VULIN NIJE MOGAO DA UVREDI BOŠNJAKE! Raskrinkane lažne optužbe na račun MUP-a
Foto: MUP Srbije

Saopštenje MUP-a prenosimo u potpunosti:

Ministarstvo unutrašnjih poslova najpre ističe da ministar unutrašnjih poslova Srbije gospodin Aleksandar Vulin nije dao niti jednu izjavu vezanu za prijem novih pripadnika Vatrogasno-spasilačkih jedinica u skladu sa konkursom našeg ministarstva, te je vrlo nesuvislo da saopštenje našeg ministarstva, odnosno naš odgovor na optužbe da MUP diskriminiše Bošnjake, predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća gospođa Jasmina Curić i određeni mediji prezentuju i predstavljaju kao ličnu izjavu ministra Vulina. 

Aleksandar Vulin nikoga i nikako nije mogao da uvredi, a posebno ne Bošnjake.

Još jednom ističemo da niko ne postaje pripadnik neke policijske ili vatrogasne jedinice zbog svoje nacionalne pripadnosti, već na osnovu ispunjenosti uslova koji su jasno definisani u tekstovima konkursa, kao i na osnovu ispunjenosti posebnih uslova u pogledu zdravstvene, psihofizičke i bazičke motoričke sposobnosti. 

Verska, nacionalna i rodna pripadnost nije, niti će ikada biti uslov za prijem u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova, pa samim tim i u Sektor za vanredne situacije. 

Podlo lagati o našem ministarstvu i našem ministru, pre svega nije časno, ni moralno, a pogotovo nije časno, ni moralno lagati naše građane bošnjačke nacionalnosti. 

Laži i zloupotrebe institucija nikada nisu najbolji put da se steknu politički poeni pred izbore za nacionalno veće.

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading