Srbija će dobiti veliku pomoć Austrije i Mađarske
Alo

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrima Mađarske i Austrije rekao da je u pitanju tehničko opremanje a da će se zajedno raditi na povećanju broja ljudi i jedinica koje će biti raspoređene na granici Srbije.

"Srbija nastavlja da radi ono sto je do sada radila, ali može da računa na daleko veću materijalnu i političku pomoć Austrije i Mađarske", istakao je Vulin odgovarajući na pitanje novinara kakve obaveze preuzima Srbija i na kakve vrste pomoći moze da racuna od Mađarske i Austrije.

Vulin je istakao i da Srbija nije preuzle nikakve posebne obaveze, već da nastavlja da brani svoju granicu i teritoriju, i još jednom u istoriji štiti Evropu štiteći sebe na prvom mestu.

Vučić ni reč nije rekao, ustaše potpuno poludele! - Alo.rs


"Srbija nije preuzela nikakve posebne obaveze, ali je partner Austrije i Mađarske. Dogovorili smo se da napravimo zajednički plan kako da ojačamo zajedničku odbanu od ilegalni migracija.

Nema nikavih tacaka zadrzavanja migranata na nasem prostoru, nikakav hot spot neće biti uspostavljen ni novi prihvatni centri na teritoriji Srbije, nikakvo povecanje kapaciteta", istakao je Vulin.

On je napomenuo da je cilj da se kontrolišu ulasci u nasu zemlju i smanji broj ilegalnih ulazaka na prostor Srbije, a ne da se olakš kretanje migrantima ili da im se omogući da duže boraver na nasoj teritoriji.

Pratite nas i na Telegramu!

 

Komentari (0)

Loading