O ZDRAVLJU SRBA BRINUĆE ŽENA! Alo! saznaje: Jedan od najvažnijih resora u novoj vladi Srbije vodiće dama
Tanjug

Za to mesto, prema informacijama našeg lista, samo su dve kandidatkinje: Marija Zdravković, direktorka KBC „Bežanijska kosa“ i narodna poslanica sa liste SNS, i Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Kako za naš list kaže dobro obavešteni sagovornik iz Vlade Srbije, imena ministara biće poznata do kraja meseca, kada će nova vlada i biti formirana.

MARIJA ZDRAVKOVIĆ

Jutarnji Program TV HAPPY

 

- U KBC „Bežanijska kosa“ kao internista-kardiolog radi od 1999, a direktorka je od 2014. 

- Medicinski fakultet u Beogradu završila 1998. kao student generacije (srednja ocena 9,94)

- Od 2014. predaje na Medicinskom fakultetu, na katedri interne medicine

- Titulu  počasnog građanina opštine Zemun dobila je u novembru 2019, u septembru 2020. postala počasni vitez Ljubičevskih konjičkih igara

- Dobitnik Povelje Srpskog lekarskog društva, nagrade Medicinskog fakulteta u Beogradu i nagrade Zadužbine Nikole Spasića

- Nesebično davala sebe boreći se za zdravlje pacijenata tokom epidemije korone

- Narodni je poslanik sa liste SNS

SVE JASNO REKLI

- Do malog zastoja došlo je zbog izuzetno velikog broja međunarodnih obaveza predsednika Aleksandra Vučića i mandatarke Ane Brnabić. Da ne pominjem gde je sve bio šef države i s kim je, i kad je bio ovde, razgovarao. Takođe, Brnabićeva je putovala u Veliku Britaniju, Japan... I narednih dana pred njima su važne obaveze. Prosto je situacija u svetu takva, u toku je žestok oružani sukob u Ukrajini, paralelno s tim sve države su u bespoštednoj borbi za energente. Isključivo zbog toga formiranje vlade sačekaće verovatno drugu polovinu oktobra - navodi sagovornik Alo!.

Na pitanje da li postoje neke nedoumice oko kadrova u budućoj vladi i kakve, naš sagovornik odgovara da se, što se tiče najvažnijih resora, odnosno potpredsedničkih mesta, dosta toga zna i da je ostalo da se reši još svega nekoliko nedoumica.

- Uz Anu Brnabić ključna mesta zauzeće svakako ministar finansija Siniša Mali i aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kao potpredsednici. To nijednog trenutka nije bilo upitno. Uostalom, i sam predsednik Vučić i premijerka su se jasno odredili o tome. To je, praktično, okosnica buduće vlade. Naravno, ne treba zaboraviti ni Ivicu Dačića, koji će dobiti važan resor. Nije se promenilo ni ono što je ranije pisano, pa će dobar deo ministarstava voditi žene. Takođe, videćemo u Nemanjinoj dosta novih imena - kaže izvor našeg lista.

KLJUČNA PITANJA

Podsetimo, govoreći o novoj vladi, Ana Brnabić je navela da su ključna pitanja održavanje mira i stabilnosti, Kosovo i Metohija i energetska bezbednost.

A govoreći o tome zašto se odlučio za Brnabićevu, predsednik Vučić je svojevremeno poručio:

- U Anu imam bezgranično poverenje. Kada je jedan od poslanika rekao da je Ana satanizovana, u tom trenutku sam odlučio da izaberem nju.

SANJA RADOJEVIĆ ŠKODRIĆ

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Na čelu RFZO od 16. novembra 2017. 

- Prethodno je bila zaposlena u Institutu za patologiju Medicinskog fakulteta, koji je i vodila dve godine

- Doktor medicinskih nauka, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, na predmetu Patologija

- Bila članica Kriznog za borbu protiv koronavirusa

- Bila predsednica Republičke stručne komisije za patologiju 

- Članica nekoliko važnih međunarodnih i domaćih strukovnih organizacija

- Autor mnogobrojnih radova u najprestižnijim časopisima

 

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading