Brnabić sa direktorkom Svetske banke za ZB o saradnji
Tanjug

Premijerka je sagovornicu informisala o prioritetima koji predstoje novoj vladi i podvukla da je, bez sumnje, na prvom mestu reč o energetici, saopšteno je iz Vlade.

"Prioriteti su i nastavak ulaganja u infrastrukturu i zelena agenda, u cilju razvoja produktivnosti privrede i inovacija nastaviti razvoj veštačke inteligencije, gde već imamo saradnju sa Svetskom bankom, kao i biotehnologija…. To su takođe oblasti koje će biti u fokusu novog kabineta", navela je Brnabić.

Prema rečima premijerke, uspešno su prevaziđeni izazovi koje je pred celu državu stavila pandemija korona virusa, ali su sada otvoreni novi za koje je potrebna bliska saradnja sa Svetskom bankom.

"Srbija je lider u regionu kada je reč o mnogim oblastima i taj kontinuitet ćemo nastaviti", rekla je Brnabić i apostrofirala IT sektor i investicije.

Šaoćing Ju je rekla da se raduje nastavku saradnje koju su njeni prethodnici uspešno postavili i dodala da je sa Beogradom dogovoren najveći program u odnosu na ceo region Zapadnog Balkana.

Ona je čestitala predsednici vlade na uspešnom vođenju zemlje kroz pandemijsku krizu i navela da institucija koju vodi želi Vladi Srbije da pomogne oko planova za makroekonomiju i energetiku.

Šaoćing Ju je, takođe, predstavila novi okvir za saradnju za period do 2026. i planove za budžetsku podršku za ovu i narednu godinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading