KURTIJEV FIJASKO Preregistrovano samo devet vozila
Foto: AP Olivier Matthys

- Do sada je registrovano devet vozila sa registarskim oznakama KM, GL, PZ i PR na RKS oznake. Od tog broja, sedam vlasnika automobila je srpske nacionalnosti - navelo je tzv. ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini.

Jedan automobil registrovan je u regionu Prištine, tri u Mitrovici, dva u Prizrenu i još tri u regionu Gnjilana, navode iz prištinskog MUP.

- Od tri preregistracije u Gnjilanu, nove tablice sa oznakama RKS dobili su po jedan automobil, prikolica i poljoprivredna mašina - navelo je prištinsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nenad B. iz Kosovske Mitrovice rekao je za Alo! da je oba svoja automobila prodao u staro gvožđe iako, kako kaže, njegova vozila nisu bila toliko stara.

- Bio sam spreman i da zapalim oba svoja „golfa”, ali nisam želeo da ih preregistrujem. Prodao sam ih vlasniku jednog otpada i gledao sam kako ih rasklapaju. Sve je to bolje nego da im prilepim grb ove lažne države - rekao je on.

Odluka o zabrani korišćenja srpskih registarskih oznaka i preregistracija na RKS tablice stupila je na snagu 1. septembra. Rok za preregistraciju traje do 31. oktobra.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading