆA NACIJI

Alo!

 

O silovateljima

Predsednik je rekao da je za pooštravanje kazne silovateljima i kaže da je spreman da i sam pokrene zakonodavnu inicijativu u tom pogledu.

- Licemerje onih koji bi da tuku novinare, a govore o zaštitima novinara je takvo da nemma reči - rekao je on povodom fizičkog napada na Dragana J. Vučićevića.

ISTORIJSKO OBRAĆANJE VUČIĆA NACIJI

Alo!

 

On je rekao da je tabloid "Danas" objavio intervju sa glumcem Goranom Jevtićem, "pravosnažno osuđenim silovateljom i pedofilom".

- On je vršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnim dečakom. Što tada niste protestvovali? - pitao je Vučić.

Preregistracija vozila

Odgovarajući na pitanje novinara o preregistraciji vozila, predsednik je ukazao na činjenicu da Albancima ne ide dobro taj plan.

- Vidim da im "odlično" ide preregistracija. Srbi, kako su "dobro slušali milozvučni glas Aljbina Kurtija", njih 9 se svega prijavilo. Ipak, Srbima predstoji teško vreme. Šta god da se desi, albanski partneri iz Kvinte biće uz njih - rekao je on.

Odgovor Zekanoviću

Predsednik je odgovorio na agresivnu kampanju mržnje u hrvatskim medijima protiv njega i protiv naše države.

- Mogli bi oni bez svake nafte, ali bez mržnje prema Vučiću i Srbiji ne mogu. Da li smo mi njima zabranili negde da dođu ili je nama zabranjeno da položimo cvet mučenicima i stradanjima. To je orgijanje? Ja sam mislio da je orgijanje nešto drugo, a ne polaganje cveta mučenicima. Da si ti, Hrvoje, živ i zdrav, to je sve što mogu da im kažem - rekao je Vučić.

Pratite nas na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (106)

Loading
Miro Đ

08.10.2022 08:13

Predsednik Vučić ništa ne krije od svojih građana i uvek koristi priliku da ih upozna o svim dešavanjima.

Miro Đ

08.10.2022 08:15

Mnoga dešavanja su se desila u protekloj nedelji i predsednik će o svemu tome danas upoznati svoje građane.

Milos

08.10.2022 08:16

Kao gradjani ove zemlje trebamo saslušati šta će nam reći predsednik države.

Anica

08.10.2022 08:18

Teži dani idu zato trebamo poslušati i videti koliko smo u teškoj situaciji i kako se izboriti sa njom.

Mišo N

08.10.2022 08:18

Predsednik Vučić će u današnjom obraćanju poseban akcenat dati o Kosovu, sankcijama Rusiji i najnovijoj odluci EU o zabrani da se Srbija snadbeva naftom preko naftovoda koji ide preko Hrvatske.

Jasna

08.10.2022 08:20

Ovo su veoma teske situacije i trebaamo biti oprezni u povlačenju bilo kakvih poteza.

Romanija

08.10.2022 08:22

Bez obzira na sve pritiske i ucene, Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, niti će uvoditi sankcije Rusiji.

Vladana

08.10.2022 08:29

Predsednik uvek ima nešto pametno da saopšti

Vladana

08.10.2022 08:31

Predsednik uvek ima nešto mudro da kaže.

Saška

08.10.2022 08:41

Građani samo slušaju predsednika.Čekamo njegovo obraćanje

Era

08.10.2022 08:43

Istorisko obraćanje , treba ga poslušati.

Borislav

08.10.2022 08:44

Očigledno je kako Srbija neće sedeti skrštenih ruku i dopuštati da joj neke susedne zemlje rade iza leđa

Dragan

08.10.2022 08:46

Teški dani su treba poslušati Predsednika šta ima da nam kaže.Uvek izađe kao pobednik iz svake situacije

Nesa

08.10.2022 08:50

Treba upoznati narod sa problemima koji nas cekaju,i svi zajedno da ih resavamo

Dragan

08.10.2022 08:51

Siguran sam da je nasa zemlja spremna da prebrodimo zimu, bez tezih posledica.

Dragan

08.10.2022 08:53

Gradjani treba da znaju sta se desava, po pitanju svih aktuelnosti, i tako treba raditi. Zajedno cemo preproditi ova teska vremena koju su zahvatila citav svet.

caca

08.10.2022 08:53

Predsednik Vučić o svemu iskreno obaveštava svoj narod!

Rodoljub

08.10.2022 08:54

Mnogo sastanaka je bilo u zadnjih 2 nedelje. Vučić sa narodom ima dobru komunikaciju tako će i ovog puta informisati narod.

Dragan

08.10.2022 08:54

Dok opozicija prica stihove i podsmeva se svom narodu, ljudi koji vode dryavu su maksimalno posveceni svom poslu.

caca

08.10.2022 08:55

Vredi saslušati predsednika,jer sve što se tiče Srbije on kaže iskreno!

Dragan

08.10.2022 08:56

Tako to rade ljudi koji ozbiljno vode svoju zemlju, a ne kao neki bivsi koji sada umesto da kazu nesto pametno, pricaju stihove.

Pera

08.10.2022 08:56

Informisati narod,je jako dobra stvar,iskrenost je najbitnija

caca

08.10.2022 08:57

Dešavanja je mnogo u poslednje vreme,i naš predsednik želi narod da upozna sa tim dešavanjoma!

Dragan

08.10.2022 08:57

Verujem da cemo naci resenje za nastale situacije, i da necemo osetiti tese posledice svetske krize.

caca

08.10.2022 08:58

Predsednik Vučić želi da nas upozna sa situacijom i da saznamo kako lakše sa njom da se izborimo!

caca

08.10.2022 09:00

Narod trrba da zna u lakvoj se sotuaciji nalazimo,a predsednik Vučić če nam objasniti kako sve to lakše da preguramo!

Milica Milicic2

08.10.2022 09:01

Srbija vodi odgovornu politiku i planski pristupa resavanju problema nastalih kako u svetu,tako i u regionu.

Petar

08.10.2022 09:02

Naš predsednik je odličan strateg, govornik i lider! Svaka čast!

Zoran

08.10.2022 09:04

Danas govori i obraća se naciji jedini dosledan predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Očekujemo dobre predloge i rešenje za buduće teške dane kako na energetskom tako i na ekonomskom polju.

Jelena

08.10.2022 09:04

Mnogo toga se izdešavalo i verujem da je Vučić umoran li njegova borba ne prestaje, naprotiv, on se sada uzdiže i kroji put ka pobedi

Anja

08.10.2022 09:08

Sve ono vazno sto se desavalo proteklih nedelja saznacemo od predsednika .

Nikola

08.10.2022 09:13

Očigledno da je narod zadovoljan kako se u Srbiji radi i u kom pravcu se država kreće. Srbija je uz Vučića.

Davor

08.10.2022 09:15

Pritisci na Vucica su sve zesci, zato mu mi gradjani Srbije, trebamo dati iskrenu podrsku.

Ksenija

08.10.2022 09:16

Sto se energenata tice, situacija je teska, ali treba podrzati Vucica u nameru da ne uvodi sankcije Rusiji.

Jovica

08.10.2022 09:16

Veoma važno obraćanje za sve građane Srbije

Ana

08.10.2022 09:17

Narod najvise veruje Vucicu i zato svako nkegovo obracanje bude rado propraceno.

analiticar

08.10.2022 09:17

Nastojace Vucic da i dalje vodi nezavisnu politiku, zato ga gradjani koji su ga i izabrali trebaju otvoreno podrzati.

Gaga

08.10.2022 09:17

Vučić će nam danas izneti svoje plan za opstanak Srbije i povedu nad krizom

Ivana

08.10.2022 09:18

Vučić ima plan za Srbiju i svi treba da ga saslušamo

Djole

08.10.2022 09:18

Licno, ne sumnjam u buduce odluke Vucica, znam da ce one koristiti drzavi Srbiji.

Milan

08.10.2022 09:18

Naša država je lider u regionu, moramo da damo podršku predsedniku!

Nikola

08.10.2022 09:19

Srbija se suočava sa velikim problemima ,Vučić ima plan ,zna kako će se boriti za bolju Srbiju

Mitar

08.10.2022 09:19

Pogledacu obracanje, a sto se odluka tice, podrzacu ih jer znam da cemo od njih imati koristi.

Milan

08.10.2022 09:27

Predsednik ce nam najbolje objasniti celu situaciju.

Rada

08.10.2022 09:28

O najvažnijim pitanjima države predsednik će govoriti u deset. Nestrpljivo očekujemo..

Nemanja

08.10.2022 09:28

Svi nestrpljivo cekamo predsednikovo obracanje.

Gala

08.10.2022 09:29

Nestrpljivo očekujemo govor predsednika Vučića danas u deset sati.

Goran

08.10.2022 09:30

O najvažnijim pitanjima države i planovima u narednom periodu predsednik će govoriti u deset.

kika

08.10.2022 09:34

Vazno obracanje predsednika o svim najvaynijim pitanjima za Srbiju!

Ivana

08.10.2022 09:36

Kao i uvek,predsednik ce podeliti sa svojim gradjanima sta nas ocekuje u vremenu koje dolazi!

ivana

08.10.2022 09:37

Cela Srbija sa nestrpljenjem ocekuje vazno obraćanje predsednika!

Zoki

08.10.2022 09:39

Veoma vazne teme o kojima ce Vucic govoriti,nadamo se da i dobrim vestima!

Tara

08.10.2022 09:40

Znam da će predsednik reći istinu zato jedva čekam da čujem.

Tara

08.10.2022 09:40

Znam da će predsednik reći istinu zato jedva čekam da čujem.

Aca

08.10.2022 09:41

Gradjani Srbije ce direktno od predsednika dobiti najnovije vesti i poteze koje ce drzava povuci a koje se ticu nase buducnosti!

Natasa

08.10.2022 09:42

Predsednik uvek ce reci sve onako kako je pa bile to lepe vesti ili malo manje lepe.

Filip

08.10.2022 09:44

Danas saznajemo kako stojimo i u kakvoj smo trenutno situaciji.

Rale

08.10.2022 09:44

Jako bitno obraćanje koje treba da saslušamo

Kića

08.10.2022 09:45

Ono što je za poštovanje jeste da Vučić uvek na vreme obavesti građane Srbije

Lazar

08.10.2022 09:45

Svako obraćanje Vučića bude jako značajno

popsla

08.10.2022 09:49

Predsednik će naći rešenje za nastale situacije. Verujem da uz odluke predsednika nećemo osetiti teže posledice svetske krize.

Jeja

08.10.2022 09:49

Čekamo uključenje. Da čujemo najvažnije obraćanje predsednika. Brojimo minute.

Ivana

08.10.2022 09:54

Sva pitanja koja će biti tema današnjeg obraćanja su ključna pitanja za Srbiju u ovom momentu.

Sonja

08.10.2022 09:56

Poslušajmo predsednika za koji minut o najvažnijim pitanjima države u narednom periodu

Vanja

08.10.2022 09:56

Veoma važno obraćanje predsednika Vučića. Potezi koje ćemo povući su presudni za prevazilaženje i ublažavanje krize u kojoj se nalazi svet, ne samo Srbija.

Vida

08.10.2022 09:57

Poslušajmo cenjenog predsednika za koji minut. Ekskluzivno o najvažnijim pitanjima države Srbije u narednom periodu.

Dana

08.10.2022 09:58

Vučić će direktno i otvoreno, kao i uvek, govoriti o planovima države i na kakve poteze se misli, šta je to što će nam pomoći da održimo stabilnost i da se obezbedimo u ovim kriznim vremenima.

Vlada

08.10.2022 09:59

Srbija je pod teškim pritiscima i država čini sve napore kako bismo pronašli najbezbolniji način i put kojim ćemo ići dok traje ova kriza. Vučić će u svom obraćanju nesumnjivo izneti realnu situaciju, na šta da budemo spremni.

Nikola

08.10.2022 10:02

Sledi važno obraćanje Vučića. Čućemo kojim putem će Srbija krenuti u odbrani vlastitih interesa u ovom ludom vremenu.

Rastko

08.10.2022 10:03

Sad moramo da zbijamo redove, pritisci na Srbiju su veliki. Odluke koje je vrh države doneo, čućemo danas od Vučića. Sve one imaće za cilj da olakšaju rad pre svega našoj privredi ali i da obezbede normalno snabdevanje energentima i svega što je potebno za normalno funkcionisanje.

MArko

08.10.2022 10:03

Svako obraćanje Predsednika a naročito u ovim sudbonosnim trenutcima je bitno ali narod Srbije bi trebao da bude spokojan jer imamo dobro državno rukovodstvo.

Krkiv

08.10.2022 10:06

Istorijsko obracanje ce biti kad tuzitelj objavi da je diktator uhapsen i optuzen za propast Srbije, krivicu silnih pogibija, premlacivanje novinara i cuvara repetitora, za onih 16 u RTSu, veleizdaju KiMa. Ovo je beskrajno hipnotisanje! Izivljavanje po instrukcijama Toni Blera i Mi6.

gojko

08.10.2022 10:08

Teška je pozicija Srbije ali očekujemo i pozitivnih vesti pogotvo kada je standard građana u pitanju.

Tisa

08.10.2022 10:13

Sve što bude naš predsednik Aleksandar Vučić bude saopštio je izuzetno bitno za građane Srbije pogotovo što se tiče situacija na Kosovu i Metohiji

Sofija

08.10.2022 10:21

Kosovo i Metohija pripada Srbiji njena vlast že se uz međunarodno pravo kao i pravo Evropske unije maksimalno truditi da tako i ostane čuvajući svoj teritorijalni integritet

Zora

08.10.2022 10:23

Jasno i glasno možemo čuti koje su naredni potezi Srbije i Vučića.

Vojka

08.10.2022 10:25

Dati deo zemlje i ugroziti svoj narod je nezamisliva odluka za bilo koga a ponajmanje za ovu vlast i vecinu naroda

Branislav

08.10.2022 10:27

Zbog takvih nepravdi i iživljavanja zapada nad malim zemljama Rusija i vodi ovaj rat jer su se okuražili i udarili i na veliku Rusiju.

Ana

08.10.2022 10:38

Veoma važno obraćanje predsednika sa svim detaljima vezanim za naše trenutne probleme.

Oki

08.10.2022 10:40

Za gradjane je veoma važno da znaju da poskupljenje struje i gasa neće biti veliko .

Sara

08.10.2022 10:42

Izgradnja novih naftovoda je veoma važna zbog diverzifikacije nabavke nafte, a gradi se i novi gasod za diverzifikaciju gasa.

Iva

08.10.2022 10:44

Srbija se ubrzano priprema za nove naftovode i gasovode ka drugim zemljama, kao i izgradnja unutrašnje mreže.

Ljilja

08.10.2022 10:46

Veoma mnogo se radi na pronalaženju novih izvora struje.

JELENA

08.10.2022 10:52

TAKOJE PREDSEDNICE . Izboricemo se sa krizom

Ana

08.10.2022 19:06

ZSO jos ne može biti postavljena na mesto dnevnog reda. Strasno!

Danka

08.10.2022 19:06

Najveća greška je bila dopustiti EU da bude mesto odlučivanja o Kosovu i Metohiji.

Dana

08.10.2022 19:08

Verujem da ce predsednik umeti da napravi prave poteze.

Maja

08.10.2022 19:09

Mnoge zemlje koriste ovaj rat kako bi nanele ogromnu stetu Srbiji.

Boki

08.10.2022 19:19

Drago mi je da nece biti uvodjenja sankcija Rusiji.

Marko

08.10.2022 19:22

Srbiji je potrebno stabilno snabdevanje naftom

Mirko

08.10.2022 19:22

Vucicu su prioritet Srbija i srpski interesi

Marijana

08.10.2022 19:23

Svuda u svetu je kriza, i zato je vazno sto je u ovim vremenima na celu nase drzave Vucic koji je odgovoran, ozbiljan i posvecen

Petar

08.10.2022 19:24

Srbija tezi ostvarenju sopstvenih interesa, dosledno i principijelno

Petar

08.10.2022 19:25

I pored svih pritisaka, uprkos svetskom ratu Srbija hrabro i odvazno grabi napred

kiki

08.10.2022 19:34

Naravno da necemo uvesti sankcije braci rusima

stevo

09.10.2022 04:38

Jedno od najvaznijih obracanja Vucica gradjanima

sasa

09.10.2022 04:40

Dobro je da gradjani dobijaju informaciju iz prve ruke bitne za Srbiju.

stefan

09.10.2022 04:41

Jucerasnje obracanje, najvažnije obraćanje predsednika Vučića ,obraćanje u vreme kada se naša Srbija suočava sa velikim problemima

Patak

09.10.2022 04:42

Svako obraćanje predsednika Vučića je bitno,tako dobijemo sve potrebne informacije u vezi naše zemlje!

Patak

09.10.2022 04:42

Svako obraćanje predsednika Vučića je bitno,tako dobijemo sve potrebne informacije u vezi naše zemlje!

Pavlovic

09.10.2022 04:43

Svaka cast Vucicu na ovoj lavovskoj borbi za nasu zemlju.Kapa dole